Brzusie - jednak zbieramy kandydatury. Do piątku!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 13, 2006 11:19

Bardzo lubie Eve69 i bardzo szanuje to co robi jednak zauwazam ,ze od poczatku calej dzialalnosci brzuchali od kiedy je stwozylam pieniadze sa zawsze typowane dla Eve. Jak rowniez pieniadze z aukcji,wiec mysle ,ze sytuacja tam nie jest tak beznadziejna,mam pytanie czy naprawde nie ma na forum nikogo kto moze nie jest tak znany ale ma cichtka nadzieje,ze ktos mu pomoze.Prosze abyscie przemysleli ta cala sprawe poniewaz mam sygnaly ze fundacja Kasi D potrzebuje pieniedzy,moze wiec pomozemy raz tam.
Mysle,ze nalezaloby zmienic rowniez w regulaminie ,ze mozemy pomoc np.tylko trzy raz w ciagu roku tej samej osobie.
wtedy bylibysmy klubem pomagajacym wiekszosi ludzi nie tylko jednej.
Obrazek

123

Od: Sob paź 29, 2005 14:53

Post » Wto cze 13, 2006 13:34

123 pisze:...wtedy bylibysmy klubem pomagajacym wiekszosi ludzi nie tylko jednej.

Przydałaby sie informacja, kto otrzymał juz pomoc od brzuchali. To by pomogło typować opiekuna, ktoremy chcemy w danym miesiącu pomóc. Jestem równiez za tym, aby dzielić pieniążki między różne osoby. :)
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Wto cze 13, 2006 15:38

wszystkie te informacje sa na stronie internetowej klubu www.brzusie.pl

ale bedzie jasniej jak napisze tutaj abyscie nie musieli szukac wiec:

marzec - magija (na czapeczki),
kwiecien - kordonia (sytuacja zyciowa),
maj - eve69
konkursy - pierwszy - iwcia, eve69 i mama jojo
walentynkowy mirka_t, mama jojo i eve69,
poetycki - eve69
kwot nie podaje bo to mozna sprawdzic na stronie.

na ten miesiac proponuje KasiaD z fundacji Felis poniewaz tam pieniadze sa bardzo pilnie potrzebne.
Ostatnio edytowano Wto cze 13, 2006 15:44 przez 123, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

123

Post » Wto cze 13, 2006 15:40

123, malutka poprawka: nie Feliks a "Felis" ( czyli "kot" po łacinie)
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Wto cze 13, 2006 15:45

Mamy nową wpłatę, dziś weszły pieniążki od Dronusi :D :D :D
Lista na pierwszej stronie została uzupełniona :D
I oczywiście, DZIĘKUJEMY za napełnienie brzusiowej sakieweczki :D :D :D
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Wto cze 13, 2006 15:46

sorry 8) to efekt mojego totalnego zabiegana,prosze o wybaczenie
ostatnio jestem mistrzynia literowek.

co nie zmienia faktu ,ze podtrzymuje moje poparcie
Obrazek

123

Post » Śro cze 14, 2006 12:35

123 pisze:Mysle, ze nalezaloby zmienic rowniez w regulaminie ,ze mozemy pomoc np.tylko trzy raz w ciagu roku tej samej osobie.
wtedy bylibysmy klubem pomagajacym wiekszosi ludzi nie tylko jednej.
Chociaż nie udzielam się za bardzo w Klubie - to chciałabym napisać, że uważam ten pomysł za bardzo dobry ;) Nie za bardzo wiem ile razy do roku organizowane są "konkursy" czy "aukcje" - bo to z tego, co rozumiem są to dodatkowe pieniążki oprócz tych składkowych. Ale skoro pomoc osobom pomagającym kotom wypłacana jest 12 razy do roku - to można by jakoś ograniczyć ilość wypłat do jednej osoby.
Popieram Kasię D. jeśli pomoc miałaby nie trafić tym razem do eve69.
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Śro cze 14, 2006 13:33

Jeśli jeszcze nie było to ja chciałabym zgłosić Miodka od Słonko_Łódź. Mam ogromna nadzieję, że mimo jego stanu jednak uda się kocince pomóc a wówczas pieniążki pewnie będą potrzebne na operację.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Śro cze 14, 2006 13:37

Sylwka pisze:Jeśli jeszcze nie było to ja chciałabym zgłosić Miodka od Słonko_Łódź. Mam ogromna nadzieję, że mimo jego stanu jednak uda się kocince pomóc a wówczas pieniążki pewnie będą potrzebne na operację.

Popieram

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Śro cze 14, 2006 14:44

Bardzo sie Ciesze ,ze pomysl sie spodobal i ze bedziemy od teraz pomagac roznym osobom.jak tylko uporam sie z niesamowitym wrecz nawalem pracy postaram sie wraz z galla pomyslec nad jakims letnim konkursem.narazie widze ,ze sa 2:2 (mundialowe zboczenie 8) ) jezeli chodzi o poparcie dla osob potrzebujacych gotowki.
czekamy nadal na zgloszenia jednoczesnie informuje ,ze Eve69 juz byla 4 krotnie wspomagana przez Brzuchale a to oznacza ,ze w tym roku juz od nas pomocy nie otrzyma.
Obrazek

123

Post » Pt cze 16, 2006 11:37

Weszły dziś kolejne pieniążki - od Sirmy i ode mnie.
Oczywiście bardzo ogromnie <b>DZIĘKUJEMY</b> !!!!

Portfelik nam urósł ogromnie w tym miesiącu, zaraz podam dokładnie jak bardzo, tylko się przełączę na inny komputer, gdzie mam excela :D Teraz Wam tylko powiem, że mamy pieniążków więcej, niż w poprzednich miesiącach :D :D :D

Co do osoby, której możemy pomóc w tym miesiącu - mamy propozycję Kasi D., była propozycja, by pomóc Miodkowi, który niestety odszedł za Tęczowy Most.
Ja ze swojej strony mogę jeszcze zaproponować Janę z tego wątku:
:arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=42823
Zresztą sama jestem tu zaangażowana.
Sytuacja się pogorszyła, gdyż został niespodziewanie złapany kotek, który miał dziś transfuzję i wymaga intensywnego leczenia, więc część pieniędzy, która miała iść na sterylki, pójdzie na jego leczenie. Do tego są kociaki dzikie, już złapane i oswajane, i trzeba im zapewnić jedzonko i żwirek, pojawiły się nowe kociaki, które trzeba będzie zapewne z czasem wyłapać, no i są jeszcze niezidentyfikowane mioty, które też zostaną wyprowadzone z piwnic. Niestety większość kociaków ma koci katar, a przynajmniej jego początki, potrzebne jest leczenie. Wydatki rosną, a Jana nie jest zrzeszona w żadnym stowarzyszeniu, ma do dyspozycji jedynie środki własne i to, co uda się zebrać poprzez forum.
Do tego są u niej 3 kociaki do adopcji, kociaki są leczone, miały poważny nawrót kociego kataru. No i w to wszystko wszedł ten chory kotek, o którym pisałam na początku, a którego nie można było przecież zostawić.

Ja dorzucam zatem jeszczę tę kandydaturę. Jany nie musimy prosić o wypowiedź o potrzebach w tym wątku, bo znam je doskonale, w końcu sama też pomagam jej te koty łapać i wozić je do lecznicy :wink:

Myślcie i decydujcie, bo czas ku temu najwyższy :wink:

EDIT: zapomniałam jeszcze dopisac, że koteczka, która miała iść tylko na sterylkę, musiała być potrzymana w lecznicy z powodu choroby - dostawała kroplówki i leki, czyli znowu na samej sterylce się nie skończyło. Koteczka jest już zdrowa i wypuszczona.
Ostatnio edytowano Pt cze 16, 2006 13:24 przez galla, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Pt cze 16, 2006 12:10

Sprawa Jany to bardzo nowa sprawa kotek jest od wczoraj mysle,ze pieniazki sa tam bardzo potrzebne.prosze podejmijcie decyzje tak szybko jak to tylko mozliwe.
Obrazek

123

Post » Pt cze 16, 2006 12:22

Ja jestem za - glosuje na Jane.

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Pt cze 16, 2006 13:16

ja też jestem za

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pt cze 16, 2006 14:32

A jak wygląda zgłaszanie kandydatur? Pieniążki zostaną podzielone pomiędzy dwie osoby, czy pójdą do jednej? Jeśli kandydatury miałyby być dwie - to jestem za Janą oraz Kasią D. jak już wcześniej pisałam, jeśli do jednej osoby, to uważam, że pieniążki są bardziej potrzebne kociom Jany.
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

[poprzednia][następna]