chcielismy sie przywitac - ja i Albinek:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 05, 2006 22:31 chcielismy sie przywitac - ja i Albinek:)

Hej! jestem tu nowa i jak widac w temacie chcialam sie przywitac:)
Mam kotka, kochanego czarnulka - ma 4 latka. W najblizszym czasie planuje powiekszyc moja kocia rodzine o mala koteczke. Pare slow o nas:
Moj kotek jest wychodzacy, mieszkamy razem z Albinkiem w domku pod warszawa, kotek jest bzikusem i rzadzi w domu:), czasem atakuje moja cudna jamniczke:)

Pozdrawiam:) :D
Ostatnio edytowano Czw kwi 06, 2006 16:33 przez AnkaJ, łącznie edytowano 2 razy

AnkaJ

Od: Śro kwi 05, 2006 22:24

Post » Śro kwi 05, 2006 23:39

Witaj Aniu :-)
Jestem tu dosc swiezym forumowiczem, ale moge Cie zapewnic, ze trafilas do miejsca, gdzie spotkasz samych zyczliwych ludzi.

Witamy Cie serdecznie razem z Chesterem

Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Czw kwi 06, 2006 7:05

Witaj :D
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Czw kwi 06, 2006 7:35

Witaj Aniu,

Jesli nie masz jeszcze nic na oku, to małych koteczek u nas dostatek.
Jak jesteś zainteresowana, daj mi znak na pw.

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw kwi 06, 2006 8:22

Hej! Ok jakk by co to sie odezwe:) Narazie czekam do soboty bo mam na oku piekne rudziecke ale w sobote bede znala plec i wtedy bedzie wiadomo czy szukam alej czy nie:)
A jakies zdjecia tych malych slicznotek masz?

AnkaJ

Post » Czw kwi 06, 2006 8:41

AnkaJ, napiszę Ci na pw.

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw kwi 06, 2006 8:45

AnkaJ

Post » Czw kwi 06, 2006 8:47

Dorodny czarnulek. :D
Witaj Aniu. :D

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Czw kwi 06, 2006 8:47

Witaj! :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw kwi 06, 2006 9:08

Mam do was pytanie
Wiec szykuje sie do przygarniecia drugiego kotka, jest to decyzja strasznie trudna gdyz (moze to glupie) ale chce zeby to byla milosc od pierwszego wejrzenia:)
Jestem raczej zdecydowana na malego kotka, ale coraz bardziej zaczynam myslec o wiekszym...
Tylko ze moj kot jest wychodzacy, nowa kicia tez taka bedzie, ale czy jak wezme wiekszego kotka to najpierw musze ja przystosowac przez jakis czas prawda?Np miesiac siedzenia w domku?

AnkaJ

Post » Czw kwi 06, 2006 9:31

AnkaJ pisze:Mam do was pytanie
Wiec szykuje sie do przygarniecia drugiego kotka, jest to decyzja strasznie trudna gdyz (moze to glupie) ale chce zeby to byla milosc od pierwszego wejrzenia:)
Jestem raczej zdecydowana na malego kotka, ale coraz bardziej zaczynam myslec o wiekszym...
Tylko ze moj kot jest wychodzacy, nowa kicia tez taka bedzie, ale czy jak wezme wiekszego kotka to najpierw musze ja przystosowac przez jakis czas prawda?Np miesiac siedzenia w domku?

wiesz, lepiej żeby kot nie wychodził. jesli kot jest wychodzący, to mogą byc problemy, żeby go odzwyczaić (ale jest to możliwe)
natomiast uczenie nowego kotka, żeby wychodził, jest dla mnie trochę...bez sensu. :?
Na dworze wcale nie jest tak fajnie, jest baaardzo niebezpiecznie. Nie ucz nowego kotka wychodzić, bo może mu się stać krzywda.
:arrow: wątek memento, co czeka kota wychodzącego

i witam na forum z moim białym futrem (ekstremalnie niewychodzący, łapami sie zapiera)
Ostatnio edytowano Czw kwi 06, 2006 9:35 przez Ivette, łącznie edytowano 2 razy

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Czw kwi 06, 2006 9:33

Witaj :)
Najważniejsza kwestia: powinnaś ją wysterylizowac przed pierwszą rujką lub wziąć koteczkę już wysterylizowaną, ponieważ pierwszej rui możesz nwet nie zauważyć, jeśli zamierzasz ją wypuszczać, a to z pewnością zakończyłoby się ciążą..
Zastanów się, czy kicia musi koniecznie wychodzić - dla niej byloby bezpieczniej nie przyzwyczajać się do spacerów bez opieki.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw kwi 06, 2006 13:20

Nie boisz sie Aniu wypuszczac swojego kocurka?
Ja tez nie mieszkam w centrum Wawy, obok mnie sasiadka wypuszcza swojego brytka, inne koty tez widze swobodne, ale ja za bardzo boje sie o Chestera.Niby mieszkamy w domku, niby jest tu maly ogrodek, ale moim zdaniem z kazdej strony zagrozenia.
Inne koty to raz, Las Kabacki tez chyba nie jest przyjaznym miejscem, no i z drugiej strony Pulawska.
Zreszta, po drodze dojazdowej do nas sila rzeczy jezdza samochody, az cierpne jak pomysle ile niebezpieczenstw mogloby spotkac kota.

Jeszcze jedno pytanie. Czy Twoj wychodzacy kociak jest wykastrowany?
A tak poza tym, to jest sliczny:-)

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Czw kwi 06, 2006 13:26

Witaj konieczna sterylizacja i prosze nie wypuszczaj piekniuchy :)

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Czw kwi 06, 2006 13:37

Pierwsza rzecz, to straszna palka jestem bo moj kot ma na imie Albin a nie Leos, Leos to moj cudny czarny Nowofunland :)
Wiec tak, kot jest wysterylizowany, troszke boje sie go puszczac ale nie oducze go juz, no i kot raczej poza podworko nie wychodzi. Ja raczej wyznaje zasade ze kotek powinien miec swobode...wiem wiem, zdaje sobie sprawe jaki jest wasz stosunek do kotkow wychodzacych i niebespieczenstw ale mam nadzieje ze to zaakceptujecie.

Napewno jak bede miala maluszka to nie bede go samego wypuszczac na poczatku- to jest jasne i napewno ja wysterelizuje (mam problem z tym slowem :wink: )

Narazie czekam do soboty, mam na oczku rudzielce, jak ktoras to dziewczynka to jak podrosnie (ma narazie jakies 5 dni) to bedzie u mnie w domku:)

AnkaJ

[następna]