Kreska i Jeżyk - mały update... zdjęcia str. 91.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 17, 2006 19:42 Kreska i Jeżyk - mały update... zdjęcia str. 91.

ufffffff... to zaczynamy nasz wątek...
Bardzo serdecznie proszę was wszystkich o rady i kciuki, bo dokocenie blisko..
jak wszystko dobrze pójdzie, w poniedziałek brat przywizie mi od Eve z Gdańska ślicznego biało-rudego kociego kocurka 8) :lol: :dance: :dance2:
U mnie w domku wszystko już gotowe.. .chyba tylko Kreska nie za bardzo wie, czemu zamiast jej małej kuwetki postawiłam jej jakieś wielki pudło, do którego narazie nie potrafi wejść :(
Przedzieram się przez wszystkie wątki dotyczące dokocenia i zaciskam kciuki... za Kreskę oczywiście.. żeby była litościwa dla nowego przyjaciela...
w sumie to jakoś nie bardzo się denerwuję, tylko troszeczkę :strach:
a tak na poważnie to się tylko zastanawiam, jak Kreska przyjmie w sumie już dorosłego kociaczka. BO kocio ma ok. 10 miesięcy.. dziecko to to już nie jest.. ale wiecie, nie będzie miała innego wyjścia :)
Jak patrzę sobie na rozkosznie bawiącą się Kreskę, przychodza mi do głowy czarne myśli: Dlaczego zamierzam tak brutalnie przerwać tą kocią sielankę??
Ale potem jak znowu słyszę żałosny koci miauk znowu nie chcesz się ze mną bawić!!! już wiem, że jej potrzeba kociego towarzystwa..
Narazie niby wszystko pod kontrolą.. Na początku nowy członek rodziny będzie mial do dyspozycji pokój brata. Z Kreską będzie się poznawał, jak będziemy w domu...
Kresce obetnę pazurki...
no i co jeszcze mogę zrobić???
tak oto spełnia się mój koci sen! :) 8)
Ostatnio edytowano Nie lip 12, 2009 11:54 przez agacior_ek, łącznie edytowano 107 razy
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Pt mar 17, 2006 19:45

No to nasze koty beda skoligacone :wink:

Moj Mruczus jest od Eve.
I Chipolit.
I Tygrysia u Eve przebywala.

:ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt mar 17, 2006 19:48

twoja kocia rodzinka to dopiero rodzinka :)
a na forum ciągle powtarzają, że kotki od Eve sa magiczne.. zobaczymy...
ale jak zobaczyłam TEN pyszczek, nie mogłam ... po prosu padłam...
głaski dla Mruczusia i Chipolita.. i TYgrysi :lol:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Pt mar 17, 2006 20:14

Oczywiscie, ze SA magiczne! :D
Sama zobaczysz.

Dzieki za glaski; mizianki dla Twojej
- na razie - jedynaczki :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt mar 17, 2006 23:07 Re: Kreska i... czekamy :)

agacior_ek pisze:
jak wszystko dobrze pójdzie, w poniedziałek brat przywizie mi od Eve z Gdańska ślicznego biało-rudego kociego kocurka 8) :lol: :dance: :dance2:

Czy chodzi o Jerzyka? Ale fajnie :D :D :D Strasznie sie ciesze :dance: :dance:

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Pt mar 17, 2006 23:08

Dorota pisze:No to nasze koty beda skoligacone :wink:

I nasze tez - ja mam Kawe i Lavazze od Eve - potwierdzam magicznosc :wink:

piegusek

Post » Pt mar 17, 2006 23:14 Re: Kreska i... czekamy :)

piegusek pisze:Czy chodzi o Jerzyka? Ale fajnie :D :D :D Strasznie sie ciesze :dance: :dance:

Zgadłaś!!! gratuluję!!! nagrodę możesz sobie wybrać :) moze przyjedziesz na głaski do kociaka..
tylko u nas kocio nie będzie już nazywał się Jerzyk :roll: mój tata ma tak na imię :lol:
narazie rozśmiesza mnie do łez Kreska... wchodząc do krytej kuwety przestraszyła się, że drzwiczki przytrzasnęły jej ogon :ryk:
mimo tego, że jest straszną panikarą, to cudowny z niej kot i wierzę, że przyjmie kumpla jak na moją Krechę przystało! :spin2: :surprise: :aniolek:
kurcze, chciałam poczytać jeszcze raz wątek o Kropce i Dydku, ale gdzieś strasznie spadł i nie mogę go znaleźć...
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Pt mar 17, 2006 23:19 Re: Kreska i... czekamy :)

agacior_ek pisze:
piegusek pisze:Czy chodzi o Jerzyka? Ale fajnie :D :D :D Strasznie sie ciesze :dance: :dance:

Zgadłaś!!! gratuluję!!! nagrodę możesz sobie wybrać :) moze przyjedziesz na głaski do kociaka..

Bo Jerzyk spodobal mi sie od pierwszego wejrzenia, cudny jest! Bardzo sie ciesze, ze bedzie mial super domek :D

agacior_ek pisze: tylko u nas kocio nie będzie już nazywał się Jerzyk :roll: mój tata ma tak na imię :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: No to trafiliscie faktycznie :wink:
A czy imie juz wybrane?

piegusek

Post » Sob mar 18, 2006 0:11 Re: Kreska i... czekamy :)

piegusek pisze: :lol: :lol: :lol: :lol: No to trafiliscie faktycznie :wink:
A czy imie juz wybrane?

nie, najpierw muszę zobaczyć kotka na żywo.. zobaczyć jak się zachowuje.. no wiesz, imię musi pasowac.. narazie mamy pewne typy: Bazyli vel. Bazyl , Bonifacy lub Stasio :) no, ale jeśli się okaże, że Jerzyk reaguje na imię, to może będzie JEżem :lol:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Pon mar 20, 2006 12:44

Czekam z niecierpliwoscia na wiesci :!: :)

piegusek

Post » Pon mar 20, 2006 16:02

narazie wieści są takie, że nie wypaliła pierwsza opcja transportu. i jest mi strasznie wstyd, bo tylko Eve narobiłam kłopotu :oops:
no, ale teraz, to już ja pojadę do Gdańska, więc wszystko wpali :) i będzie to pewnie za tydzień!
Kreska bez zmian.. z dnia na dzień robi się coraz bardziej wyluzowana. Super wysoko skacze broniąc piłkarskiej bramki i generalnie potrzebuje drugiego kota, przyjaciela i trochę kociej miłości.
Z krytej kuwety wyjęłam jej drzwiczki, bo się ich bała i teraz zrobiła sobie tam pomieszczenie wielofunkcyjne: toaletę, posłanie i miejsce kopalnianych zabaw... no a oczywiście z powodu braku drzwiczek żwirek jak się wysypywał, tak się wysypuje.. :evil: a przecież miało być tak pięknie i czysto ... :roll:
no i wciąż mnie martwi to, że Kreska raz na jakiś czas zwraca śniadanie.. Zdażyło jej się to dziś pierwszy raz od dwóch miesięcy, albo i więcej, ale ja i tak bym wolała, żeby to się w ogóle nie zdarzało... Fakt, że jej nie odkłaczam pastą. Ma za to stały dostęp do trawki. Pasta odstrasza mnie chemią w sobie zawartą. Sama unikam jak mogę chemicznych wynalazków i produktów spożywczych, w których E jest więcej niż w alfabecie, wiec nie chcę tym kota faszerować..
no i myślę, czy robię dobrze.. i czy takie wymioty co dwa, trzy miesiące to powód do niepokoju..
acha, Kreska rzuciła się dzis na chrupki z nowootwartej paczki Biomilla jakby miesiąc nie jadła, więc chyba jej jedzonko posmakowało 8)
no i generalnie czekamy... wszystko i wszyscy gotowi.. tylko szkoda, że ten Gdańsk tak daleko :?
no, ale to już tylko tydzień! 8)
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Pon mar 20, 2006 18:14

agacior_ek pisze:no i generalnie czekamy... wszystko i wszyscy gotowi.. tylko szkoda, że ten Gdańsk tak daleko :?
no, ale to już tylko tydzień! 8)

Jak ja Cie swietnie rozumiem :D Tez juz sie nie moge doczekac na mojego koteczka .. a tez musze jeszcze czekac tydzien.
I tez mam obawy jak go przyjmie rezydentka, ale chyba tego niestety nie jestesmy w stanie przewidziec. Musimy poprostu byc dobrej mysli :)
Obrazek

LADY I ESPRESSO

ania1311

Od: Wto mar 09, 2004 21:24

Post » Pon mar 20, 2006 18:21

bilet na kota w pociagu niepotrzeby :D
jakby ci wmawiali ze potrzebny to powiedz ze nie :D
ja sie dowiadywalam w 4 miejscach zanim pojechalam bez biletu a konduktor sie mnie czepial.
powiedzialam ze nie zaplace i tyle
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pon mar 20, 2006 18:39

hmm.. właśnie próbuję się dodzwonić na informację PKP... ale mi pani w telefonie mówi, że wybrany numer jest za krótki... (022 przed numerem umieściłam..) gupie PKP...
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Pon mar 20, 2006 18:42

troszke forumowych kotów przetransportowałam za pomocą PKP, bilet nie jest potrzebny, na 100% :D
Obrazek

zołta

Od: Pon wrz 22, 2003 10:04

[następna]