Perska Sówka. Pierwsze wieści z nowego domu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 28, 2006 9:26

bea100 pisze: czy sprawa aktualna i kotka do adopcji?
Jestem z Wwy

Sówka nadal szuka domu. Jeśli się spodobała - czekam na pw 8)

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto lut 28, 2006 10:01

bea100, witamy dogomaniaczke na miau:)

ta pani jesli sie zainteresuje Sowka bedzie tez musiala sie do Jany zglosic osobiscie. Ty jak domyslam sie szukasz dla niej pewnego typu kotow i przekazujesz juz bezposrednio zainteresowanej?

eurydyka

Od: Śro paź 13, 2004 15:05

Post » Wto lut 28, 2006 10:02

eurydyka pisze:bea100, witamy dogomaniaczke na miau:)

ta pani jesli sie zainteresuje Sowka bedzie tez musiala sie do Jany zglosic osobiscie. Ty jak domyslam sie szukasz dla niej pewnego typu kotow i przekazujesz juz bezposrednio zainteresowanej?

Kontakt nawiązany, wysłałam już maila z info i zdjęciami, napisałam też, że proszę o kontakt bezpośredni.

Jana

Post » Wto lut 28, 2006 21:08

Mopsia jutro jedzie do Anety :crying: :oops:

Sówka uznaje tylko mnie. Kiedy wróciłam z pracy, siadłam w kuchni i zaczęłam rozmawiać z TŻem, nagle pojawiła się Sówka. No i już musiałam się zajmować nią. Ona wyłazi z ukrycia kiedy słyszy mój głos. TŻa i mojej mamy się boi i zmyka pod łózko albo w jakiś inny ciemny kąt :roll:

No to pokarmiłam ją trochę (dziś z miski nie smakowało), zauważyłam, że ona nie lubi wody, nie chce jej pić. Jak tylko dałam jej kociego mleka z wodą od razu rzuciła się do picia. Czysta woda jej "nie podchodzi" i już :lol:

Jana

Post » Wto lut 28, 2006 22:36

Jana pisze:Mopsia jutro jedzie do Anety :crying: :oops:

:?
Mam mieszane uczucia.. Nie ze względu na Anetę, ale ze względu na Mopsię..
Myślisz, że nie zestresuje się za bardzo?

Jana pisze:Sówka uznaje tylko mnie. Kiedy wróciłam z pracy, siadłam w kuchni i zaczęłam rozmawiać z TŻem, nagle pojawiła się Sówka. No i już musiałam się zajmować nią. Ona wyłazi z ukrycia kiedy słyszy mój głos. TŻa i mojej mamy się boi i zmyka pod łózko albo w jakiś inny ciemny kąt :roll:

No to pokarmiłam ją trochę (dziś z miski nie smakowało), zauważyłam, że ona nie lubi wody, nie chce jej pić. Jak tylko dałam jej kociego mleka z wodą od razu rzuciła się do picia. Czysta woda jej "nie podchodzi" i już :lol:

Wygląda na to, że uznała Cię za najważniejszą osobę dla siebie.. :D
A nie jest zazdrosna o rezydentów?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto lut 28, 2006 23:11

aamms pisze:
Jana pisze:Mopsia jutro jedzie do Anety :crying: :oops:

:?
Mam mieszane uczucia.. Nie ze względu na Anetę, ale ze względu na Mopsię..
Myślisz, że nie zestresuje się za bardzo?

Mopsiak to bezstresowiec, najmniej stresujący się kot ze wszystkich jakie poznałam do tej pory.

aamms pisze:
Jana pisze:Sówka uznaje tylko mnie. Kiedy wróciłam z pracy, siadłam w kuchni i zaczęłam rozmawiać z TŻem, nagle pojawiła się Sówka. No i już musiałam się zajmować nią. Ona wyłazi z ukrycia kiedy słyszy mój głos. TŻa i mojej mamy się boi i zmyka pod łózko albo w jakiś inny ciemny kąt :roll:

Ona nie lubi rezydentów i już. Poza tym, jak przychodzi, to rezydenci idą w odstawkę :wink: Sówka to kot jednego człowieka, być może dlatego tak przeżyła rozstanie.

I znów mam myślówę :roll: Do jutra muszę zdecydować czy oddać Sówkę, jest osoba zainteresowana, ale adopcja dosyć nietypowa...

Jana

Post » Wto lut 28, 2006 23:16

Jana pisze:
aamms pisze:

Ona nie lubi rezydentów i już. Poza tym, jak przychodzi, to rezydenci idą w odstawkę :wink: Sówka to kot jednego człowieka, być może dlatego tak przeżyła rozstanie.

I znów mam myślówę :roll: Do jutra muszę zdecydować czy oddać Sówkę, jest osoba zainteresowana, ale adopcja dosyć nietypowa...

A na czym polega nietypowość tej adopcji?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro mar 01, 2006 13:27

Jana, masz PW

eurydyka

Post » Czw mar 02, 2006 8:22

:?: :?:

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw mar 02, 2006 9:41

Sówka nadal szuka domu. Zrobiłam ogłoszenie, ale jest za ciężkie, zeby wrzucić na upload, muszę je zmienić.

A dziś rano, proszę państwa, obudził mnie dziwny dźwięk... To Sówka ostrzyła pazurki. O monitor 8O Na szczęście wybrała górę monitora do tego działania. :twisted: Potem jeszcze łazikowała po sypialni, wlazła na łóżko i gruchała mi prosto w ucho, żeby ją głaskać. A teraz jest po śniadanku, na które zameldowała się w kuchni, razem z resztą kotów :D Ale zjadła jednak w sypialni, tu jest trochę spokojniej.

Jana

Post » Czw mar 02, 2006 9:49 :)

Hej Jana :]

Ja z chęcią przygarnę Sówkę. Reszta na PW.

wampi_

Od: Czw mar 02, 2006 9:45

Post » Czw mar 02, 2006 15:39

Jana pisze:A dziś rano, proszę państwa, obudził mnie dziwny dźwięk... To Sówka ostrzyła pazurki. O monitor 8O Na szczęście wybrała górę monitora do tego działania. :twisted: Potem jeszcze łazikowała po sypialni, wlazła na łóżko i gruchała mi prosto w ucho, żeby ją głaskać. A teraz jest po śniadanku, na które zameldowała się w kuchni, razem z resztą kotów :D Ale zjadła jednak w sypialni, tu jest trochę spokojniej.

:)
To widzę, że są kolejne postępy (drapanko w monitor to chyba szczególnie dobry znak :wink:).
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Czw mar 02, 2006 16:01 Re: :)

wampi_ pisze:Hej Jana :]

Ja z chęcią przygarnę Sówkę. Reszta na PW.

To ja tradycyjnie :?: :?:

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw mar 02, 2006 16:36

pamietajac zaslugi Lodzianek w ratowaniu bohaterek watku nalezy sie pewnie wiecej info o przyszlym wlascicielu (kimkolwiek on/ona bedzie) tutaj na forum

wampi, napisz cos o sobie w wolnej chwili

eurydyka

Post » Czw mar 02, 2006 20:16 :)

Witam :)

Już się przedstawiam. :]

Mam naimię Kasia i jestem z Poznania. Mój wiek pozostawię w tajemnicy, bo przecież każda kobieta jest wiecznie młoda :P

Od najmłodszych lat towarzyszą mi zwierzaczki. W chwili obecnej mam żółwia Salusie i szynszylka Dziubka. Oba już staruszki. Niedługo zmieniam pracę i będę miała dużo czasu który mogłabym poświęcić Sówce :)

Z kotami mam bliższy kontakt od ponad 4 lat a dokładniej z : Merliną, Alpinistą, Ryszardem, Frocią, Batmanem i Hrabią :D czyli cudownymi szkrabami -> dachowcami, którymi się opiekuję.

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytanka z chęcią odpowiem.

wampi_

Od: Czw mar 02, 2006 9:45

[poprzednia][następna]