Banda bierawska. Czas na siatki.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 22, 2005 20:19

Walthama można kupić tylko u weterynarza.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt gru 23, 2005 0:11

bluerat pisze:Mam nadzieje że z Malinką wszystko w porządku i ze to tylko przejściowe problemy, kotki i szczeniaczki czasem mają syndrom "jem ile można póki jest" a przeładowanie żołądka prowadzi do wymiotów. Czasem nawet najlepsze mleko może spowodować wzdęcia:(

Tak, dzieki Bogu te sensacje były chwilowe - po odespaniu, odstawieniu miski i masowaniu Malinka była jak nowa, a brzuszek wrocił do normalnych rozmiarów i zrobił się luźniutki.
Mała fajnie szuka miejsca do siusiu - musi być kącik, najlepiej na terakocie. A jeżeli akurat jest na rączkach to widac po mince - robi się taka rozanielona, hehe.
Dziś Malinka spędza ostatnią noc u Ani, wydzieliłam jej chrupek od weta na wieczór, a na rano ugotowałam ciapkę z kurczaka, marchewki i selera.
Ile dawać na jeden raz? Małą łyżeczkę od herbaty?

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Pt gru 23, 2005 0:49

Jak patrze na moje "prezenty" to mysle, ze lyzeczka to za malo. Ale one maja jeszcze matke. Ona je karmi. Ile one z tego co przynosze zjadaja nie wiem. I to tez zalezy ktory. Ten najmniejszy, kotry najdluzej sie leczyl, nie je a w kazdym razie nie widzialam go.
Szeryf bardzo dlugo jadl kaszki a wlasciwie ryz.
On zreszta do tej pory nie je suchego ani nic co nie jest ryba albo kurczakiem.
a jak masujesz brzucho to zalatwia sie? bo moze on jeszcze nie potrafi

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt gru 23, 2005 1:13

Załatwia się slicznie nawet bez masowania, potrafi też się myć i czyścić pazurki, robi to jak stary kot, z wielkim namaszczeniem - chyba będzie z niej czyściocha :)

Na dobranoc jeszcze dwie fotki:
Obrazek Obrazek

Przy okazji - czy wszystkie koty w tym wieku mają takie śmieszne ogonki? Jak u chomika!
Oczko już znacznie lepsze - smarujemy maścią od weta dwa razy dziennie.

nongie

Post » Pt gru 23, 2005 1:56

Słodki chomiczek :love:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt gru 23, 2005 9:37

OOOO, coś mały ma ogonek ta kiciunia 8O

Co do jedzonka, to chyba łyżka na jeden raz wystarczy.I nie za bardzo kopiasta. Z tym mlekiem kocim to chyba przesadziłam. To już większe kociątko i łyżeczka mleka jest pewnie zbyt małą porcją. :wink:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pt gru 23, 2005 9:56

Mleka na wszelki wypadek jeszcze nie dajemy.
Wczoraj rano wszamała chrupki a dzis dostanie poł łyżeczki papki marchewkowo-kurczakowej. Jak sobie z nią poradzi bez sensacji, to po godzinie ma dostać jeszcze łyżeczkę - dobrze tak?

Nie wiem czy mamy wszystkie trzy zwidy, ale wydaje nam się ze Malinka wyraźnie urosła! Coś nie tak z tym ogonkiem?

nongie

Post » Pt gru 23, 2005 10:04

Nie mam pojęcia, czy coś z ogonkeim, ale panieneczka cały czas śliczna! :love:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt gru 23, 2005 10:23

Wydaje mi się, że łyczeczka to trochę za mało- morskie w tym okresie młóciły dużo więcej :lol:

Ja bym dawała spokojnie ze dwie
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Pt gru 23, 2005 10:23

nongie pisze:Załatwia się slicznie nawet bez masowania, potrafi też się myć i czyścić pazurki, robi to jak stary kot, z wielkim namaszczeniem - chyba będzie z niej czyściocha :)

Na dobranoc jeszcze dwie fotki:
Obrazek Obrazek

Przy okazji - czy wszystkie koty w tym wieku mają takie śmieszne ogonki? Jak u chomika!
Oczko już znacznie lepsze - smarujemy maścią od weta dwa razy dziennie.

jaka ona malusienka!!slicznotka..

podswiadomosc

Od: Pt lis 18, 2005 9:33

Post » Pt gru 23, 2005 19:56 niestety...

Malinka nie pojedzie do mnie:( miałam ostatnie starcie z ojcem i przegrałam:(:crying:
Nakrzyczał na mnie, żadne argumenty do niego nie przemawiaja, nawet mnie postraszył że jak znudzony Leo zacznie za bardzo dokazywać to go wypuści na dwór:(
Nie stać mnie żeby się wyprowadzić, jak na razie tylko 6-tka w totka może mnie uratować :evil:
kurczę, stara baba jestem, a popłakałam jak dziecko :oops:
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Pt gru 23, 2005 20:05

I co z kicią? Gdzie spedzi święta? Ona jest taka urocza.

Norbitka

Od: Czw gru 08, 2005 13:25

Post » Pt gru 23, 2005 20:33

Nie było mnie od poniedziałku a tu takie emocje. A Malinka jest cudna. Och jaka szkoda że ja nie mogę. Szkoda że Bluerat tez nie może mogłabym ją wtedy odwiedzac. I co dalej z kiciunią. :ok: :ok: :ok: za dobry domek.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Pt gru 23, 2005 20:48

Bluerat, bardzo mi przykro :(

Teraz cała nadzieja w Krysi, mam nadzieje ze się nie rozmyśli...
Święta Malinka spędzi u mnie, Sylwestra chyba też.
Dziewczyny ze sklepu bardzo się starają, ale dziś znowu małą przekarmiły, mimo ze dałam im dokładne wskazówki.
Martwi mnie też, ze w dzien kocia jest w sklepie do ktorego wpada dużo ludzi, biega po podłodze po ktorej rozne buty Bog wie co przyniosły, oby czegoś nie złapała....

nongie

Post » Pt gru 23, 2005 20:55

Rozumię ze nie jest to sklep spożywczy.....Dobrze ze chociaż na swieta bedzie mial u Ciebie kącik. Ja jestem zbyt daleko by pomóc. Dziewie się tylko ze nikt nie zdecydował sie zaadoptowac tego cuda.

Norbitka

Od: Czw gru 08, 2005 13:25

[poprzednia][następna]