sczepionka na bialczke jest skuteczna
chodzi o ryzyko mieska i koniecznosc przetestowania kotow przedz szczepieniem czy nie sa nosicielami
tak by jej szczepieniem nie uaktywnic
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Beata pisze:Twoje koty na bialaczke byly oczywiscie testowane?
Jana pisze:anafly pisze:Jana pisze:Fel-o-vax IV (panleukopenia, herpes, calici, chlamydia) jest bez białaczki, z białaczką jest jeszcze jakiś dopisek do nazwy.
Ja szczepiłam Tośka i Melkę Fel-o-vaxem IV i to była równiez szczepionka na białaczkę. Nazwa szczepionki: Feline Leukemia-Rhinotracheitis-Calici-Panleukopenia-Chlamydia Psittaci Vaccine.
fel-o-vax Lv-K IV - z białaczką
fel-o-vax IV - bez białaczki
Kaska pisze:sczepionka na bialczke jest skuteczna
chodzi o ryzyko mieska i koniecznosc przetestowania kotow przedz szczepieniem czy nie sa nosicielami
tak by jej szczepieniem nie uaktywnic
lorraine pisze:Jutro jedziemy sie szczepic![]()
Rudy tylko wscieklizna, na wirosowki szczepiony byl w wakacje.
Dziki, Dalia i Didi - wirosowki, wscieklizna pozniej, za 2-3 tygodnie.
Chyba odpuszcze sobie teraz te bialaczke. Spotkalam sie jeszcze z opiniami ze na wsiach bialaczki i innych wirosowek jest w sumie malo, z powodu malej ilosci kotow wolnozyjacych, drugim waznym powodem jest czynnik ekonomiczny, zwlaszcza ze przed wyjazdem musze jeszcze z Dalasia isc do dentystki na wyrwanie kla, chce sie wybrac na sggw, do dr Jodkowskiej, to na pewno tez bedzie kosztowac
Beata pisze:dr Jodkowska na szczescie duzo sobie nie liczy![]()
Beata pisze:to jak Ty nam bedziesz o sobie dawac znac, jak wyjedziesz???
Ania Z pisze:Och, Lorraine, jak ja Tobie zazdroszczę![]()
cisza, spokój...
ale obiecujesz, że na pewno do tej kafejki zajrzysz![]()
bo może razem z kotami jeszcze zdziczejesz w tej puszczy i nie będziesz chciała mieć nic wspólnego z techniką
enduro pisze:a twoje koty byly wczesniej kotami wychodzacymi ? bo jesli nie to za nic w swiecie nie wypuszczalbym je na dwor tak sobie o, bo nie ma aut i sa tylko pola. bog wie gdzie zaszyje sie do lasu czy cos i ty go nie znajdziesz...
ja zawsze do kotow wychodzacych jestem sceptycznie nastawiony...
sorry
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], puszatek i 23 gości