Miga pisze:Mam mieszane uczucia. Uważam, że klub MCO się rozłazi w szwach. Powinni tu być wszyscy wielbiciele tej rasy, a nie tylko posiadacze kotów MCO. Ale skąd tyle mieszańców MCO-podobnych? Czyżby aż tak popularne były pseudohodowle??? Proszę się nie unosić i nie obrażać, nie jestem kocim rasistą. Ale pachnie mi tu jakimś problemem, skoro klub MCO to właściwie grupa ludzi wołających o adopcje lub posiadających rasopodobne koty. Coś tu jest nie tak ...
Podsyłam fotkę mojej Antiope. I bardzo proszę, powiedzcie skąd macie te wszystkie piękne, podobne do MCO koty???
Miga, jeśli ktoś nie może sobie pozwolić na zakup MCO, bo:
- ma w domu już maksymalną liczbę kotów,
- nie stać go na razie na kupno kotka,
- z innych względów nie może teraz takiego kotka mieć,
to kotki, które ma w domu może nazwać nawet MCO i wcale to nie będzie znaczyło, że nimi są, albo, że są z pseudohodowli. Znaczy to po prostu, że dla nich te kotki wyglądają prawie tak, jak te, o których marzą.
A propo's chwalenia się kotkami rodowodowymi: nie wiem czy w regulaminie forum nie ma zakzu kryptoreklamy. Zanim zaczniecie wymieniać swoje kotki z imienia i przydomku hodowlanego warto byłoby to sprawdzić. Jest tu forum hodowlane, tam oczywiście jest to dozwolone, choć w granicach rozsądku, oczywiście