OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 27, 2022 20:42 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Może to cos w powietrzu jest. ja nigdy w życiu w dzien nie spałam, nawet jak noce całe zarywałam. dzisiaj wzięłam się za porządki, ogarnełam jeden pokój i poszłam na chwilke obok Hrabinki na łóżku poleżec, wstałam za 2 godziny, szok po prostu.Cały dzien po tej nieszczęsnej drzemce nie mogłam dojść do siebie.
kcikuki za kotka , oby dał się złapac
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Pon sie 29, 2022 8:35 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

W niedzielę szukałyśmy kota Ani, łapałyśmy koty na terenie szpitala (bezowocnie) , zgarnęłyśmy młodą kociczkę wyrzuconą w parku miejskim wracając w nocy z łowów ... Ugotowałam gar żurku. W dzień oczywiście. I kalafiora. I jajka. Obrane mięcho zeżarły koty. Córka się załapała na nie jeszcze. Paskuda futra obdziabała. Wypiłam drinka. Pomyłam kuwety!!! Uwierzycie! Kuwety umyłam. :placz: Wszystkie! Potem musiałam dom myć bo wszędzie woda rozniesiona była. I żwirek. Deczko usnęłam.
Chaos w opisie ale tak ta niedzielę pamiętam. I ból pleców.
Jestem zmęczona.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon sie 29, 2022 9:28 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Wierzymy - wszystkie kuwety czysciutkie :201428

Sierra

Od: Sob cze 13, 2020 22:51

Post » Pon sie 29, 2022 10:55 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Córka tylko obrane mięso zjadła? A przynajmniej sparzone? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto sie 30, 2022 9:15 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Wczoraj przyszłą paka od Cioci Ani ze żwirkiem, smaczkami i felixowymi saszetkami.
Bardzo dziękujemy :1luvu:
Janusz rozpakował wsio zanim się w domu pojawiłam więc musicie uwierzyć na słowo :201461

Wczoraj też odebrałam z InPostu 3 puszki mleka Rity. To "drogie" dziecko wykończy nas. :placz: Zaparła się nie żreć innych rzeczy. Dla brzunia byłoby lepiej ale nie! Mleczko i Gerberki!
Strasznie się usamodzielniła dranica. Wyraźnie okazuje swoje zdanie. Jak nie ma ochoty na coś to nie. Czy to o głaski chodzi czy o posiłki. Gdy jest głodna musimy "czytać" sygnały. Bo nie przyjdzie i nie poprosi. Tylko snuje się po okolicy. I dla "zabicia" głodu zagrzebuje cudze miski lub chrupki. Teraz ważne są dla niej relacje z kotami. Bawi się do upadłego. Gania, atakuje, zabiera zabawki, grucha, tuli się ... Nas ma w głębokim poważaniu. Jest bardzo drobna. Szczupła. Ciekawska ogromnie. Nie miauczy tylko cicho popiskuje. Ma w sobie gen porządkowy. Co i raz robi obchód kuwet i zagrzebuje cudze urobki. Jej mina dużo mówi co myśli o takim brudasie. Po czym sama wystawia tyłek, leje i z gracją otrzepując łapki wyskakuje zostawiając plamę. Nie martwi się bo zakopie później. Jest też odkrywcą wszelkich plam żarcia czy rzygów. Jej skrobanie niesie się po domu. Od razu wiadomo ,że trzeba papierek i spryskiwacz zabierać bo Rita plamę znalazła.
Janusz bardzo się tym jej niejadztwem denerwuje. Co i raz podstawia pod różowy nosek dokładnie wybełtaną breję. Odetchnął z ulgą gdy dostawa mleka przyszła. Już martwił się ,ze jedna łyżka mleka tylko została.
My jesteśmy za starzy na tak młode i "problematyczne" koty!
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 31, 2022 7:02 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Wczoraj pod drzwiami czekała na nas paczuszka z chrupolami sardynkowymi i smaczkami. Koty [pierwszy raz chyba sardynę na twardo dostały ale część rzuciła się na miskę jakby tydzień nie widziała żarcia. :mrgreen: Szczególni Żwirek i Sorrek i Misio. Oni uwielbiają suche.

Przychodzę do pracy zawsze dużo wcześniej. Staram się. Po to by obrobić miski ptasie jakie postawiłam na tarasie naszego pokoju. Nie chcę epatować wiadrami z wodą bo wielu jest nieprzychylnych temu. Gdy mnie nie ma ptaki schną z pragnienia. Zlatuje się do nas cała okolica chyba. Rwetesu robią wiele. Radosnego gdakania, brodzenia, kąpania... Lubię słyszeć ich emocje, otrzepywanie piór z wilgoci. Gołębie z uszkodzonymi stopami chętnie moczą je w wylanej wodzie. Widocznie sprawia im to ulgę. raz na tydzień czy dwa miotłą zgarniam szlam jaki się robi po takich zabawach na rozlewisku.
Dziś podobnie zjawiłam sie wcześniej. Ale pan z adminy tez był i już mył swoje gary. Co było robić. Zobaczył mnie z pojemnikami wypada stać. Miał zastawy sporo ale z wycieraniem poczekał twierdząc, że moje sprawy pilniejsze. No więc leje wodę wpierw w konewkę 9kwiaty też podlewam) i w mniejsze wiaderko. On stoi i czeka. Nagle odzywa się
Niezłe gadżety :smokin: :wink:
No...wiaderko i konewa są niezłą atrakcją :lol:
Spojrzał na mnie 8O
No co? Nabiorę gadżety i sobie pójdę :roll:
To niech pani pozbiera to co opadło :twisted:
Kiwnął głową w kierunku otwartych drzwi balkonowych
A tam...
Na podłodze tarasu
leży
zmechrany
granatowy
stanik
koronkowy :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 31, 2022 11:33 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

:ryk: oplułam monitor :ryk:
:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Śro sie 31, 2022 14:15 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

... niech sam zbiera.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro sie 31, 2022 15:49 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

:ryk:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw wrz 01, 2022 7:14 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

U nas nad biurem są mieszkania i suszą pranie centralnie nad nami. Znajdujemy różniste rzeczy.
Wielki taras to przestrzeń zmarnowana. To był budynek wybudowany za wczesnego PRL. Olbrzymie balkonisko było planowane dla ... notabli , co pozdrawiają tłumy idące w pochodach np. pierwszomajowych. Zamiast wznosić trybuny postanowiono "ułatwić" sobie pracę i kolosa postawiono. Ileś tam "spacerów" było. Powiewania chorągiewek, pozdrawiania tłumów machaniem ręki notablanej... wiwatów i okrzyków. Nigdy nie lubiłam takich pochodów i przymusu bycia na nich.
Teraz spada na niego bielizna, stoją miski dla ptaków, walają się szyszki i igły.

Wczoraj Lewusek był u "swego" weta dermatologa. Dzięki gusiek1 zapewniony miał transport. Bardzo dziękujemy :1luvu: Gówniarz znikł podczas prób zapakowania. z pięć minut go szukaliśmy.
Jest lepiej ale mały zaflukał się. Steryd leczy ale i osłabia organizm. Powoli schodzimy ze sterydu ale wlazł nowy lek + antybiotyki. Przy kasie przeżyłam szok. Ceny drastycznie wzrosły. Okrutnie. :placz:
Dziś jakby wyczuł moje niecne zamiary wlania mu w pysiek mikstury i znikł. Nie miałam czasu dłużej szukać.
A jutro Sorrek i Rita idą do weta. Trzeba zrobić badania. Potem onkolog Sorrunia. Zęby Teosia czekają. W upały nie chciałam go ciąć. Poza tym Janusz ze złamaną rękę nie nadawał się na jazdy.

Zabiją nas tym co się dzieje.
Obrazek

ASK@

Post » Czw wrz 01, 2022 7:48 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Dawno fot nie było.

Sorrek pilnujący intensywnie "swoich" pak. Bieduje bidula i musi kontrolować przepływ żarcia :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ASK@

Post » Czw wrz 01, 2022 8:50 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Jak najmniej szoków finansowych. I niech będzie zdrowo u Was.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw wrz 01, 2022 19:02 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

ASK@ pisze:Dawno fot nie było.

Sorrek pilnujący intensywnie "swoich" pak. Bieduje bidula i musi kontrolować przepływ żarcia :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chyba ta kontrola dobrze mu wychodzi, bo tłuściutki kocurek :1luvu:
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Pt wrz 02, 2022 7:10 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Sorrek dziś ma badania więc o kciuki poproszę.
Pierwsze to by udało się krew pobrać. To trudny zawodnik. Stres powoduje ,że krew zatrzymuje się. A w niego wstępuje lew.
Drugie, by wyniki były ok.

KuKu zakukał mi telefon. SMS! Nie odebrałam bo coś tam robiłam.
KuKu...KuKu...
Ruszyłam się i zajrzałam.
Ktoś pisze z numeru nie zapisanego
Nagotowałam kurzych łapek Archiemu ,chcesz?
:20147
Coś mi ten Archi mówi ale za diabła nie mogę skojarzyć.
Idę kończyć robotę dając sobie czas na zastanowienie.
KuKu...KuKu...
To chcesz czy nie chcesz?
Chcę!
Zawsze chcę tylko kurcze kto to jest 8O
Musi być blisko ,dedukuje mój umysł ociemniały
Biorę na sposób
Ja do ciebie czy ty do mnie?
Przyjdź ty!
I raptem
MAM!
:201422
Sąsiadka spod 8 ma psa Archiego. Młokosa.
Ufff
Zaraz zejdę
Biorę pojemnik i złażę. Deczko wystrachana czy aby dobrze rozszyfrowałam nadawcę.
Dobrze!
Piesio, młodzik jeszcze, cieszy sie z gościny.
Deczko gadamy. Ona tłumaczy się ,że mięsa nie je. Oskubać Archiemu nie oskubie. Co sugerowałam. Wet i "hodowca" kazali małego poić takowym wywarem bo mu ...uszy nie stoją jak należy. :roll: No, jedno. Drugie pozbierało się.
Archi cały czas domaga się uwagi. Wyraźnie nadpobudliwy. Fajny gówniarz ale smutne bardzo jest to, że on całe dnie siedzi sam wiec odrobina ludzia mocno go podnieca. Płacze wiele godzin z tęsknoty. Głaszczę, bawię się ale musze lecieć. Gary stoją na ogniu.
Odchodząc dziękuję mówiąc, że moje dziki chętnie spożyją takie delicje. Szczególnie te w lesie.
Gdy chwytam za klamkę za moimi plecami pada nieśmiałe
Czy mogę o coś zapytać?
Nioo
A jak ty te dziki będziesz karmić? To takie niebezpieczne zwierzęta :strach:
Obrazek

ASK@

Post » Pt wrz 02, 2022 8:52 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

ASK@ pisze:Sorrek dziś ma badania więc o kciuki poproszę.
Pierwsze to by udało się krew pobrać. To trudny zawodnik. Stres powoduje ,że krew zatrzymuje się. A w niego wstępuje lew.
Drugie, by wyniki były ok.
................
Czy mogę o coś zapytać?
Nioo
A jak ty te dziki będziesz karmić? To takie niebezpieczne zwierzęta :strach:

Za Sorrka nieustanne kciuki!

A dziki, hiihi, niebezpieczne są, szczególnie lochy (te pod zamkiem, kto pamięta dialog z "Lesia" Chmielewskiej?)
A na serio, to tam gdzie chodzisz dzików nie ma? Bo u nas pod domy przychodzą, Rusłanie w środku dnia chciały zabrać siatkę z zakupami (jak to ona mówiła - taki wieliki kaban przyszedł!)
Obrazek

Agnieszka-

Od: Wto sty 17, 2006 16:27

[poprzednia][następna]