Święta Krowa II. Jeże, jeże....i wiosna :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 19, 2020 16:00 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Slodki Agrescik! Trzymamy mocne kciuki za Was!
Jezyki maja u Ciebie jak u pana Boga za piecem :1luvu:
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Pon paź 19, 2020 19:51 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Wielkie kciuki za kruszynkę :ok: :ok: :ok: :ok:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Wto paź 20, 2020 2:06 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Nie ma, igieł grubych a krótkich nie ma, chyba w ogóle takich nie produkują, albo jeżeli to gdzieś jakieś specjalistyczne, ogólnie nie ma :x
Ale wymyśliłam patent, może już ktoś to zastosował, nie wiem, ale jakby co to wymyśliłam równolegle :lol: , napiszę, bo może komuś, kiedyś, będzie potrzebne krótka, gruba igła do wstrzyknięcia czegoś w coś małego.
Potrzebny jest wenflon 1.0 i igła 0.8. Trzeba to robić ostrożnie, żeby nie skazić, z wenflonu usuwa się igłę, zostaje sam motylek z wężykiem, wężyk trzeba odgiąć trzymając za górny koniec, pod spód motylka i przytrzymać palcem, w motylek w miejsce igły od wenflonu wsunąć normalną igłę 0.8, docisnąć aż przebije zagięty wężyk, nadmiar wężyka można ostrożnie obciąć, żeby nie przeszkadzał. Motylek robi za ogranicznik długości igły, to co wystaje z tępej końcówki wenflonu ma idealną długość, żeby się przebić pod skórę, można bezpiecznie docisnąć do skóry bez obawy, że igła ucieknie za głęboko.
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Wto paź 20, 2020 2:28 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Nie umiem z tel wstawiać zdjęć jak te igły wyglądają czy motylki
Chyba ze ktoś by wstawił z tel SMS czy mail ale na mialu nie umiem wysłać
Jeżeli chcesz to mam koty na zastrzykach i trochę igieł 8 o średnicy 16 mm mam
Bo nimi się najlepiej robi
Mogę jakoś wysłać

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Wto paź 20, 2020 7:12 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Wilber - niesamowite są te Twoje wynalazki!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto paź 20, 2020 10:44 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Dzięki anka1515 za chęci, ale w tym moim przypadku to nawet te 16 milimetrów to za długie. Potrzebowałam coś miedzy 5 a max 7 milimetrów i to natychmiast. Czyli 8/5 a takich chyba nie ma w ogóle.
Przedwczoraj nie mogłam sobie dać rady, mały się wyrywa, bo go boli i piecze a ja muszę uważać, żeby tylko czubeczek igły był pod skórą i żeby mi się ręka nie omsknęła jak cisnę strzykawkę, bo jak igła wejdzie głębiej i pod złym kątem, to go po prostu zabije, uszkodzę narządy, albo kręgosłup. A podać muszę, bo...no bo nie udało mi się znaleźć na szybko nikogo, kto by się zgodził i umiał to zrobić fachowo. Dostałam smsowo instrukcję z obrazkami gdzie i jak się wkłuć i tyle.
Potrzebowałam ogranicznika na długość igły ( ta 25 mm), wygląda to tak, końcówka która wystaje ma 5 mm. :

Obrazek

Żaden wynalazek, ale może komuś się przydać, różne grubości wenflonów, grubości i długości igieł i można sobie dobrać jaka ta końcówka ma być gruba i ile wystawać.
Czasem nie ma czasu, żeby dobrać i zamówić igły, albo nie ma takich.
Obrazek

Mico (*)

wilber

Post » Wto paź 20, 2020 21:11 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Jak mały?
Przybiera na wadze, choć ciut, ciut.

Je?

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Wto paź 20, 2020 22:08 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Najmniejsze igły to 5 dzieciom się daje zastrzyki nimi.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto paź 20, 2020 23:05 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

wilber pisze:Nie ma, igieł grubych a krótkich nie ma, chyba w ogóle takich nie produkują, albo jeżeli to gdzieś jakieś specjalistyczne, ogólnie nie ma :x
Ale wymyśliłam patent, może już ktoś to zastosował, nie wiem, ale jakby co to wymyśliłam równolegle :lol: , napiszę, bo może komuś, kiedyś, będzie potrzebne krótka, gruba igła do wstrzyknięcia czegoś w coś małego.
Potrzebny jest wenflon 1.0 i igła 0.8. Trzeba to robić ostrożnie, żeby nie skazić, z wenflonu usuwa się igłę, zostaje sam motylek z wężykiem, wężyk trzeba odgiąć trzymając za górny koniec, pod spód motylka i przytrzymać palcem, w motylek w miejsce igły od wenflonu wsunąć normalną igłę 0.8, docisnąć aż przebije zagięty wężyk, nadmiar wężyka można ostrożnie obciąć, żeby nie przeszkadzał. Motylek robi za ogranicznik długości igły, to co wystaje z tępej końcówki wenflonu ma idealną długość, żeby się przebić pod skórę, można bezpiecznie docisnąć do skóry bez obawy, że igła ucieknie za głęboko.

Wilber, są. Ja takich używam do wlewów podskórnych - firma Kruuse produkuje. 1.25x25 mm. Są też cieńsze do zastrzyków, w lipcu dostałam antybiotyk nabrany do strzykawek z igłami 0.6x25 mm. W aptece tego nie dostaniesz, ale popytaj wetów.
Obrazek

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro paź 21, 2020 7:02 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

A igły do mezoterapii by się nadały? One małe są...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw paź 22, 2020 8:34 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Wilber ?
:201494

egwusia

Post » Czw paź 22, 2020 14:24 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Jest źle, potrzebne na cito wyniki badania kupy, a ciągle ich nie ma.
Cudem jakimś udało mi się wcisnąć na wizytę do lekarza od dzikich zwierząt, jedziemy na 18, jedziemy moim zepsutym autem, nie odstawiłam do mechanika, bo to pod poznaniem i odległość około 50 km. w jedna stronę. Bez auta nie dojadę, zepsutym mogę próbować.
Jeżeli ma się rozkraczyć, to żeby chociaż w drodze powrotnej.
Ja wiem, to tylko mały jeż, ale jest w nim coś takiego, że zależy mi do bólu.
Obrazek

Mico (*)

wilber

Post » Czw paź 22, 2020 16:17 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Ło matulu

Trzymajcie się

:ok: :ok: :ok:

egwusia

Post » Czw paź 22, 2020 16:17 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Mocne kciuki są. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw paź 22, 2020 16:48 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[poprzednia][następna]