Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 14, 2020 6:17 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Trochę popadało i zrobiło się dość zimno. Przydałoby się więcej deszczu, bo wszędzie kostka brukowa, wyparuje większość, zanim dostanie się do ziemi.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto kwi 14, 2020 11:45 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Ale ziąb :evil: Nawet trochę prószył śnieg. Zmarzłam okrutnie. Byłam u Kulek, tylko Lila była pod podłogą, żaden inny kot się nie pojawił. Jedzenie zostawiłam. Ktoś usunął, paskudną wprawdzie płytę styropianową, ale trochę zabezpieczała wejście do domku przed wiatrem i jedzenie przed zamoknięciem. Muszę o czymś innym pomyśleć.

ewar

Post » Wto kwi 14, 2020 11:46 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Ale ziąb :evil: Nawet trochę prószył śnieg. Zmarzłam okrutnie. Byłam u Kulek, tylko Lila była pod podłogą, żaden inny kot się nie pojawił. Jedzenie zostawiłam. Ktoś usunął, paskudną wprawdzie płytę styropianową, ale trochę zabezpieczała wejście do domku przed wiatrem i jedzenie przed zamoknięciem. Muszę o czymś innym pomyśleć.

to pogoda taka jak u nas :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto kwi 14, 2020 14:53 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Zimno strasznie, chociaż słonecznie.
Miesiąc temu znajoma była na zakupach. Nie zrobiła ich, za to wróciła do domu z małą, puchatą kuleczką. Ktoś wywalił dwumiesięczną sunię w środku miasta, przy głównej ulicy. Mała biegła do każdego, nikt się nią jednak nie interesował. Zamieszkała w łazience znajomej. Łazienka duża, z oknem, ale mimo wszystko. Znajoma ma prawie 80 lat i cztery koty, które suni bardzo się boją. Jeden kocur, czarny, ma cały łysy brzuch, wylizał się ze stresu. Sunia jest przesłodka, kocha wszystkich, bawi się pięknie. Dzisiaj zrobiłam jej zdjęcia do ogłoszeń, jutro zabiorę na spacer i postaram się o lepsze. Mam nadzieję, że znajdzie domek.
Obrazek
Sporo lat żyję na tym świecie, wiele rzeczy widziałam, słyszałam, ale wciąż nie mogę pogodzić się z ludzką podłością :evil:
NITKA/KARINKA, bardzo, bardzo dziękuję za wsparcie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Wto kwi 14, 2020 15:17 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Jaki słodziak z niej.
Ja też nie mogę się pogodzić z podłością ludzi, brakiem odpowiedzialności i sumienia. :placz: :placz:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto kwi 14, 2020 15:39 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Słodziak, naprawdę. Cały czas merda ogonkiem i do każdego biegnie. Dostała ode mnie ponton, trochę posłanek, podusie i zabawki. Podobno wszystkimi się bawiła, nie wiedziała, którą wybrać. Jutro będą zdjęcia, może uda się jakieś na trawce, w kwiatkach...itd.

ewar

Post » Wto kwi 14, 2020 17:12 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Rzeczywiście słodziak!

U nas też dzisiaj śnieżek odrobinke padał - az musiałam rozetrzeć toto palcami, bo nie dowierzałam, że to śnieg... Akurat poszłam smieci wyrzucić, kiedy takie "śmietki" polatywały... :)

Wszystkiego dobrego nieusatjąco! :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Śro kwi 15, 2020 6:47 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

A niech to!... zawsze chciałam mieć psa (oprócz kotów), ale przy trzech, plus jednym dochodzącym (wiadomo: sąsiadów, którym się znudził) to niewykonalne, przede wszystkim finansowo i ze względu na delikatne nerwy kocie :) A taka śliczna ta sunia, i w dodatku przyjacielska. Chlip chlip.
Chyba trzeba ogłaszać, z takim dobrym charakterem i nastawieniem do ludzi (mimo wszystko) na pewno w końcu znajdzie dom. Sytuacji współczuję. U nas na wsi psy są podrzucane - wyrzucane z przejeżdżających samochodów (droga w lesie, śmieci też 'można' przy okazji wyrzucić). Obecnie w dobie wirusa, i czasem idiotycznych informacji, zwierzęta w ogóle mogą mieć przechlapane.
Trzymam kciuki mocno :ok:

Zilvana

Od: Nie sty 20, 2013 17:33

Post » Śro kwi 15, 2020 7:00 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Dziękujemy :1luvu:
Znowu ziąb, ale przynajmniej nie pada śnieg.
Wczoraj podcięłam kotom pazurki, oczywiście oprócz Pusi. Nie do uwierzenia, ale trochę ją wyczesuję. Kolejna narkoza może być dla niej już niebezpieczna. Benia na sterydach, teraz już co drugi dzień, ale to takie błędne koło. Powinna schudnąć, a steryd, wiadomo, powoduje wzmożony apetyt. To taka dobra kotka. Mimek nie zaśnie, jeśli się do niej nie przytuli. Tych dwoje potrzebuje siebie jak powietrza. Podobnie Daszka i Piksel, zawsze razem, zawsze w objęciach. Starsze kotki i Gabryś nie potrzebują poduszek z innego kota. Konfliktów nie ma, na szczęście, ale czasem Lucy pokazuje, kto tu rządzi :wink: To typowa kocia jedynaczka, a musi żyć w tak dużym stadzie. Najważniejszy dla niej jest kontakt z człowiekiem, jest wręcz namolna.
Zaraz muszę szykować jedzenie i wodę dla gołębi, pójdę też do sklepu, może jakieś mięso kupię dla kotów. Trochę mam, ale przydałoby się więcej, bo i Jadzia ostatnio nastawiona jest na surowiznę. Kolejek już na szczęście nie ma. Koleżanka mówi, że czuje się teraz jak średniowieczny rycerz szykujący się na bitwę :mrgreen: Zakłada "zbroję", czyli maskę i rękawiczki, tyle tylko, że "wróg" jakiś niewidoczny.
Zilvana, też kocham psy, zupełnie inne są z nimi relacje. Sunia powinna znaleźć domek, jest fantastyczna. Chodzi jednak o dobry domek, wiadomo.

ewar

Post » Śro kwi 15, 2020 7:04 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Sunia jest tutaj
https://pl-pl.facebook.com/KrakowskieSt ... yZwierzat/
Proszę o udostępnianie, kto może.

ewar

Post » Śro kwi 15, 2020 9:16 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Ktoś w Stalowej Woli wygrał 2 mln w Totka. Niestety, nie byłam to ja :placz: Fakt, losowi szansy nie dałam, bo nie gram :mrgreen:

ewar

Post » Śro kwi 15, 2020 10:15 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Sunieczka jest prześliczna, na pewno szybko znajdzie się dla niej domek. :ok: a jak się mają tymczasy w nowych domkach?
Ciekawe, czy przy tej zimnicy Jadzia będzie nadal regularnie się pokazywać, bo jest takim zwiastunem wiosny. Czitka ma Szczepana, a Ty Jadzię :) Wygłaskaj Pusieńkę, jest dzielną Seniorką. dobrze, że coraz chętniej pozwala się wyczesywać, wiadomo kołtuny to nic przyjemnego, nawet dla kota który kocha szczotkowanie :evil: '

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Śro kwi 15, 2020 10:33 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Sunia jest tutaj
https://pl-pl.facebook.com/KrakowskieSt ... yZwierzat/
Proszę o udostępnianie, kto może.

śliczna
ciekawe co z niej wyrosnie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro kwi 15, 2020 10:45 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze: Fakt, losowi szansy nie dałam, bo nie gram :mrgreen:

taki podatek od nadziei ;) tak raz na 2-3 lata, jak mnie najdzie, bo akurat wyladowałam w kiosku i ktoś przy mnie kupował kupony zdarza mi się wysłać 2-3 zakłady. jakies 30 lat temu, gdy zrobiłam to po raz pierwszy całą noc nie spałam planując ile komu dam i jak wydam reszte z wygranej! obecnie...śpię spokojnie ;)
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Śro kwi 15, 2020 12:34 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

A ja ładnych parę lat temu puściłam kupon na chybił trafił. Byłam bez grosza, a w lecznicy był chory kocurek, nerkowy. Jadł tylko gotowanego indyka i wypijał ten "rosołek". Kupiłam sporo piersi z indyka, ugotowałam, podzieliłam na porcje i zamroziłam w woreczkach. Wtedy wygrałam, raz w życiu 200 zł :lol: Naprawdę tak było.
Byłam na spacerze z sunią. Zrobiłam jej sporo zdjęć, potem wkleję. Ona jest cudowna, w ogóle nie szczeka 8O W domu też nie, nawet jeśli jest hałas na klatce. Podobno tylko skamle, jak chce wyjść z łazienki. Moim zdaniem, jest bardzo posłuszna jak na swój wiek.
Wróciłam spod huty, ale Jadzi nie było. U Kulek zastałam takie coś
Obrazek
Muszę tam zrobić porządek, ale niech się trochę ociepli. Oczywiście posprzątałam, co mogłam i Sreberko się pojawiła.
Obrazek
Jadła przede wszystkim mięso i po raz pierwszy widziałam, że przegoniła srokę.
Obrazek
Kocia mamusia siedziała pod drzewem.Nałożyłam jej jedzenie do różowej miski. Zjadła, ale niezbyt dużo.
Obrazek
Obrazek
Lila dostała jeść pod podłogą
Obrazek
Kocurów już dawno nie widziałam, ale jedzenia i dla nich wystarczy.

ewar

[poprzednia][następna]