Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. Do zobaczenia Matrisiu...♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 04, 2020 22:06 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Bastet pisze:Ojej... A po czym? Te uszka też są jednolicie... Szarawe...?

Właśnie po tym widać :) On mie ma białych łat na uszach, jak Lipton. Jego uszy są całe pokryte kolorem właściwym.
Gdyby Lukier był solidem, krawędzie uszu byłyby tak samo czarne jak u brata, a środek uszu pokryty już w miarę równomiernie brązowym kolorem.
Ta szarawość wskazuje na to, że solidem nie jest :) Jest pręgowany i takie właśnie ma uszka.
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Wto lut 04, 2020 22:06 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

ewkkrem pisze:
Bastet pisze:Wiem, Kochana, wiem. Tu wszyscy zakoceni. Tak sobie tylko wzdycham. ;)
Ale dziękuję Wam za Wasze zachwyty. I wsparcie. I ocenę "rasowości", hahah :lol:
Pewnie to jedyne w swoim rodzaju pointy u mnie, będzie co wspominać... Oby domek okazał się super super.

A może w umowie wpisać wymóg rejestracji na miau i zdawania relacji?? :twisted:

Ostatnie zdanie - popieram!!!
I ustalić widzenia z rodzicami! (chociażby wirtualne :D)
Tata Drops :1luvu:

Popieram
Mama Lusia

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto lut 04, 2020 22:07 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Jak najbardziej!

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Wto lut 04, 2020 22:08 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Kurczę, czego to się człowiek nie dowiaduje o swoich tymczasach! No perełki!
Dziękuję Ci za takie dokładne objaśnianie :1luvu:

No ale on może być jeszcze duszasty... Prawda. :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Wto lut 04, 2020 22:10 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Bastet pisze:Kurczę, czego to się człowiek nie dowiaduje o swoich tymczasach! No perełki!
Dziękuję Ci za takie dokładne objaśnianie :1luvu:

No ale on może być jeszcze duszasty... Prawda. :mrgreen:

Lukier? Nieee, stawiam że on prawdziwie pręgowany. Nie udaje :mrgreen:
Odnośnie Liptonka, trudno powiedzieć. Okaże się za czas jakiś.

Z takiego właśnie powodu w hodowli o rodowody dla pointów występuje się przeważnie trochę później niż u kotów "Self", czyli nie-point.
A mimo to i tak trudno uniknąć pomyłek i tysiące hodowców, którzy z rodowodu nie potrafią wyczytać jaki może urodzić się kociak, lub sknerzą na gen test, wpisuje w papiery kotom bzdurne kolory ;)
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Wto lut 04, 2020 22:17 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Kurczę, może ja też powinnam rodowód jakiś... Tego. Kolor już wiem jak nazwać :mrgreen:

Taki rodowód pół - rasowy. Hodowla "U Dziadka Z Meliny". A co. Niech przyszli właściciele wiedzą co mają... :smokin:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto lut 04, 2020 22:19 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Bastet pisze:Kurczę, może ja też powinnam rodowód jakiś... Tego. Kolor już wiem jak nazwać :mrgreen:

Taki rodowód pół - rasowy. Hodowla "U Dziadka Z Meliny". A co. Niech przyszli właściciele wiedzą co mają... :smokin:

Lub: Hodowla u Bogini

MaryLux

Post » Wto lut 04, 2020 22:21 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Bastet pisze:Kurczę, może ja też powinnam rodowód jakiś... Tego. Kolor już wiem jak nazwać :mrgreen:

Ja bym dała im przydomek po mamie tymczasowej Temple of Bastet*PL
A kolor to fachowo Lipton: HCS (housecat shorthair) n (noir - czyli czarny) 03 (czyli bikolor) i Lukier: HCS n 21 (pręgowany) 03 :)
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Wto lut 04, 2020 22:22 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

milva b pisze:

Ja bym dała im przydomek po mamie tymczasowej Temple of Bastet*PL
A kolor to fachowo Lipton: HCS (housecat shorthair) n (noir - czyli czarny) 03 (czyli bikolor) i Lukier: HCS n 21 (pręgowany) 03 :)

Temple of Bastet - cudne! Cudne!
A jakie nazwy profesjonalne! :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto lut 04, 2020 22:23 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

MaryLux pisze:

Ale ja nie mam hodowli.. :ryk: Ja tylko hoduję na własnej piersi gady, które idą dalej...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto lut 04, 2020 22:25 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Bastet pisze:
MaryLux pisze:

Ale ja nie mam hodowli.. :ryk: Ja tylko hoduję na własnej piersi gady, które idą dalej...

No toż o tym właśnie piszę

MaryLux

Post » Wto lut 04, 2020 22:28 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

"Temple of Bastet" :ok: :ok: genialne! A opisy Kotkow takie, ze potencjalny domek powinien czuć się zaszczycony, ze takie Kocie znakomitości bedzie dopieszczał :ok: :ok:
Tylko jak patrzę na te bialo-kremowe futerka, to noir w opisie: :ryk: :ryk: :ryk:

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Wto lut 04, 2020 22:31 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Marmolada18 pisze:"Temple of Bastet" :ok: :ok: genialne! A opisy Kotkow takie, ze potencjalny domek powinien czuć się zaszczycony, ze takie Kocie znakomitości bedzie dopieszczał :ok: :ok:
Tylko jak patrzę na te bialo-kremowe futerka, to noir w opisie: :ryk: :ryk: :ryk:

Śmiej się, śmiej. One są genetycznie czarne jak murzynek Bambo :) A to, że dodatkowo mają gen S_ czyli gen na białe łatki , oraz gen point cscs, to już inna sprawa :)
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Wto lut 04, 2020 22:33 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy ko

Moja hodowla gadów już działa. :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto lut 04, 2020 22:38 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

milva b pisze:
Marmolada18 pisze:"Temple of Bastet" :ok: :ok: genialne! A opisy Kotkow takie, ze potencjalny domek powinien czuć się zaszczycony, ze takie Kocie znakomitości bedzie dopieszczał :ok: :ok:

Śmiej się, śmiej. One są genetycznie czarne jak murzynek Bambo :) A to, że dodatkowo mają gen S_ czyli gen na białe łatki , oraz gen point cscs, to już inna sprawa :)

No a ten brzuszek biały? To też tylko łatka?
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

[poprzednia][następna]