Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 48

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 25, 2019 17:45 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ja cały czas skłaniam się do stresu. Wowa z tego co piszesz ataki ma przed wizytą u lekarza przeważnie a do tego w lipcu zostaje bez pracy . To kolejny powód to nerwów i kolejny stres. A to wszystko odbiera mu siłę fizyczną. Znajdź dobrego psychiatrę / psychologa.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto cze 25, 2019 18:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewuniu, wybacz, że zaśmiecam Twój wątek ale MUSZĘ :) .
MonikaMroz pisze: On z bólu już nie może a ja siadam psychicznie. Kolejny miesiac już nie wytrzymam.

MonikaMróz - serce raczej nie boli. Bóle w klatce piersiowej to najczęściej nerwobóle.
Ale - wklejam na wszelki wypadek:
"Ból w klatce piersiowej jest niejednoznacznym objawem, który może być wiązany z wieloma chorobami, m.in. układu sercowo-naczyniowego, pokarmowego, nerwowego i mięśniowo-szkieletowego, a nawet z jednorazowym zbyt dużym wysiłkiem fizycznym. Wyróżniamy dwa typy bólu w klatce piersiowej: dławicowy i opłucnowy. Niektóre schorzenia mogą stanowić zagrożenie dla życia pacjenta, przyczyna bólu w klatce piersiowej bardzo często jest trudna do zdiagnozowania. Pacjenci mogą odczuwać rozrywanie, ucisk, przeszywający ból po lewej lub po prawej stronie, po wysiłku lub w spoczynku, podczas kaszlu, a nawet oddychania".
I jeszcze:
"Ból dławicowy jest skutkiem jednorazowego niedokrwienia mięśnia sercowego. Pacjenci lokalizują go w okolicach mostka, barku, szyi. Ten typ bólu w klatce piersiowej może mieć charakter dławiący, gniotący, kłujący. Zwykle jest skutkiem wysiłku fizycznego, stresu, silnych emocji, zimnego powietrza. Ten typ bólu ustępuje sam, po chwili odpoczynku, lub w wyniku zażycia leków rozkurczających z nitrogliceryną. Należy zwrócić uwagę, jeśli ból dławicowy trwa ponad 20 minut i nie ustępuje - w takich przypadkach trzeba zwrócić się do lekarza, bowiem może to oznaczać m.in. zawał serca."

Najważniejsze, to nie przegapić zawału. Jeżeli podejrzewasz zawał, to nie pozwolić na najmniejszy wysiłek do przyjazdu karetki.

Pewnie, że trzeba sprawdzić ale bez paniki :) . Dobrze będzie.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Wto cze 25, 2019 18:43 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewciu nie ma sprawy. To są ważne informacje i nie wiadomo co komu kiedy się przyda.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 25, 2019 20:18 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Pewnie to sa okolice serca bo on zawsze pokazuje tak z boku pod pacha. Te jego ataki trwają ok 5-10 minut zawsze po wizycie u lekarza. Potem sie uspokaja, wycisza i juz. Rano budzi sie zazwyczaj w lepszym humorze. Na wieczor zazwyczaj jest gorzej. Dziekuje za te wiadomości powyżej :ok:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto cze 25, 2019 21:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Jak urlopik? wypoczywaj, chociaż ten upał wykańcza. Marzy mi się wypoczynek nad morzem i ten wiaterek.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto cze 25, 2019 21:40 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Weszłam na stronę banku bo chciałam sprawdzić ile mi jeszcze zostało kasy na koncie bo jutro do weta idziemy. Od jakiegoś czasu ciągle powtarzał się komunikat o zmianie graficznej strony banku a wiedząc , że wcześniej czy później i tak trzeba będzie ją zmienić weszłam na nią już dziś. Jeżeli twórczy myśleli , że ta zmiana coś ułatwi to się bardzo pomylili. Jest tak pogmatwana i nieczytelna , że szok. Połowy rzeczy nie widać trzeba szukać i się zagłębiać a mając dwa konta ciężko się rozeznać na którym jesteś . Jednym słowem masakra.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 25, 2019 21:41 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MaryLux pisze::ok: :ok:

:201461 :201461 :201461
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 25, 2019 22:08 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Weszłam na stronę banku bo chciałam sprawdzić ile mi jeszcze zostało kasy na koncie bo jutro do weta idziemy. Od jakiegoś czasu ciągle powtarzał się komunikat o zmianie graficznej strony banku a wiedząc , że wcześniej czy później i tak trzeba będzie ją zmienić weszłam na nią już dziś. Jeżeli twórczy myśleli , że ta zmiana coś ułatwi to się bardzo pomylili. Jest tak pogmatwana i nieczytelna , że szok. Połowy rzeczy nie widać trzeba szukać i się zagłębiać a mając dwa konta ciężko się rozeznać na którym jesteś . Jednym słowem masakra.

Nie lubię tych wszystkich zmian na stronach internetowych, najczęściej wcale nie ułatwiają, a często utrudniają.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto cze 25, 2019 22:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Gosiagosia pisze:Jak urlopik? wypoczywaj, chociaż ten upał wykańcza. Marzy mi się wypoczynek nad morzem i ten wiaterek.

Upał zdecydowanie wykańcza i jest zabójczy. Nie wyrabiam. W poniedziałek byłam u taty na cmentarzu , dziś byłam u kardiologa , jutro idziemy z dziewczynami do weta . W czwartek mam wolne i chyba nie będę ruszać się z domu bo ma być największy upał a w piątek jadę do taty bo rocznica jego urodzin jest. W sobotę za to jadę do kociarni fundacji i tak mi mija urlop.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 25, 2019 22:23 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

jolabuk5 pisze:
Ewa L. pisze:Weszłam na stronę banku bo chciałam sprawdzić ile mi jeszcze zostało kasy na koncie bo jutro do weta idziemy. Od jakiegoś czasu ciągle powtarzał się komunikat o zmianie graficznej strony banku a wiedząc , że wcześniej czy później i tak trzeba będzie ją zmienić weszłam na nią już dziś. Jeżeli twórczy myśleli , że ta zmiana coś ułatwi to się bardzo pomylili. Jest tak pogmatwana i nieczytelna , że szok. Połowy rzeczy nie widać trzeba szukać i się zagłębiać a mając dwa konta ciężko się rozeznać na którym jesteś . Jednym słowem masakra.

Nie lubię tych wszystkich zmian na stronach internetowych, najczęściej wcale nie ułatwiają, a często utrudniają.

Ta strona teraz to masakra a było tak fajnie i przejrzyście.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro cze 26, 2019 9:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
Gosiagosia pisze:Jak urlopik? wypoczywaj, chociaż ten upał wykańcza. Marzy mi się wypoczynek nad morzem i ten wiaterek.

Upał zdecydowanie wykańcza i jest zabójczy. Nie wyrabiam. W poniedziałek byłam u taty na cmentarzu , dziś byłam u kardiologa , jutro idziemy z dziewczynami do weta . W czwartek mam wolne i chyba nie będę ruszać się z domu bo ma być największy upał a w piątek jadę do taty bo rocznica jego urodzin jest. W sobotę za to jadę do kociarni fundacji i tak mi mija urlop.

największy upał to ma być dzisiaj, przynajmniej u nas, jutro minimalnie chłodniej
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro cze 26, 2019 12:12 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Wróciłyśmy od weta wykończone wszystkie cztery bo i dziewczyny i ja i mama która z nami była. Taka wyprawa to masakra jest zwłaszcza z Polą . Godzinę zajęło mi złapanie Poli i umieszczenie jej w torbie transportowej przestawiając przy tym większość mebli.. Nie obeszło się bez syków, buczeń, warczenia i łapoczynów. Okupiłam to raną szarpaną palca i rozlewem mojej krwi :201433 a Pola z nerw aż się porzygała w torbie ale już jej nie sprzątałam bo nie było czasu i drugi raz mogłam jej nie złapać.Do lecznicy dotarłyśmy punkt 11 a na 11 byłyśmy umówione. Na pierwszy ogień poszła Pola. Pani Kasia sprawnie pobrała jej krew , obcięła pazury , dała tabletkę na robale i po badaniu przez dr. Olę zaszczepiła ją . Była tak zestresowana ( oczywiście Pola ) , że za bardzo nie protestowała i dała sobie nawet zajrzeć w paszczę i obejrzeć ząbki a swoją drogą ma bardzo ładne i bialutkie ząbeczki.
Z Zuzią nie było za to najmniejszego problemu. Też miała pobraną krew, obcięte pazurki , podaną tabletkę na robale i po zbadaniu przez dr. Olę została zaszczepiona. U Zuzi jest troszkę inaczej o ile dolne ząbki są w stanie bardzo dobrym tak z górnymi jest trochę gorzej. Kiełek lekko zaczął się ruszać ( ten dawno, dawno temu ukruszony ) i dziąsełka są zaczerwienione. Po wynikach będzie wiadomo czy można robić ząbki czy narkoza może zbyt obciążyć wątrobę. Rozmawiałam też z panią dr. o leku który dostała Tola od Kotiny na wątróbkę i po którym wątróbka ładnie się zregenerowała. Niestety przez walkę z Polą zapomniałam telefonu i nie umiałam powiedzieć co to za lek. Dostałam jednak od pani dr. lek o nazwie HepaXan . podobno jest to lek nowej generacji z bardzo dobrymi wynikami . Dostała tabletki na 3 tygodnie i po 3 tygodniach mamy powtórzyć badania by zobaczyć jak wątróbka zareagowała na leczenie. Liczę , że zadziała i może uda się Zuzi nabrać troszkę ciałka.
Po całej wyprawie mój portfel uszczuplił się o 449 zł a jeszcze muszę uzbierać na podologa , środki opatrunkowe i wykupienie recepty.Wychodzi na to , że znów się muszę zapożyczyć u mamy - dobrze , że chociaż ona po rencie jest.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro cze 26, 2019 12:23 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dobrze, że macie to już za sobą. Podziwiam, że dałaś radę w tym upale! Kciuki za działanie nowego leku, oby pomógł Zuzieńce :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro cze 26, 2019 12:25 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Na szczęście mamy weta dwa przystanki od nas ale do tramwaju trzeba dojść.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]