Ewa L. pisze:MalgWroclaw pisze:Nie bywam. To nie jest obowiązek
Otóż to. Kto chce to idzie a kto nie to nie.
Zgadza się!
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ewa L. pisze:MalgWroclaw pisze:Nie bywam. To nie jest obowiązek
Otóż to. Kto chce to idzie a kto nie to nie.
Ewa L. pisze:Nie chodzę na takie spotkania i nie mam zamiaru chodzić. Nie piję alkoholu wcale - ani wina, ani piwa, ani wódki więc siedzenie w gronie podpitych ludzi jest wątpliwą przyjemnością. Słuchanie o pracy której masz na co dzień dość też nie zachęca mnie do takich spotkań. Poza tym po pracy marzę o tym by wyciągnąć nogi i odpocząć po tylu godzinach stania.
Dyktatura pisze:W ostatniej pracy przez 1 rok pracowałam z dziewczyną która o każdej mojej potyczce leciała i gadała do szefostwa. Czułam, że szefowa mnie nie lubi ale szef we mnie wierzył. Po 9 miesiącach pracy miałyśmy obie dostać umowę o pracę. A tu dupa ona kładzie mi przed nos umowę zlecenie i mówi podpisz. Oczywiście nie podpisałam, a ona tak.Ja poprosiłam szefa o rozmowę i wyjaśnienie zaistniałej sytuacji, i oczywiście dostałam umowę o pracę a ona skoro podpisała zlecenie to już nie (a przecież mógł podrzeć i podpisać drugi papierek).
Zresztą jakoś czułam od początku, że szef mnie lubi a za nią niekoniecznie przepada. Po kolejnych 2 miesiącach laska zrezygnowała z pracy, nikt już nie donosił. Polubiłyśmy się z szefową.
Po 3 latach pracy na prawdę ciężko mi było zostawić moje biurko, krzesło, ściany, przyjaciółkę. Teraz jak jadę na pomorze to jak tam wchodzę to czuje się jak w domu a każdy mnie bardzo serdecznie wita i zapewnia o tym jak im mnie brakuje. Strasznie to miłe.
Dlatego uważam, że zaufanie przełożonych zyskuje się swoją ciężką pracą i milczenie (no chyba, że sytuacja jest już poważna, np. kradzież) a nie lataniem z każdym newsem i donoszenie na współpracowników.
Dyktatura pisze:Bardzo ważna petycja !!!
Podpisujemy bo chcemy żyć !!!
https://secure.avaaz.org/pl/petition/Mi ... Zwpeb%2Bpl
Dyktatura pisze:Dlatego uważam, że zaufanie przełożonych zyskuje się swoją ciężką pracą
Użytkownicy przeglądający ten dział: Gosiagosia i 12 gości