tom 7. Sabinka Szara i Leon II

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 14, 2016 12:02 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Poprawiłam wcześniejsze wypociny z telefonu, bo cieżko się było domyślić o co mi chodziło...

Dzis znów dzień zaczęłyśmy od wizyty u weta, wczoraj wieczorem Biała bolał kręgosłup tak bardzo, że czasem łaki nie stawaly :( Dostała steryd i mam nadzieje, że tym razem znów pomoże. Bardzo biednie wczoraj wyglądała :(
Ale śniadanie podane pod nosek zjadła, więc mam nadzieję, że idzie ku lepszemu... Niech ona nie cierpi, moja zasuszona starszuka... Skore je, przytula się, to przeciez jeszcze nie czas, żeby się żegnać... :|
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon lis 14, 2016 12:20 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Niech je i trzyma się Twojej ręki łapką
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lis 14, 2016 16:32 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Zuza kochanie.... nie jeszcze nie czas.... jeszcze da rade, je, przytula sie, nie ucieka to dobre znaki...badz prosze dobrej mysli.
Trzymam mocno kciuki, przesylam moc pozytywnej energii.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pon lis 14, 2016 16:55 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Nie czas!
:1luvu:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lis 15, 2016 9:42 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Trudna noc. Biala wieczorem zagubiona jakas... ale wzieta na kolana przytulila sie i zasnela. Ziewala i przeciagala sie jak kiedys. Nie jest w stanie wejsc na lozko nawet po schodkach, chociaz ewidentnie po sterydzie lepiej chodzi. Ale wzieta do lozka przytula sie i spala. Zasypiajac musialam ja zestawic, bo balam sie, ze spadnie, jesli sama bedzie sie gramolic. Nie wrocila do mnie do rana. Rano tez nie byla specjalnie kontaktowa, ale sniadanie zjadla. Mam wrazenie, ze jej wzrok sie pogarsza z dnia na dzien... W czwartek USG i kontrola u weta...

zuza

Post » Wto lis 15, 2016 10:08 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Przytulam i trzymam kciuki za wszystko :ok: - żebyście sobie dawały radę jaknajlepiejsięda!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto lis 15, 2016 10:42 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Kurczę, doczytuję o Białasku :(
Kciuki mocne :ok: :ok: :ok:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Wto lis 15, 2016 12:59 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Oj, biedna Białasek :-(
Trzymajcie się obie i nie poddawajcie. USG chyba powinno pokazać, co w kocie się dzieje.
Maja [2005 - 2017] i Gucio [2007 - 2017], Luśka i Tygrysek
Obrazek Obrazek Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40312
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67449

Regata

Od: Pt sie 26, 2005 18:46

Post » Wto lis 15, 2016 14:05 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Jesli to cos w brzuszku... Ona juz wazy ponizej 3 kilo. Powinna niecale 4. Chuda jest okropnie, chociaz widywalam chudsze koty, ktore odzyskiwały zdrowie i kilogramy.
Ja sie boję, że to coś w głowie :( Waham się co do rezonansu.

zuza

Post » Wto lis 15, 2016 14:07 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Oby to pogorszenie było tylko chwilowe. Dobrze, że je.
Trzymajcie się dziewczyny.
O widzę nowy wpis - nie umiem nic sensownego poradzić, Biała określona została jako neurologiczna?

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Wto lis 15, 2016 14:40 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Nie. Zresztą jesli to jakies mikrowylewy na przyklad, to nawet nie wiem, czy rezonans takie rzeczy pokazjuje... Na dodatek w jej wieku narkoza to problem. No i tanie to badanie nie jest. Zreszta pytanie, co ono nam da...
No nic, na razie USG i zobaczymy.

zuza

Post » Wto lis 15, 2016 14:45 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Jak Szara się zachowuje? jak to znosi - tzn. czy jest to dla niej zauważalna zmiana?

Obrazek

morelowa

Post » Wto lis 15, 2016 14:57 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

zuza pisze:(...) Zreszta pytanie, co ono nam da... (...)

Chyba najważniejsze. Bo badanie obciążające, więc zawsze warto wcześniej wiedzieć, na ile może zmienić postępowanie terapeutyczne. Może da się zmierzyć na USG przepływy w tętnicach szyjnych?

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Wto lis 15, 2016 15:02 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

morelowa pisze:Jak Szara się zachowuje? jak to znosi - tzn. czy jest to dla niej zauważalna zmiana?

Trudno powiedzieć... Ona sama jest przecież bardzo chora. Na pewno wie, że z Biała nie jest dobrze. Wydaje się, że one nie są ze sobą specjalnie emocjonalnie związane, ale to mi sie może tak tylko wydawać... Szara jest bardzo emocjonalna, ma jakies schizy, potrafi sie znienacka bac czegos, co dobrze zna, wiec biore pod uwage, ze bedzie potrzebowala wsparcia farmaceutycznego w razie w.
Bialasek dostaje carsivan na polepszenie mikrokrazenia.

No wlasnie robienie badania dla samego badania kompletnie nie ma sensu moim zdaniem, wiec tylko jesli cos wlasnie bedzie zmienialo.

zuza

Post » Śro lis 16, 2016 9:50 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Szara sie boi... Nerwowa jakas taka jest, ucieka przede mna. Nie wiem, czy to kwestia sytuacji z Biala, przyglada sie jej, wacha, nie wierzy chyba w to, co widzi i czuje... A moze wznowa tarczycy produkuje znow wiecej hormonow? Musze ja zabrac do lekarza jutro razem z Biala i zbadac poziom t4, ech :(...

Bialasek biedna jest bardzo, taka zagubiona, nietutejsza. Ale pozwala sie trzymac na brzuchu, je, siusia do kuwety... jojczy sobie cichutko :( Juz nie wyje tak rujowo, teraz sie skarzy. Tak mi jej szkoda i tak bardzo nie chce jej pozwolic odejsc...

zuza

[poprzednia][następna]