Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 17, 2016 19:13 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Koniczynka47 pisze:A Miziak ma jakieś zdjęcie?

Sprzed półtora roku
Obrazek

Obrazek

A teraz njus dnia - "norweżka" złapana 8)
Siedziała w ruderze, w tym całym bajzlu złożonym z potrzaskanego szkła i drutów, taka maleńka i zagubiona. Podchodziłam powoli, nie uciekała. Wzięłam na ręce i zaniosłam na działke do altany. W klatce wyglądała jakby odetchnęła, ze już jest bezpieczna ...
Koteczka jest maleńka i drobna, pewnie nie ma 3kg. Wg mnie bardzo młoda, ja bym jej nawet roku nie dała, ale zobaczymy co powie wet po oględzinach.
Jutro popołudniu sterylka.

Zaraz dam info z fotką (kiepska) na lokalnych portalach, moze ktoś szuka zguby. Jak nie bedzie odzewu (a pewnie nie bedzie :roll: ) pójdzie do adopcji. Tak naprawdę to juz można sie zakochiwać 8)
Kotka fajna, miła, oswojona i naprawdę bardzo ładna. W sobotę postaram sie ją jakoś doprowadzić do stanu używalności, wyczeszę, zrobię nowe fotki.

Aha, dałam jej robocze imię Freya, choć koło norwega pewnie nawet nie leżała ;)
To długowłosa kotka, ale wg mnie ma za bardzo zadarty nosek jak na norweżkę. No ale zapytam speców od rasy.

Fotka z klatki (kiepska, bo z tel, ale widać, jakie ma piękne zielone oczyska :love: )
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw mar 17, 2016 19:56 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Jest piękna i imię fajne jej nadałaś :D :ok:
Trzymam kciuki jutro za sterylkę i cieszę się, że od dzisiaj Freya zaczyna nowe życie :D
Jak dobrze, że ją znalazłaś w tej ruderze ...
Kciuki mocno trzymam za nią i za cudnego Lucjana :D :201461
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw mar 17, 2016 23:05 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Miziak jest też śliczny, czy imię jego wzięło się od usposobienia?

Koniczynka47

Od: Wto lut 23, 2016 9:21

Post » Pt mar 18, 2016 8:07 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Tak, własnie dlatego Miziak dostał takie imię - już przy pierwszym naszym spotkaniu, kiedy przyszedł zabiedzony i chudy, po chwili wahania podszedł do ręki :D Już wtedy pozwolił się wziąć na ręce i wygłaskać. Imię samo się cisnęło na usta ;)

Ja go bardzo rzadko widuję - przychodzi jak juz moje czarnuchy są zamknięte w altanie, bo Radek oczywiście spuszcza mu łomot.
Obrazek

Avian

Post » Pt mar 18, 2016 10:14 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Cudnie, ze się Freyka dała złapać! Już bardzo zagubiona musiała być.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob mar 19, 2016 19:52 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Freya juz po sterylce.

Szukam dla niej specjalnego domu. Wg mnie była źle traktowana przez człowieka - albo w poprzednim domu, albo na wolności, podczas tułaczki. Bardzo chetnie podstawia sie pod rękę do głaskania, ociera, mruczy, ugniata, ale podniesiona ręka - czy sama, czy zaopatrzona w zabawkę, grzebień, cokolwiek, powoduje skulenie się ze strachu :( Główkę chowa pod siebie i czeka na uderzenie :( Przykro patrzeć ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Najlepszy byłby dom zaufany, u znajomych osób, moze na forum, moze u kogoś poleconego.
Dom bez innych kotów i bez małych dzieci - przynajmniej takie mam obserwacje na teraz.
Obrazek

Avian

Post » Śro mar 23, 2016 11:09 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Avian pisze:Tak, własnie dlatego Miziak dostał takie imię - już przy pierwszym naszym spotkaniu, kiedy przyszedł zabiedzony i chudy, po chwili wahania podszedł do ręki :D Już wtedy pozwolił się wziąć na ręce i wygłaskać. Imię samo się cisnęło na usta ;)

Ja go bardzo rzadko widuję - przychodzi jak juz moje czarnuchy są zamknięte w altanie, bo Radek oczywiście spuszcza mu łomot.

On mi z wyglądu przypomina Rademenesa - bohatera serialu dla młodzieży pt. "Siedem życzeń". :201461

Koniczynka47

Od: Wto lut 23, 2016 9:21

Post » Śro mar 23, 2016 11:40 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Bo Miziak to zabiedzony klon Wściekłego Radka, którego jego ukochana ciocia-wetka nazwała Radamenesem :201461
Jak już się uda go wyciąć, na pewno szybko wydobrzeje i będzie piękny! Pewnie nie uda mu się znaleźć domu, ale jak będzie regularnie bywał, będzie miał wikt i opierunek załatwiony.

Wczoraj byłam bardzo późno na działce i jak to zwykle bywa, kiedy jest się nie o zwykłej porze, spotkałam te koty, których normalnie nie widuję. Wczoraj na przykład przyszła krówka, o której kilka tygodni temu wspominałam. Ku mojemu zaskoczeniu jak stawiałam "koryto" pod krzakiem, krówka podbiegła i właściwie wpakowała mi się na ręce :lol: To kocurek, kastrat, zadbany, czyściutki, z nową obróżką, więc mieszka w pobliżu zapewne. Trochę mnie martwi, że przychodzi się dożywiać u mnie, bo nie wiadomo, czy nie jest na jakiejś diecie - potem się będą własciciele zastanawiać, dlaczego kot spasiony albo od czego np ma biegunkę (bo zjadł u mnie coś zakazanego). Mam nadzieję, że przychodzi rzadko i na tyle późno, ze już niewiele zostaje w misce do podkradnięcia ;)

Norweżka Freya złapana w czwartek już ma dom zaklepany :lol:
Pojedzie do Warszawy. Jest fantastycznym kotem, miziak niesamowity! Przy tym kruchutka i delikatna - nie wiem, jak takie koty radzą sobie na wolności (bo przecież z musu jakoś sobie radzą :roll: )

Freya
https://www.youtube.com/watch?v=De1ZzYN ... e=youtu.be
Obrazek

Avian

Post » Pt mar 25, 2016 7:44 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Wczoraj w trybie pilnym Radecki trafił na kroplówkę :(
Jakiś taki był smutny od kilku dni, kiepsko jadł, wiec wczoraj go zgarnęłam.
Odwodniony dość znacznie, futro z okropnym łupieżem - ewidentnie coś złego się dzieje ...
2 tygodnie temu miał badaną krew i poza ciut podwyższoną kreatyniną (2,5) wyniki były ok. Wczoraj jeszcze raz wetka pobrała krew, bo śluzówki blade; dodatkowo na wszelki sprawdzimy jeszcze raz nerki.

Kciuki wskazane!
Obrazek

Avian

Post » Pt mar 25, 2016 7:48 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Radku kochany, nie wolno chorować, trzymaj się mocno
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt mar 25, 2016 7:54 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Kciuki trzymam mocno :ok: :ok: :ok:
Raduś, wracaj do zdrowia kochany :201461

kwinta

Post » Pt mar 25, 2016 8:07 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Na szczęście Radek jest świetnie współpracującym kotem - na kroplówce siedział u mnie na kolanach i spoglądał, czy równo kapie ;) O barankach rozdawanych wetce nie wspomnę, to norma :lol:
Obrazek

Avian

Post » Pt mar 25, 2016 8:12 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Bo on jest jedyny i niepowtarzalny :D :201461

kwinta

Post » Pt mar 25, 2016 10:25 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

o rany, mocne kciuki za Radka :ok: :ok: :ok:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pt mar 25, 2016 11:36 Re: Działkowa Czarna Armia. Komu młodego pręguska?

Przy okazji wszystkim kibicującym Czarnej Armii i zaglądającym (i cichym podczytywaczom też) spokojnych świąt z futerkami przy boku życzę!

A taki oto działkowy "wychowanek" Dymek-Dima dołącza sie do życzeń :kotek:

Obrazek
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]