Czarne Diabły Tasmańskie VIII - życie codzienne DT i śmierć

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 23, 2015 13:59 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Delfinka w DS!

Wszystkiego naj..., naj...
Mało oryginalnie ale prawdziwie życzę by w Święta było pełno radości i smakołyków.

Obrazek
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie gru 27, 2015 19:18 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Delfinka w DS!

Przespałam się chwilę a tu niedziela i jutro do pracy :twisted:
Dzwoniła Delfinka - Delfinka przewala się po łóżkach i śpi na telewizorze (stary model, z duża doopą). Dała sobie obciąć pazurki w przednich łapkach :) Szaleje z bananem :) Pani zachwycona, kot szczęśliwy, oby tak dalej.
Mały bury wypłoszony Jagiellon stał się mruczącym przytulaskiem w nowym domu, jego nowa Mama i Jej rodzina rozpływa się w zachwycie :lol: .
U nas leniwie - w czwartek wdepnął Mikołaj i szukał grzecznych kotów. Poradziłam mu, żeby poszukał gdzie indziej no ale miął już nas na rozpisce i powiedział, ze strasznie dużo zachodu jest z nieodebranymi prezentami ... no to przyjęłam :wink: . Koty zaaprobowały :)
Obrazek
Magenta powoli się socjalizuje, troszkę ją pilnuję z głaskaniem przy każdej okazji. Ma swoje ulubione legowiska :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Małe Warzywka wciąż są leczone ale siłę do rozrabiania mają :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie gru 27, 2015 20:41 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Delfinka w DS!

:love: fszysskie

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pon gru 28, 2015 21:39 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Rudy [*]

Smutno dziś. Rudy sikun, przytulasta oferma, przegrał z rakiem :( . Nie miał biedak fartu, z powodu sikania stracił dwa domy i ja też nie mogłam sobie dać rady. Najlepiej funkcjonował u Iwony66 :1luvu: i zastanawiałam się, czy jakimś cudem uda się mu jednak zaleźć dom, gdzie nie będzie sikał ... Niestety, rak był szybszy. Rudaofermo, pozdrów tam Gołąbkę, Babcię, Marę i inne nasze koty. Na pewno czeka tam na Ciebie Rodzina z którą będziesz szczęśliwy ...

alix76

Post » Pon gru 28, 2015 21:43 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Rudy [*]

Magda, nieustanni jestem wdzięczna za dom i opiekę jaką dałaś Rudemu.
Bardzo dziękuję. :1luvu:
Rudziku [*]

Czeka tam na niego kolega Blusik.

Może to sikanie to już były objawy raka?
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 28, 2015 21:44 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Rudy [*]

(*) <3

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pon gru 28, 2015 21:45 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Rudy [*]

ASK@ pisze:Magda, nieustanni jestem wdzięczna za dom i opiekę jaką dałaś Rudemu.
Bardzo dziękuję. :1luvu:
Rudziku [*]

Czeka tam na niego kolega Blusik.

Może to sikanie to już były objawy raka?

ASK@, nie ma za co dziękować, to normalna kocia robota ... żałuję, że nie dałam rady zrobić więcej :(

alix76

Post » Pon gru 28, 2015 21:49 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Rudy [*]

Jest, jest... zresztą wiesz.

Wspomnienia związane z Rudym i jego kolegami wróciły.Wraz z jego śmiercią , ściągnięte zostały inne osoby związne z chłopakami. Domek Blusia [*] napisał . I burasików też się odezwał.
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 28, 2015 22:28 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Rudy [*]

Nosz cholera jasna, ile tych śmierci :placz:
Rudy [*]
i inny Rudy [*] jeśli mogę pozwolić sobie tu...
ObrazekObrazek

Romi85

Od: Wto lut 18, 2014 12:29

Post » Wto gru 29, 2015 5:32 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Rudy [*]

Pewnie, że możesz, o nim :( tez myślałam, jak dziś pisałam . Jakaś hekatomba :(
ASK@ pisze:Jest, jest... zresztą wiesz.

Wspomnienia związane z Rudym i jego kolegami wróciły.Wraz z jego śmiercią , ściągnięte zostały inne osoby związne z chłopakami. Domek Blusia [*] napisał . I burasików też się odezwał.

W takiej sytuacji wszystko wraca ... dobrze, ze buraski zdrowe i bezpieczne

alix76

Post » Wto gru 29, 2015 9:23 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Rudy [*]

['] [']

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto gru 29, 2015 10:23 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Rudy [*]

:cry:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Wto gru 29, 2015 15:07 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Rudy [*]

Rudi [']i Rudy [']

ZuzCat

Od: Pon sie 23, 2010 11:15

Post » Czw gru 31, 2015 17:53 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Szczęśliwego Nowego Roku

Kochani podczytywacze, wiem, że ostatnio wpisy są mało regularne, ale obiecuję poprawę. Takie noworoczne postanowienie :wink:
Dziękuję wszystkim, którzy są ze mną, wspierają lub choćby myślą pozytywnie :D
Dziś ważna noc w roku ... w Warszawie pewnie nie obejdzie się bez fajerwerków :( . Szkoda zwierząt, ale jak widzę rozbłyski na niebie, to zawsze sobie wyobrażam Gołąbkę polującą na światełka :) . W tym roku musi pokazać małemu Mito, jak to się robi. Ciekawe, czy Babcie Nova i Strzałka przyłączą się do zabawy, czy zalegną na podgrzewanych podusiach i będę obserwować pobłażliwie harce młodszych. Chętnych do zabawy będzie więcej - Wiolinek, Neo, Rudi ... tylko z kilku ostatnich dni a ile odeszło przez cały rok :( . Byczek Fernando, kilka chory dzikusków, działkowy Ojciec Chrzestny ...
W noc sylwestrową zawsze myślę o tych, które jej nie doczekały ... i o nadchodzącym roku.

Kochani, życzę nam wszystkim dużo sił i pogody ducha. Obyśmy zdołali godzić nasze zycie zawodowe, prywatne i wolontariat z czasem i przestrzenią dla samych siebie. Naszym kotom dobrych, odpowiedzialnych domów. Fundacjom wolontariuszy, darczyńców i inspiracji. Sobie życzę zdrowia i energii, bo tego jakoś ostatnio nie staje :wink: Każdemu, czego najbardziej potrzebuje.

alix76

Post » Sob sty 02, 2016 21:02 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Szczęśliwego Nowego Roku

Nowy Rok przyszedł, życie toczy się dalej. Dyńka i Cukinia mają dołożony antybiotyk i zaproszenia na czwartek na konsultację i może RTG kontrolny.
Ku wielkiej kociej ekscytacji obyła się Ceremonia Rozmrażania Lodówki :twisted: . No, coś tam na tym zyskały, nie powiem :wink:
Po czyichś noworocznych porządkach odziedziczyłam klatkę na gryzonie, w niezłym stanie, do użytku. Stała uprzejmie w komorze śmietnikowej, z boczku, dla chętnych. Odmoczyła się i teraz schnie. Będzie, tfutfu, do pacyfikacji jakichś wyjątkowo mikrych gnojów :twisted: . Oby nie moich :twisted:

Kabaczek dorobi się kariery jako gulasz :evil:

alix76

[poprzednia][następna]