Czarne Diabły Tasmańskie VIII - życie codzienne DT i śmierć

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 19, 2015 20:18 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII wyniki Babci!

Pojawiła się i złapana :ok: Uff, akcja nie była prosta ale się udała :ok:
Babcia, dzięki uprzejmości Fundacji JOKOT ma większą klatkę. Ściśle biorąc, wydaje mi się nie tyle, ze wstawiłam klatkę do pokoju, co pokój do klatki :twisted: Ale Babka ma więcej miejsca dla siebie. na razie będzie spędzać w klatce co drugą noc, po kroplówce. Ale za tydzień operacja i pewnie rekonwalescencja będzie wymagała intensywnego leczenia a łapanie co dzień Babuni to będzie dla nie za duży stres. Wiec klatka się przyda.
No i Babcia załapała kuwetę, mamy już uzgodniony algorytm. Potrzebuje odkrytej kuwety pod stołem i drugiej w otwartej klatce. i Daje radę :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon kwi 20, 2015 19:04 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Babcia!!!

Dziś chwalimy się Babcią Novą!
Już pisałam, ze Babunia ma na tyle dobre wyniki, ze chirurg podjął się sanacji paszczy. Do tego czasu Babunia ma poluzowany reżim lekowy, łazi luzem i co 2 dni dostaje kroplówkę i leki. O ile ma dostęp do klatki z kuwetą i kuwetę pod stołem, odkrytą, ładnie korzysta :ok: A tak korzysta ze swobody :lol:
Obrazek Obrazek
Obrazek
W kwestii finansów - do tej pory na rzecz Babuni wpłynęło 125 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu: . Jej część faktury wyniosła 300 (różnicę dopłaciłam). Zbiera się już kolejna faktura - po kosztownym leczeniu Babcia wymagała szczegółowych badań krwi. Badania te zakwalifikowały ją do operacji. Do tej pory Babcia ma już 200 do nowej faktury - dojdzie do tego sam koszt zabiegu (pewnie niemały), wzmożonego płukania iw wspomagania po narkozie oraz badań kontrolnych. No razem będzie ładne kilkaset złotych a chciałbym jeszcze przy okazji wykonać badanie histopatologiczne tej narośli, skoro kot i tak będzie przyśpiony i cięty w tej okolicy.
Nie ukrywam, ze Babcia jest przypadkiem raczej hospicyjnym niż rokującym :( chcę jednak zapewnić jej tyle pomocy, ile to możliwe. Walczymy przede wszystkim o komfort. Odróżniam jej fundusz, ponieważ część Darczyńców woli wspierać sterylizacje lub leczenie kotów rokujących. Jeżeli ktoś zechce :1luvu: dołożyć się do kolejnego rachunku, zapraszam do wpłat:

Fundacja Szanowny Pan Kot
96 2030 0045 1110 0000 0303 8260
tytuł wpłaty: darowizna na cele statutowe Babcia Nova

wtedy z czystym sumieniem skorzystam na rzecz Babci :wink: bez obaw, ze naużywam czyjegoś zaufania :)

alix76

Post » Wto kwi 21, 2015 20:41 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Babcia!!!

Pfff, Babka mówi, że jak nikt się nie będzie zachwycał, jak ładnie korzysta ze swobody, to więcej nie zapozuje :twisted:
Dziś kroplówka więc noc w klatce. Obyło się bez polowania, bo Babunia na dźwięk otwieranych drzwi sama wskoczyła do klatki, która po prostu zamknęłam :wink: . Teraz już trochę marudzi, po wszamaniu 1,5 kolacji ale po solidnym podlaniu wolę, żeby miała bliski i komfortowy dostęp do kuwety :twisted: . Rano po śniadaniu odzyska wolność :ok:
Babunia otrzymała dziś dostawę saszetek :1luvu: które przeszły pozytywnie kontrolę jakości :mrgreen: - ciamka aż chlupie :ok:

alix76

Post » Wto kwi 21, 2015 20:50 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Babcia!!!

Ciekawe, czy na następną kroplówkę też się sama zapakuje :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto kwi 21, 2015 22:47 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Babcia!!!

alix76 pisze:Pfff, Babka mówi, że jak nikt się nie będzie zachwycał, jak ładnie korzysta ze swobody, to więcej nie zapozuje :twisted:

Spoko z niej Babeczka :1luvu:
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Śro kwi 22, 2015 6:52 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Babcia!!!

alix76 pisze:Pfff, Babka mówi, że jak nikt się nie będzie zachwycał, jak ładnie korzysta ze swobody, to więcej nie zapozuje :twisted:
Obrazek

Babuniu kochana, ja zaglądam i Cię podziwiam i kciuki trzymam (od zawsze). Jesteś dzielna i piękna. Bądź tylko zdrowa :ok: :201461 <3

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Śro kwi 22, 2015 20:15 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Babcia!!!

:1luvu: dziękuję w imieniu Babuni, od razu poweselała :wink: . Dziś było mniej uroczo, bo siknięte jest jedno posłanko :? . Być może Babunię uśpiło słoneczko i nie chciało jej się skakać do kuwety? Popołudniu znalazłam ją beczce i nawet dała się pogłaskać, podrapać za uszkiem i mrużyła oczy :wink: - szczególnie jak ją drapałam a mnie nie widziała, to było akceptowalne :lol:

alix76

Post » Czw kwi 23, 2015 6:31 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Babcia!!!

Jak tylko trafiłam na Babunię, to od razu, obiecałam jej, ze zawsze będę do niej zaglądać i zaglądam. Patrzę, co u niej. Czekałam na wyniki, jak na szpilkach.
Ucałowania dla Babuni, w łepek i uszka.

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Czw kwi 23, 2015 19:55 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Babcia!!!

OKI pisze:Ciekawe, czy na następną kroplówkę też się sama zapakuje :twisted:

No nie było już tak uroczo :twisted: ale jakoś poszło. Babka podlana, nakarmiona a ja idę się wymoczyć i spać - coś mnie ciepełko rozleniwia :wink:

alix76

Post » Pt kwi 24, 2015 19:55 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Babcia!!!

Nie nadążam za tym kotem :roll:
Całe popołudnie spędziła wciśnięta za komodę, udając, że jej nie ma :roll: . Wygoniłam na siłę, bo nie wiedziałam, czy ma focha, czy gorzej się czuje. Syczała jak całkiem zdrowy kot :twisted: . Wciamkała pół saszetki po czym ... wlazła do klatki :roll: . Dostała tam drugą saszetkę i pociamkuje je właśnie na zmianę :roll: , w przerwach dystyngowanie myjąc łapki :roll:
W zasadzie cieszy mnie, że akceptuje swoją klatkę, ale nie wiem, jak mam na dłuższą metę funkcjonować z taką kobyła w pokoju :roll:

alix76

Post » Pt kwi 24, 2015 20:16 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Babcia!!!

Jeszcze z 5 lat i będzie efekt kozy 8)
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Nie kwi 26, 2015 19:18 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Babcia!!!

Ty chyba guza szukasz :evil:
Babcia ma jutro operację a ja sobie miejsca znaleźć nie mogę :( . Denerwuję się jak ona to zniesie, martwię się, czy podjęliśmy dobrą decyzję ... takie rozterki kociarza ...
W długi weekend postaram się powystawiać zaległe bazarki, bo rachunki Babuni tez trzeba będzie spłacić :mrgreen: . Na część onkologiczną otrzymałyśmy wsparcie Funduszu Onkologicznego ale i tak pozostałe koszty Babuni są dość królewskie :twisted:
Na szczęście bohaterka moich rozterek ma je głęboko w ogonie :lol: . Właśnie łaskawie ciamka kolację. Dała sobie zrobić zastrzyk bez ganiania i upychania do klatki :ok: . Zastanawia się, czy ją rano zaaresztować, czy sprzątnąć żarcie w domu i zostawić luzem ... jej będzie fajniej, ale całe stado będzie pościć na cześć jej operacji :?
Stado, nie ma co kryć, nieco urażone moją koncentracja na Babuni - ale w łóżku się panoszą dzielnie :ok:

alix76

Post » Nie kwi 26, 2015 19:48 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII operacja Babuni!

Za Babunię :ok: :ok: :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie kwi 26, 2015 20:14 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII operacja Babuni!

Kciuki :ok: :ok: :ok:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie kwi 26, 2015 20:26 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII operacja Babuni!

Babkę prują. Kciuki mocno!
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

[poprzednia][następna]