MOJE KOCIE BIEDY III Pożegnanie z Przyjaciółmi.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 06, 2015 23:19 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Za koteczkę :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt mar 06, 2015 23:24 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Jezuuuuuu...
horror,
Obrazek
Obrazek
Obrazek

111janina

Od: Śro cze 18, 2014 19:16

Post » Pt mar 06, 2015 23:29 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

kitkowa pisze:Rozpisałaś się meg11 niewiarygodnie, ale jak zwykle obok tematu.
O koteczkę pytać nie muszę, kicikici zrobi i tak po swojemu.
Wyrażanie własnej opinii, a nie kciukowanie i serduszkowanie, to trollowanie? :lol:

I do phantasmagori: a czy przypadkiem kicikici nie miała jechać z dawcą do weta w Rybniku?

Z tego co ja doczytałam w Rybniku miała być podana krew z Mikołowa, nie zaś od dawcy. Najpierw miała jechać po skierowanie, potem po krew.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt mar 06, 2015 23:33 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

phantasmagori pisze:Z tego co ja doczytałam w Rybniku miała być podana krew z Mikołowa, nie zaś od dawcy. Najpierw miała jechać po skierowanie, potem po krew.

A ja przeczytałam, że dawca i biorca miał jechać do weterynarza w Rybniku, który zajmuje się tego typu zabiegami. Ale plan uległ zmianie.
Zresztą, to już nie istotne.

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Pt mar 06, 2015 23:38 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

btw która to fundacja z Rybnika chciała leczenie kotki przejąć? mogę prosić o nazwę? jestem z Rybnika i nie byłam świadoma, że działa już u nas jakaś lokalna fundacja, a wiedza ta dla mnie jako karmiciela oraz DT byłaby cenna.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Pt mar 06, 2015 23:47 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

kitkowa pisze:
phantasmagori pisze:Z tego co ja doczytałam w Rybniku miała być podana krew z Mikołowa, nie zaś od dawcy. Najpierw miała jechać po skierowanie, potem po krew.

A ja przeczytałam, że dawca i biorca miał jechać do weterynarza w Rybniku, który zajmuje się tego typu zabiegami. Ale plan uległ zmianie.

Widocznie źle doczytałaś. A raczej doczytałaś co chciałaś doczytać.
Naprawdę są sytuacje, kiedy animozje trzeba odłożyć na bok.
Mam nadzieję, że kicia z tego wyjdzie.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt mar 06, 2015 23:49 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

A Okruch ma...
Obrazek
...wyje...chane na to,
ma to wszystko w tzw podogoniu
Obrazek
Obrazek

111janina

Od: Śro cze 18, 2014 19:16

Post » Pt mar 06, 2015 23:52 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

111janina pisze:A Okruch ma...
Obrazek
...wyje...chane na to,

zacny kochany brzuszek :ok: :ok: :D
ObrazekObrazek

Romi85

Od: Wto lut 18, 2014 12:29

Post » Pt mar 06, 2015 23:52 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

111janina pisze:A Okruch ma...
Obrazek
...wyje...chane na to,

Okruch to ma... brzuszysko 8O
Duuuuzo miejsca do calowania :)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob mar 07, 2015 0:07 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Plany w ciągu dnia się dynamicznie zmieniały, ja dzwoniąc do wetów, słyszałam jedno a gdy Beata kilka razy dzwoniła Bardzo dziękuję dobrej Duszyczce za doładowanie słyszała co innego, ostateczna decyzja zapadła gdy Beata była już na miejscu u swego weta.
Najważniejsze że transfuzja się udała i kociczka czuje się lepiej.
Na pewno czeka jeszcze długie leczenie, bo trzeba wyjść z tego gnoju w którym jest.
Jutro prawdopodobnie będą robione badania z krwi , więc powinno być wiadome czy transfuzja pomogła czy nie.

Bosz teraz będzie dyskusja przez dziesiątki stron ile razy była zmieniana decyzja. I co najważniejsze-, Beata jest winna.

Normalnie- Tusk jest winny. :mrgreen:
Ostatnio edytowano Sob mar 07, 2015 0:09 przez meg11, łącznie edytowano 1 raz
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Sob mar 07, 2015 0:07 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

phantasmagori pisze:
kitkowa pisze:

Widocznie źle doczytałaś. A raczej doczytałaś co chciałaś doczytać.
Naprawdę są sytuacje, kiedy animozje trzeba odłożyć na bok.
Mam nadzieję, że kicia z tego wyjdzie.

Faktycznie jest to już nieistotnie, ale kitkowa dobrze doczytała.
Taki był plan, że dawca i biorca jadą do weterynarza w Rybniku, który podobno robi takie transfuzje wg tego co Beacie powiedział któryś inny wet (nie wiem już który)
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Sob mar 07, 2015 0:26 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Czy ta koteczka jest z tych, które dokarmiała kici?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob mar 07, 2015 0:27 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

jaaana pisze:Czy ta koteczka jest z tych, które dokarmiała kici?

Tak, jest ze stada, które dokarmia Beata.

Edit: Powinna być na zdjęciach, które Beata wrzuca, razem z mamą.
http://naforum.zapodaj.net/7523d8942bf1.jpg.html
Ostatnio edytowano Sob mar 07, 2015 0:34 przez meg11, łącznie edytowano 2 razy
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Sob mar 07, 2015 1:07 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Pytałam kilka razy - jaka fundacja? Na fb nic o fundacji nie ma.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob mar 07, 2015 1:19 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

casica pisze:Pytałam kilka razy - jaka fundacja? Na fb nic o fundacji nie ma.

Dokładnie. Właśnie przed chwilą sprawdzałam mordoksięgę oraz przewertowałam ponownie cały wątek. jedyna wzmianka jaką znalazłam to "info" Femki, że fundacja z Rybnika chce przejąć kotkę. Skąd ta informacja?
Stworze­nia zgro­madzo­ne na dworze pat­rzyły to na świ­nię, to na człowieka, znów na świ­nię i znów na człowieka, ale nie można już było roz­poznać, która twarz do ko­go należy. G.Orwell

majolika

Od: Czw gru 31, 2009 17:00

[poprzednia][następna]