MOJE KOCIE BIEDY cz.1 Bardzo Wam dziękuję...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 04, 2014 19:54 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Morze kotów... BŁAGAM, wspomóż karmą..

:D
--------
Dzis bylam w rossmanie, byla promocja na delikaty, ale zostalo tylko 10sztuk :? Kupilam jeszcze trzy gormety dla staruszkow na kolację, resztę zjedzą bezdomniaczki jutro na obiad :)
Obrazek
Dzis byl względny spokoj na karmieniu, rano bylo szaro, po poludniu wyszlo sloneczko i koty się wygrzewały :1luvu:
Bardzo dziękuję basi111 za paczkę z ciuszkami, jestesmy bardzo szczęśliwe :1luvu:
Zdjęcia na spokojnie wstawię w sobotę :ok:
kicikicimiauhau

Post » Czw wrz 04, 2014 20:02 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Morze kotów... BŁAGAM, wspomóż karmą..

Najlepiej jest kupować na promocjach, w zooplusie też są czasem super wyprzedaże ;)

Dzisiaj była bardzo ładna pogoda, mam nadzieję, że cała taka jesień będzie... choć to niemożliwe :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt wrz 05, 2014 10:25 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Morze kotów... BŁAGAM, wspomóż karmą..

Na razie zapowiadają wrzesień pogodny i lekką zimę...
Oby, nie ciepię zimy...
O, przypomniałyście mi ,że Rossman istnieje...
Trzeba zaglądać...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt wrz 05, 2014 15:04 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Morze kotów... BŁAGAM, wspomóż karmą..

Mam nadzieję, że zima nie będzie sroga, bo słyszałam, że ma nadejść niedługo :( :( :(
Rano było szaro, ale teraz wyszło słoneczko, bezdomniaczki korzystają :D Dziś z tej dzikszej grupki spotkałam sześć koteczków, na obiadku pokazała się Milcia, której kilka dni nie widziałam :) Niestety, miseczek z wodą i mlekiem niestety nadal nie mogę postawić, bo od razu ktoś miły się pofatyguje w wiadomym celu :evil: :roll:
Rezydenci też bardzo grzeczni, wyjątek - Laluś - rozrabia od białego rana :ryk: Ale niezmiernie mnie to cieszy :dance:
kicikicimiauhau

Post » Pt wrz 05, 2014 17:19 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Morze kotów... BŁAGAM, wspomóż karmą..

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Rozrabiający kot to zdrowy kot :D
Na razie ma być piękna pogoda, z tego co zapowiadają ;)
Oby tylko potem od razu nie przyszła mroźna zima...

Miziaki dla kotełków :201461 :201461 :201461
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Pt wrz 05, 2014 17:26 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Morze kotów... BŁAGAM, wspomóż karmą..

w zeszłym roku bociany wcześnie odleciały, a zima na Ślasku była naprawdę łaskawa
ja mam nadzieję, że skoro nasi meteorolodzy nie potrafią przewidzieć pogody na weekend to co dopiero na zimę :ryk:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt wrz 05, 2014 20:01 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Morze kotów... BŁAGAM, wspomóż karmą..

Ponoć bociany w tym roku już odleciały :( czyżby szybka zima...

:1luvu: bardzo bardzo dziękuję vanesi1 za super paczkę dla mnie z dobrym jedzonkiem <3 Aniu jesteś przekochana :1luvu:
Ciuszki i kosmetyki cudne :1luvu: wszystko idealnie pasuje...

Staruszek Gucio mocno mi kaszle :( jak to potrwa do niedzieli to w poniedziałek pakuję go w autobus i jedziemy do weta do Gliwic :cry: martwię się bardzo...
kicikicimiauhau

Post » Pt wrz 05, 2014 20:17 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Morze kotów... BŁAGAM, wspomóż karmą..

Biedny Gucio :(
Oby to nie było nic poważnego...

A ile ma Gucio?
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pt wrz 05, 2014 20:41 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Morze kotów... BŁAGAM, wspomóż karmą..

W styczniu minie 11 wspólnych lat, a ma tak ok. 15-16... Tak jest dobrze, apetyt mu dopisuje (straszny żarłok z niego, ale to dobrze), tylko ten kaszel :( Nie jest osowiały, ale musi go wet obejrzeć, bo może być jakieś zapalenie oskrzeli albo co :( Czytałam co nieco w necie, lepiej nie bagatelizować, bo to staruszek... W Gliwicach go zbadają i wróci jak nowy :D :ok: Tylko to taki kawał, a on się denerwuje w takich sytuacjach... Podróż, badanie... Ale na pewno będzie lepiej, zaradzą kasłaniu i jakieś lekarstwa, zastrzyki i będzie dobrze, mój Gucinek kochany <3
kicikicimiauhau

Post » Pt wrz 05, 2014 21:03 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Morze kotów... BŁAGAM, wspomóż karmą..

Znam to doskonale, przed każdą wizytą u weta denerwuję się chyba bardziej niż same koty...
Teemo jeszcze tak przeraźliwie płacze w drodze.... :(

Będzie dobrze :ok: :ok: :ok:
Może się biedak przeziębił...
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pt wrz 05, 2014 21:27 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Morze kotów... BŁAGAM, wspomóż karmą..

Gucio miał zawsze końskie zdrowie,nigdy nie chorował :( z oczu nie leci mu żadna wydzielina,nosek ma czysty,apetyt dobry...kurcze,znowu kupa nerwów.Przed chwilką zrobiłam mu inhalację Olbasem,jak staruszek Szpieguś był zaciąpany,aż mu z noska krew kapała to na noc zostawiałam w nagrzanej łazience ręczniki z olbasem na kaloryferze,Szpieg lepiej dychał,nie charczało mu tak,nosek się fajnie wyczyścił.
kicikicimiauhau

Post » Sob wrz 06, 2014 11:04 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Morze kotów... BŁAGAM, wspomóż karmą..

A co dzisiaj slychac?
Witam sie
Obrazek
Obrazek

111janina

Od: Śro cze 18, 2014 19:16

Post » Sob wrz 06, 2014 11:58 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Morze kotów... BŁAGAM, wspomóż karmą..

Witam się... dzisiaj poszłam na cmentarz, pogoda ładna, słoneczko...nie spodziewałam się,że za chwilę zobaczę coś tak okropnego,w uliczce za bazyliką zobaczyłam kota leżącego w kałuży krwi,podeszłam bliżej,dotknęłam,lecz kotek już nie żył,był jeszcze ciepły... tak spokojna uliczka i taki dramat... gdybym była prędzej, parę minut :cry: jedyne co mogłam zrobić to zdjąć biedaczka ze środka drogi...żegnaj nieznajomy przyjacielu,byłeś taki śliczny [*]
gdyby żył zabrałabym go domu,ale widocznie nie dane mu było :cry:

Gucio po inhalacji lepiej, dziś nie kaszle, ale obserwuję go, żeby w poniedziałek w razie czego jechać. Na obiad zrobiłam mu jajecznicę na maśle, wypił też michę ciepłego mleka i wyleguje się na oknie. Wieczorem znowu mu inhalację zrobię, bo bardzo pomaga.

Mała Kicia kicha, spróbuję jej dać do osobnej porcji jedzonka antybiotyk Synulox, bo noce już zimne, żeby przeszło. Po południu i wieczorem zrobię troszkę zdjęć, później wstawię. Na obiadek mokre przygotowałam, za godzinę idę z obiadkiem do futrzaków :)
kicikicimiauhau

Post » Sob wrz 06, 2014 13:03 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Morze kotów... BŁAGAM, wspomóż karmą..

Hej :1luvu:

Nie ma bezpiecznej okolicy dla kotów, taka prawda :(
Chyba nawet można stwierdzić... że nie ma już bezpiecznych miejsc dla żadnych wolno żyjących i dzikich zwierząt :(

Biedny kić :(

Dobrze, że Gucio lepiej :ok:

Miłego słonecznego dnia kochana :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Sob wrz 06, 2014 13:35 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Morze kotów... BŁAGAM, wspomóż karmą..

morderców zwierząt powinno się ścigac i karać tak jak ludzkich

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

[poprzednia][następna]