"I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 18, 2014 9:35 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Wiosna. Kocury wariują. Albert głównie. Dzwonków nie ma ale instynkty owszem. I jeszcze Marutka wciąga - podłoga, szafka, parapet, monitor, szafa pod sufitem, moje łóżko, stół, drugi pokój, tapczan, stół, parapet... "Firanka! Yeah! Wieszamy się! Jest fun!
Ukręcę mu ep, jak go złapię...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Widziałyście "sik obronny?"
Odiś zapędzony w narożnik bronił się jak mógł. Nie miał jak uciec. Łapkami nie dał rady - Albert jest mocno podgrzany wiosną i nie odpuszczał, wrzeszczał na "full volume" i atakował...
Odiś w desperacji usiadł solidnie, podparł się ogonem i łapkami, wyprostował na całą Wysoką Wysokość i strzelił w przeciwnika sikiem. I było po walce - Bercik natentychmiast poszedł się umyć.
To nie do pojęcia. Wiedziałem, że skunsy, ale kot???
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Nie maja 18, 2014 13:53 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Obrazek

łomatulu. Splułam się. :ryk:
Nigdy bym nie pomyślała.
Niepełnosprawność paradoksalnie matką wynalazków :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Nie maja 18, 2014 14:37 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Mam uzdolnione koty. Bercik lata jak z pacharzyną i wszystkich zaczepia. I cały czas się drze... Odiś wyciągnął ze schowka ukrytą broń. Marutek jest najspokojniejszy, biegi z Albertem uprawia i owszem, ale strach się bać jak i jego przerwie, bo waży chyba z siedem kilo, jest silny, a w jego skośnych oczach widzę dwóch samurajów.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Nie maja 18, 2014 16:30 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Villentretenmerth pisze:Widziałyście "sik obronny?"
Odiś zapędzony w narożnik bronił się jak mógł. Nie miał jak uciec. Łapkami nie dał rady - Albert jest mocno podgrzany wiosną i nie odpuszczał, wrzeszczał na "full volume" i atakował...
Odiś w desperacji usiadł solidnie, podparł się ogonem i łapkami, wyprostował na całą Wysoką Wysokość i strzelił w przeciwnika sikiem. I było po walce - Bercik natentychmiast poszedł się umyć.
To nie do pojęcia. Wiedziałem, że skunsy, ale kot???

Może to z tego ogłoszenia :)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... nt_count=1
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Nie maja 18, 2014 17:29 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Ten w ogłoszeniu to chyba borsuczek, nie dziwię się, że kuwety nie zna.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aha, Odiś ma jeszcze coś ciekawego... Próbuje mnie wydudkać parę razy dziennie. Ja nie wiem jak można nie odróżnić przedramienia Nadkota od kotki. Może niedowidzi? Cały lewy mankiet mam obszarpany. Niech się ta kocia wiosna wreszcie skończy! :evil:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Nie maja 18, 2014 18:59 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Zaglądnęłam po długiej przerwie i za przeproszeniem obsmarkałam się 2 razy.
Ze śmiechu - po sikach obronnych Odisia i "dudkaniu" - genialny ten kocur jest i ciągle zaskakuje :D
A drugi raz po przeczytaniu Twojego wiersza Villenie. Czasem jak Makuś ma gorsze dni to nachodzą mnie takie czarne myśli. Jakoś zupełnie nie mogę sobie wyobrazić, że kiedyś nie będzie mojego nerkowca...

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

Post » Nie maja 18, 2014 20:27 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

A bo wiesz Lakino kociur zaskakuje człowieka zawsze. Jak ruski czołg, który wyjeżdża z "nienacka". I to jest piękne.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja potrafię sobie wyobrazić, ale nie potrafię tego przyjąć, choć wiem - kolejno odejdą. A ja będę musiał z tą łopatą...
Będzie bolało.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ale żeby tak smutno nie było - Odik strzelił jak snajper. Albert oberwał serią, nic nie poleciało bokiem. Kupił wszystko. Mył się z pół godziny. Chyba długo Odika nie napadnie. Takiej tajnej broni to ja jeszcze nie widziałem. Wunderwaffe.
Obsikać agresora. Zgroza. Rozumiem, serią z "kałacha" pociągnąć, zgoda, ale sik???
Jednak było na co popatrzeć, jak się do pionu ustawił, to choć siedział - widać było - duży kot. Byłby "Alfa" gdyby nie ta łapina.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto maja 20, 2014 11:54 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

No tego to tu jeszcze nie było. Sik-broń, sikstolet :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto maja 20, 2014 13:16 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

psiama pisze:[...]Sik-broń, sikstolet :mrgreen:

- kałasik
- sikaem
----------
cytuję z viki:
[...]Pierwotnie przeznaczeniem karabinów maszynowych było niszczenie siły żywej[...]
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciężki_karabin_maszynowy
Siła żywa – w terminologii wojskowej eufemistyczne określenie żołnierzy[...]
http://pl.wikipedia.org/wiki/Siła_żywa
jeszcze znalazłam->odprowadzanie gazów prochowych, cokolwiek to znaczy (hih!)
----------
i wszystko jasne, Smoku
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Wto maja 20, 2014 20:20 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Kałasik i sikaem... :ryk: :ryk: :ryk:
Rewelacja.
On jak się rozprostował to wyglądał jak Godzilla z pięknymi oczami na białej twarzyczce...
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Śro maja 21, 2014 8:43 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Co się tu dzieje, co się tu dzieje 8O :lol: :ryk:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro maja 21, 2014 8:52 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Samo życie :D
Obrazek

psiama

Post » Śro maja 21, 2014 9:36 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Tak jak wskok Księciunia [z miejsca] na mój bufet przy przywitaniu :mrgreen:

I sam nie wie, czego chce,ambiwalentne ma ewidentnie odczucia.
Bo jednocześnie wali ogonem na boki, mruczy do zakrztuszenia, gryzie i nadstawia mordę do gilgotania :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro maja 21, 2014 12:39 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Avian pisze:Co się tu dzieje, co się tu dzieje 8O :lol: :ryk:

a właściwie to nic
tajemnica wojskowa to jest
przerabiamy koty na broń chemiczną
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro maja 21, 2014 13:21 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Ewa, co Farciarz ma z łapiną ?
Obrazek

psiama

[poprzednia][następna]