(12-4) łap i 4 kopyta II: Dzień Molestantki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 17, 2013 11:48 Re: (12-4) łap i 4 kopyta II: ODSPRZEDAM 14 sasz. RC Convale

Tak mi przykro :cry:
Łzy ściekają po policzkach :cry:
Kochany staruszek [*]
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Czw paź 17, 2013 15:58 Re: (12-4) łap i 4 kopyta II: ODSPRZEDAM 14 sasz. RC Convale

Trzymajcie się...

Seras

Od: Czw lut 07, 2013 19:28

Post » Czw paź 17, 2013 19:25 Re: (12-4) łap i 4 kopyta II: ODSPRZEDAM 14 sasz. RC Convale

Miałam piękną dwugodzinną jazdę (byłyśmy w 3 konie, jesienny las zachwycający, Chimera się rozkręciła tak, że po półtorej godziny jak wyjechała na czoło i poooszła, to reszta nas dognała dopiero wtedy, gdy wyhamowałam do kłusa), po której oczywiście się poryczałam. Bo jak wróciłam do domu, to przy drzwiach była Newa, a w pokoju w półmroku na żółtym kocu była jedna plama jasna (Ciotka) i jedna czarna, wielkości półleżącego kota… Moja zwinięta koszula :cry:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Czw paź 17, 2013 19:36 Re: (12-4) łap i 4 kopyta II: ODSPRZEDAM 14 sasz. RC Convale

floxanna pisze:Miałam piękną dwugodzinną jazdę (byłyśmy w 3 konie, jesienny las zachwycający, Chimera się rozkręciła tak, że po półtorej godziny jak wyjechała na czoło i poooszła, to reszta nas dognała dopiero wtedy, gdy wyhamowałam do kłusa), po której oczywiście się poryczałam. Bo jak wróciłam do domu, to przy drzwiach była Newa, a w pokoju w półmroku na żółtym kocu była jedna plama jasna (Ciotka) i jedna czarna, wielkości półleżącego kota… Moja zwinięta koszula :cry:

Przytulam :1luvu:
Wiem, że żadne słowa nie będą pocieszeniem, może prócz tego, że wróci...
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Czw paź 17, 2013 19:44 Re: (12-4) łap i 4 kopyta II: ODSPRZEDAM 14 sasz. RC Convale

Ja nadal czekam, aż jedna kotka wróci. Kotka - która nie była moja, ale... mimo wszystko była moja. Znajda, którą podchowałam i zawiozłam mojej cioci. Mimo, że nie miała tam źle, to pchała się do mnie za każdym razem, gdy przyjeżdżałam do cioci. Pamiętała, że przy zabawie ze mną chowa się pazury i że ja jestem "mamusią" której palce można possać.
Kotka była niestety wychodząca, odeszła zbyt szybko - prawdopodobnie zjadła jakąś trutkę... :( Do dziś czuję się, jakbym ją zawiodła. Ale nadal mam nadzieję, że kiedyś wróci.

Ty, Floxanno, nie zawiodłaś Starego, więc pewnie wróci szybciej, niż moja-nie moja Muszka.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw paź 17, 2013 19:45 Re: (12-4) łap i 4 kopyta II: ODSPRZEDAM 14 sasz. RC Convale

No....wspomnienia zawsze będą z Tobą.....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw paź 17, 2013 22:33 Re: (12-4) łap i 4 kopyta II: ODSPRZEDAM 14 sasz. RC Convale

Flox - Powinnaś być dumna z siebie - pozwolić kotu odejść we właściwym momencie - to spora sztuka, którą nie każdy opanował.......
Ściskam
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob paź 19, 2013 16:13 Re: (12-4) łap i 4 kopyta II: ODSPRZEDAM 14 sasz. RC Convale

...w temacie "jestem zakręcona jak słoik na zimę" - przeczytałam "mąż się udusił z cebulą i śmietaną"...
A jakże, ja też mam takie odchyłki. Na koty. Idę sobie ulicą zwyczajną i jedzie sobie mikrobus biały z wielkim napisem "Serwis kotów". Adres, telefony itp. Serwis kotów!? Znaczy co on niby z kotami robi!?? Olej wymienia!? Przemalowywuje?
"Serwis kotłów" to był. Takich od ogrzewania...

A następnego dnia w markecie na stoisku z wędlinami "szynka z kotka"!
Już się rozjuszyłem i nabrałem powietrza do awantury... Jednak szczęśliwie doczytałem... Ależ byłby wstyd!
Ta szynka była z "kotła". :oops:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Sob paź 19, 2013 16:16 Re: (12-4) łap i 4 kopyta II: ODSPRZEDAM 14 sasz. RC Convale

Villentretenmerth pisze:A jakże, ja też mam takie odchyłki. Na koty. Idę sobie ulicą zwyczajną i jedzie sobie mikrobus biały z wielkim napisem "Serwis kotów". Adres, telefony itp. Serwis kotów!? Znaczy co on niby z kotami robi!?? Olej wymienia!? Przemalowywuje?
"Serwis kotłów" to był. Takich od ogrzewania...

Mój mąż ostatnio taki szyld odczytał jako „Serwis kłów”.

floxanna

Post » Sob paź 19, 2013 16:22 Re: (12-4) łap i 4 kopyta II: ODSPRZEDAM 14 sasz. RC Convale

No. Nieźle tu mamy nawalone w garach... :piwa:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Sob paź 19, 2013 16:40 Re: (12-4) łap i 4 kopyta II: ODSPRZEDAM 14 sasz. RC Convale

Villentretenmerth pisze:No. Nieźle tu mamy nawalone w garach... :piwa:

A kto żyjący z kotami nie ma?

floxanna

Post » Sob paź 19, 2013 17:54 Re: (12-4) łap i 4 kopyta II: ODSPRZEDAM 14 sasz. RC Convale

To jakaś specjalna kategoria, inny gatunek ludzi, ja to jestem dumny z tej aberracji. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Sob paź 19, 2013 17:58 Re: (12-4) łap i 4 kopyta II: ODSPRZEDAM 14 sasz. RC Convale

Villentretenmerth pisze:To jakaś specjalna kategoria, inny gatunek ludzi, ja to jestem dumny z tej aberracji. :mrgreen:

Dowcip mi się przypomniał…

Spotkało się dwóch kumpli.

— Coś ty taki smętny?

— Mam taki wstydliwy problem… Moczę się.

— Byłeś u lekarza?

— Tak, urolog i nefrolog twierdzą, że wszystko OK.

— To może idź z tym do psychologa?

— Dzięki za radę, pójdę.

Spotykają się znów po jakimś czasie.

— O, znacznie lepiej wyglądasz! Byłeś u psychologa?

— Tak.

— I co? Przestałeś się moczyć?

— Nie. Ale teraz jestem z tego dumny!

floxanna

Post » Sob paź 19, 2013 18:02 Re: (12-4) łap i 4 kopyta II: ODSPRZEDAM 14 sasz. RC Convale

floxanna pisze:
Villentretenmerth pisze:To jakaś specjalna kategoria, inny gatunek ludzi, ja to jestem dumny z tej aberracji. :mrgreen:

Dowcip mi się przypomniał…

Spotkało się dwóch kumpli.

— Coś ty taki smętny?

— Mam taki wstydliwy problem… Moczę się.

— Byłeś u lekarza?

— Tak, urolog i nefrolog twierdzą, że wszystko OK.

— To może idź z tym do psychologa?

— Dzięki za radę, pójdę.

Spotykają się znów po jakimś czasie.

— O, znacznie lepiej wyglądasz! Byłeś u psychologa?

— Tak.

— I co? Przestałeś się moczyć?

— Nie. Ale teraz jestem z tego dumny!

Piękne :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]