Cynamonowo-Waniliowy świat... nowe fotki str 94 ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 04, 2013 10:50 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

Żaden kot nigdy nie miał. Nawet obszczymurek trafiał do kuwety z kupą i prawdziwym siku, po katach tylko znaczył.
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Pt paź 04, 2013 11:00 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

Wszystko będzie dobrze! Może to te krople faktycznie, a może nie wiem co - ale dobrze, że się nie tłukły. A DT dla Cynamona świetne, sami faceci :) Teraz tylko czekać! :ok:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt paź 04, 2013 11:04 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

elianka pisze:Super, wszystko się Wam ładnie ułoży :ok:

Ten środek na zapachy to Vitopar. JA go uwielbiam, bo miałam w domu obszczymurka i tylko ten preparat sprawił, że nasz dom nie przypomina meliny. Teraz używam go do pryskania żwirku po sprzątaniu, z kuwet pachnie nam kwiatkami :D

Ale Vitopar Fresh na zapachy dla kota, czy Vitopar RW... :?: (http://www.vitopar.pl/produkty.html)

Spilett pisze:Wszystko będzie dobrze! Może to te krople faktycznie, a może nie wiem co - ale dobrze, że się nie tłukły. A DT dla Cynamona świetne, sami faceci :) Teraz tylko czekać! :ok:

Przeżywam to bardziej niż mrówka okres :oops: Ode mnie to całą godzinę drogi tramwajem, więc postaramy się Cynamona odwiedzać. Ale jak sobie pomyslę o tych miaukach i jękach, jak zostanie sam w nowym miejscu :cry:

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pt paź 04, 2013 11:04 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

Przyzwyczai się powolutku... A pomyśl, jak będzie się cieszył jak do Ciebie wróci! Będzie dużo radości :ok:

Spilett

Post » Pt paź 04, 2013 11:53 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

Sarah DeMonique pisze:
elianka pisze:Super, wszystko się Wam ładnie ułoży :ok:

Ten środek na zapachy to Vitopar. JA go uwielbiam, bo miałam w domu obszczymurka i tylko ten preparat sprawił, że nasz dom nie przypomina meliny. Teraz używam go do pryskania żwirku po sprzątaniu, z kuwet pachnie nam kwiatkami :D

Ale Vitopar Fresh na zapachy dla kota, czy Vitopar RW... :?: (http://www.vitopar.pl/produkty.html)

Mieliśmy oba Vitopary i oba się sprawdzają. Od razu kup koncentrat, jest dużo bardziej ekonomiczny niż już rozcieńczony produkt. A ja tym ostatnio pryskałam swój osobisty materac w łóżku jak mój mąż chorował kilka dni i wypacał się w pościel :D Pomogło.
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Sob paź 05, 2013 9:02 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie dziś do DT.

Jak tam Wasze słodkie futerka? Jak się czuje Wanilka, a jak Cynamon zniósł przeprowadzkę? Wieści, wieści!

Spilett

Post » Sob paź 05, 2013 9:07

Własnie czekamy na jakies informacje :)
.

Sheila86

Od: Czw wrz 05, 2013 14:10

Post » Sob paź 05, 2013 16:56 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie dziś do DT.

Spało dziś ze mną 4 kilo szczęścia. Kociego szczęścia. Mruczało, budziło się co chwila prosząc o mizianie... Wanilia odżyła. Szczęśliwa, że nikt się na nią nie czai, nikt nie chce jej zrobić krzywdy, nikt na nią nie mruczy...

A ja do 5 nie spałam zastanawiając się, co robi Cynamon. Czy tęskni, płacze? Wczoraj zostawiłam wielkie z przerażenia kocie oczy za wielkim zegarem... Oczy, które patrzyły na mnie z niemym wyrzutem i jednocześnie pytaniem "Naprawdę mnie tutaj zostawiasz?..."

Dziś od rana sprzątam, żeby nie myśleć. Bo tak jest dla mnie lepiej. A jutro... Jutro po obiedzie pojedziemy Cynamona odwiedzić. I chociaż wiem, że "odchoruję" to po swojemu, to nie potrafię po prostu nie pojechać :(

Sarah DeMonique

Post » Sob paź 05, 2013 16:59 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie dziś do DT.

No jasne, odwiedzać trzeba, żeby i jemu i Tobie smutno nie było, ale spokojnie, przecież za 3 tygodnie do was wróci. Potraktuj to jakbyś wysłała go po prostu na małe wakacje :)
Na pewno płakał troszkę za Wami, to normalne na początku, ale przyzwyczai się a niedługo wróci do domku.
.

Sheila86

Post » Sob paź 05, 2013 17:06 Re: Wanilia (4 kg szczęścia) i Cynamon (w DT)

Widzisz, jaka zmiana? Wanilka od razu odzyskała dobry humor. A jak się Cynamon zresocjalizuje, to będziesz miała 8 kg mruczącego, pogodzonego szczęścia. Mam nadzieję :)

Spilett

Post » Sob paź 05, 2013 17:21 Re: Wanilia (4 kg szczęścia) i Cynamon (w DT)

Pamiętam jak po oddaniu Felka Guzik po raz pierwszy od miesięcy wyciągnął się na kanapie i zamruczał. Wtedy pierwszy raz poczułam, że dobrze zrobiłam.

Wanilia odżyje, zaznaczy sobie kąty, stanie się panią domu i wtedy poukłada sobie Cynamona jak chce.
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Nie paź 06, 2013 12:49 Re: Wanilia (4 kg szczęścia) i Cynamon (w DT)

Sarah jak się dziś miewacie obie z Wanilią? I daj znać jak tam po odwiedzinach u Cynamonka.
.

Sheila86

Post » Nie paź 06, 2013 12:53 Re: Wanilia (4 kg szczęścia) i Cynamon (w DT)

Właśnie, mam nadzieję że dobre wieści... Chociaż 1 powód do uśmiechu dziś.

Spilett

Post » Nie paź 06, 2013 18:33 Re: Wanilia (4 kg szczęścia) i Cynamon (w DT)

Jestem jestem... Wykończona jestem...
Ale do rzeczy.

Wanilia.
Wanilia znowu jest moją Wanilią sprzed trzech lat. Taki powrót nam się trafił do przeszłości. Wanilia BRYKA! Znaczy skacze, biega jak szalona po domu za wyimaginowanymi muszkami... Odżyła mi kicia i dopiero teraz widzę, jak bardzo jej brakowało tego skupienia uwagi na Jedynej Królowej Wanilii.
Kicia śpi z nami w nocy (chociaż po stronie męża), w dzień zaanektowała sobie do spania budkę Trixie, która do tej pory złożona jako posłanko służyła obydwu kotom. Mało korzysta z kuwety... Wieczorem chodzi po mieszkaniu i miauczy, jakby czegoś (kogoś) szukała...

Cynamon.
Dziś miałam akcję wanna... Wczoraj do domku tymczasowego nie dzwoniłam. Tata doświadczonym kociarz - jakby się coś działo, to sam zadzwoni... Dziś przyjeżdżamy. Ja, mąż i Młody. Pierwsze pytanie: "Gdzie kot?". "Pod wanną" padło w odpowiedzi...
Otóż Cynamon miał w nocy z piątku na sobotę spotkanie z psem. Pies mniejszy od kota zwany Kundzią, wychował się w towarzystwie miauczących futer, które kocha, wielbi lecz nie szanuje... W nocy Kundzia chciała się przywitać. Kocur przerażony potworem, który na pewno chce go zjeść wpadł do łazienki i zaczaił się w rogu wanny. Pech chciał, że właśnie tam była kratka, która odpadła, a kot skorzystał z okazji i znalazł miejsce, w którym czuł się pewnie... Siedział tam do dzisiejszego popołudnia. Nie jadł, pił dużo, bo wody w łazience pod dostatkiem... Dziś wyszedł spod wanny zwabiony zapachem męża i naszym "cicianiem". Niechętnie wtulił się we mnie (o Ty, niedobra, Ta, co mnie tu na pastwę potwora zostawiła...), ale do męża od razu się poszedł skarżyć... Przy nas nic nie zjadł...
Żeby nie wszedł znowu pod wannę tym razem mąż porządnie zabezpieczył otwór. A kocurowi przygotowaliśmy miejsce, gdzie może się schować przed Kundzią i łatwo się bronić przed przem, który chce go polizać...

Tyle na gorąco... Lecę do Was nadrabiać zaległości ;)

Sarah DeMonique

Post » Nie paź 06, 2013 18:43 Re: Wanilia (4 kg szczęścia) i Cynamon (w DT)

Z jednej strony - super, że Wanilka tak odżyła, że sobie bryka i jest radosna. Z drugiej - smutno, że Cynamon miał stresa. Ale i z psem się dogada, i stres mu minie, więc ogólnie myślę, że na plus chyba. Jestem dobrej myśli :)

Spilett

[poprzednia][następna]