Było 13 pod płotem....Pola-Mrówcia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 12, 2013 12:01 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Dobrze Aniu, rozejrzę się i pogadam gdzie by je najlepiej postawić, dziękuję :1luvu:
ja teraz przez białaczkowego Jasia :( mam porządnie ograniczony czas.

Byłam tam właśnie z porcją serduszek drobiowych, Agatka przyszła bo już zaczynałam się martwić.
Tego czarnuszka przytulaśnego znowu nie widziałam :( a zawsze był pierwszy do przywitania się.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw wrz 12, 2013 20:30 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Dzisiaj zawiozłam tej pani co też karmi te koteczki reklamówkę suchej karmy i 10 puszek mokrej.

Zdjęcia z 10 września
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw wrz 12, 2013 20:43 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Agatka była a czarnuszka nie było?. Mam nadzieję, ze nic mu nie jest :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pt wrz 13, 2013 17:53 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

kasia1568 pisze:Agatka była a czarnuszka nie było?. Mam nadzieję, ze nic mu nie jest :evil:

Był dzisiaj czarnuszek :D :D :D :D zresztą prawie wszystkie były, jak im serduszka zaniosłam :D tego rudego nie było tylko.
Mam zdjęcia, wstawię jak będę miała chwilkę. :kotek:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt wrz 13, 2013 18:58 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

uff bałam się, ze coś się stało. Rudzik może przyszedł później, był na dłuższym spacerku :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Sob wrz 14, 2013 17:05 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Obiecane wczoraj zdjęcia :)

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob wrz 14, 2013 19:15 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

jak dobrze,ze te kicie mają Was :1luvu: teraz :(
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob wrz 14, 2013 19:28 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

[quote="Anna61"]Obiecane wczoraj zdjęcia :)

Oby znalazł się dla nich dom :ok:
A zdjęcia świetne i kotki śliczne :1luvu:
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Sob wrz 14, 2013 20:27 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Ale pyszności dostały :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob wrz 14, 2013 21:59 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Musimy sie zmobilizować żeby znaleźć im dom przed zima , chociaż tym małym :( musimy mieć do tego Zdjęcia delikwentow solo i krótki opis , napewno AgAtka i przytulasty czarnylej. Któryś jeszcze Aniu?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie wrz 15, 2013 20:48 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Goyka pisze:Musimy sie zmobilizować żeby znaleźć im dom przed zima , chociaż tym małym :( musimy mieć do tego Zdjęcia delikwentow solo i krótki opis , napewno AgAtka i przytulasty czarnylej. Któryś jeszcze Aniu?

Te maluszki wymagają troszkę oswojenia ale mają zadatki na domowe kociaki.
Ten czarnuszek jest świetny, taki kochany, i gdyby nie bardzo chory Jasiu u mnie to miałam go wziąć na tymczas, ale w tej sytuacji nie mogę. :(
Drugi czarny to ten co był chory, przyjaciel, miziak nad miziaki, a śpi pod przysłowiowym płotem. :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon wrz 16, 2013 17:24 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Poszły dzisiaj dla tych biedaków pieniążki z bazarku skarpetowego :D - 96 zł :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon wrz 16, 2013 19:48 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

zuzia96 pisze:Poszły dzisiaj dla tych biedaków pieniążki z bazarku skarpetowego :D - 96 zł :D

Bardzo dziękuję za pomoc dla kotków.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw wrz 19, 2013 11:12 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

pisiokot pisze:Ania, przypominam, że możemy zrobić im solidne budy, tylko oceń czy jest gdzie je postawić i czy nikt ich nie wywali.
Takie budy to jest po prostu rewelacja dla kociastych. My robimy solidne, duże, z ośmiocentymetrowego styropianu, owiniete grubą folią.

Wczoraj podjechaliśmy do jednej z karmicielek na Górnej, żeby troszkę podreperować budę, w której mieszkają 3 koty. To wielka buda, z dwoma "pokoikami". Służy kotom już trzeci rok, to jedna z pierwszych, którą zrobiliśmy.
Musieliśmy grzecznie wyprosić kotki, które tam smacznie drzemały, akurat na dworze padał deszcz. Gdy włożyłam rękę do środka, żeby wyciągnąć kocyk, na którym spały, to z środka dosłownie buchnęło ciepełko :ok:

edit:
buda z Księżego Młyna:

Obrazek

zacytuję z innego wątku viewtopic.php?f=1&t=156336
Wiecie co, jestem dumna z siebie :oops: bo byłam dzisiaj w 3 miejscach gdzie potrzebne są budki i wszyscy wrazili zgodę na ich ustawienie, tylko tutaj musimy się wstrzymać do połowy października viewtopic.php?f=1&t=156187
bo wtedy zakończą się roboty z ocieplaniem bloku, a wcześniej mogliby robotnicy je zniszczyć.
Także potrzebne są co najmniej 4 budki, dla tego białego z chorymi oczami na placu w szkole, dla wysterylizowanych kotek 1 budka razem na placu w przedszkolu i dla gromadki kociaków z podanego wyżej wątku 2 budki na terenie PSM.
Nawet dowiedziałam się od słowa do słowa, że tam też przebywał chory kotek którego zabrałam na leczenie na tymczas viewtopic.php?f=1&t=155563 a które to koty pojawiają się z domu obok tej szkoły.
Trafiłam dzisiaj na miłych ludzi, choć i ja byłam nadzwyczaj miła, bo sytuacja tego wymagała.

Także wszystko jest na najlepszej drodze aby na zimę te kotki miały schronienie. :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt wrz 20, 2013 15:55 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Dzisiaj zawiozłam im puszkę karmy, nic tam nie miały nawet wody.
Były prawie wszystkie oprócz rudego i tej burej szylkretki, ale jak pozostałe mnie zobaczyły to przyleciały z radością, szczególnie te dwa czarnuszki :1luvu: one są strasznie kochane, miziałam i miziałam, a główki nadstawiały, a ogonkiem się obcierały o mnie, a się tuliły..... :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]