Było 13 pod płotem....Pola-Mrówcia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 08, 2013 8:04 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

:cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Nie wrz 08, 2013 8:45 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

kasia1568 pisze: :( :( :( bardzo mi przykro :cry: , że nie udało sie z domkiem ale moze jeszcze ktoś się odezwie :kotek:

Zawsze można ją odłowić gdyby jednak.......
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie wrz 08, 2013 17:16 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

i za to :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie wrz 08, 2013 19:33 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

I co z kotkami ???
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Nie wrz 08, 2013 20:46 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Szkoda bardzo, że Agatka nie znalazła domku :( :( :(
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie wrz 08, 2013 21:26 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Aniu, byłąś u kociaków widziałąś Agatkę i resztę?. Co u nich?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pon wrz 09, 2013 17:01 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

kasia1568 pisze:Aniu, byłąś u kociaków widziałąś Agatkę i resztę?. Co u nich?

Jest bez zmian, nikt nie dzwonił, nikt nie pytał. :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon wrz 09, 2013 17:38 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Agatka :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon wrz 09, 2013 17:46 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Tak było jak ją wypuszczałam, czarnuszek ten chory przyszedł się przywitać
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon wrz 09, 2013 18:23 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

jest mi cholernie przykro :cry: myślałam, ze moze znajdzie domek :cry: Aniu a gdzie te koty śpią nie wiesz?, jest coraz zimniej :cry: . Nawet nie bardzo mogę oglądać te zdjęcia bo czuje sie fatalnie nic nie mogąc zrobić
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pon wrz 09, 2013 22:19 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Bidulki :cry:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon wrz 09, 2013 23:01 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Strasznie mi przykro, serce się kroi patrząc na to wszystko. Ale cóż ja z odległości 2,5 tys. km od Polski mogę zrobić?! Myślałam że wydarzenie coś pomoże, udawało mi się wiele razy, ale niestety tym razem nie. Wkleję jeszcze te zdjęcia, ale nie wiem czy to coś pomoże. Ona jest taka słodka, kochana Agacia. Też myślę o tym gdzie one śpią, tam jest Aniu jakiś budynek, czy one mają tam jakieś schronienie? Będę chciała Ci jakiś grosz wpłacić na jedzonko dla nich. Może jakieś budki uda się skombinować. Co o tym myślisz?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto wrz 10, 2013 13:37 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

jaka ta historia podobna do mojej i całkiem niedaleko, moje biedy z działek jednak mają lepszy los, udało mi się wszystkie wyłapać tzn 4 ,już są ciachnięte, odrobaczone i odpchlone , tyle mogłam dla nich zrobić. Jednej kotce też na moją prośbę Ewan zrobiła wydarzenie na fb ale zero oddzewu. Zawiozłam je wszystkie własnym transportem do lecznicy , całe szczęście ,że zabiegi darmowe. Za odrobaczenie i odpchlenie musiałam niestety zapłacić , ale dobrze się stało , bo mojemu czarnuszkowi Kociowi, gdyby nie moja pomoc zostałoby nie wiele życia , miał potwornego tasiemca. Na szczęści ja na tych działkach mam swój domek, kotom wynajęłam komórkę , stworzyłam tam bezpieczne miejsce do spania i są cały rok dokarmiane, co prawda zimą tylko sucha karma w weekendy ale wystarczająca ilość na cały tydzień. Im się udało. A może uda się z kimś pogadać tam na działkach ,żeby udostępnić jakąś chociaż szopę, postawić zwykłe kartonowe pudło z czymś miękkim do przytulenia się, to przecież tak niewiele a je ochroni zimą od mrozu , jak będą miały schronienie i będą dokarmiane dadzą sobie rady. Trzymam kciuki

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Wto wrz 10, 2013 20:18 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Byłam dzisiaj u kotków ale Agatki nie widziałam ani tego czarnego przylepki.
Były wszystkie maluchy, jak bidulki patrzyły gdy wyłożyłam im puszkę i nie mogły podejść bo ta czarna kotka je bije gdy chcą podejść jak ona je. :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw wrz 12, 2013 11:02 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Ania, przypominam, że możemy zrobić im solidne budy, tylko oceń czy jest gdzie je postawić i czy nikt ich nie wywali.
Takie budy to jest po prostu rewelacja dla kociastych. My robimy solidne, duże, z ośmiocentymetrowego styropianu, owiniete grubą folią.

Wczoraj podjechaliśmy do jednej z karmicielek na Górnej, żeby troszkę podreperować budę, w której mieszkają 3 koty. To wielka buda, z dwoma "pokoikami". Służy kotom już trzeci rok, to jedna z pierwszych, którą zrobiliśmy.
Musieliśmy grzecznie wyprosić kotki, które tam smacznie drzemały, akurat na dworze padał deszcz. Gdy włożyłam rękę do środka, żeby wyciągnąć kocyk, na którym spały, to z środka dosłownie buchnęło ciepełko :ok:

edit:
buda z Księżego Młyna:

Obrazek
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

[poprzednia][następna]