PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 06, 2013 19:08 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylki, sterylki, sterylki!

Ponieważ nasze sterylizacyjne projekty bardzo potrzebują stałych zastrzyków gotówki Iza poprosiła swoich przyjaciół, aby zamiast imieninowego kwiatka wsparli Operację Zabieg. :flowerkitty: Łukasz, Monika, Bartek, Ania dziękujemy Wam bardzo za to, że pomogliście. Dzięki temu jakaś kotka albo nawet dwie mają zapewnioną sterylizację. :cat3: :catmilk: Wcześniej Aneta zebrała dla nas gotówkę zamiast kwiatów na swoim weselu. :torte: Ja już planuję swoje urodzinowe przyjęcie na rzecz Operacji Zabieg. :birthday: Może ktoś z Was też pomyśli o zadedykowaniu swojego święta naszej akcji ? Kwiaty więdną, czekoladki za szybko się kończą, a taki ciachnięty kotek będzie się uśmiechał z piwnicznego okienka kilka szczęśliwszych lat. Liczę na Was! :surprise:

Obrazek

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt wrz 06, 2013 19:48 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylki, sterylki, sterylki!

kinia098 pisze:Sylwia a nie ma u Was darmówek ?
edit: doczytałam, że gmina Bielsk Podlaski ma podpisaną uchwałę aż na 50 tys. zł !

kinia98 a jak myślisz? jak by były darmówki w Bielsku to bym szukała pomocy na forum?

kinia98 tak jest uchwała, ale nie na koty, tylko na bezdomne psy, ja już byłam w sprawie kotów w UM w Bielsku Podlaskim to usłyszałam, że jak założę stowarzyszenie lub fundację to wtedy może UM da pieniądze na sterylki kotów

w Bielsku nigdy nie powstanie żadne stowarzyszenie pro zwierzęce, ponieważ nikt nie chce biegać za kotami oprócz mnie i pinokio_, żeby założyć stowarzyszenie potrzeba 15 osób.
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pt wrz 06, 2013 21:06 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylki, sterylki, sterylki!

sylwia1982 pisze:
edit: doczytałam, że gmina Bielsk Podlaski ma podpisaną uchwałę aż na 50 tys. zł !

kinia98 a jak myślisz? jak by były darmówki w Bielsku to bym szukała pomocy na forum?

kinia98 tak jest uchwała, ale nie na koty, tylko na bezdomne psy, ja już byłam w sprawie kotów w UM w Bielsku Podlaskim to usłyszałam, że jak założę stowarzyszenie lub fundację to wtedy może UM da pieniądze na sterylki kotów

w Bielsku nigdy nie powstanie żadne stowarzyszenie pro zwierzęce, ponieważ nikt nie chce biegać za kotami oprócz mnie i pinokio_, żeby założyć stowarzyszenie potrzeba 15 osób.

okej, spokojnie... chciałam tylko zapytać.
a weci którzy wykonują sterylki na koszt UM nie są jacyś fajni, przychylni ? może udałoby się tak wykombinować, że 2 kotki zostaną wysterylizowane a odnotowana będzie jedna sunia :?: :oops:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt wrz 06, 2013 21:13 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylki, sterylki, sterylki!

kinia098 pisze:
sylwia1982 pisze:

okej, spokojnie... chciałam tylko zapytać.
a weci którzy wykonują sterylki na koszt UM nie są jacyś fajni, przychylni ? może udałoby się tak wykombinować, że 2 kotki zostaną wysterylizowane a odnotowana będzie jedna sunia :?: :oops:

taki numer niestety nie przejdzie, poza tym ja sama jedna nie mam czasu na użeranie się z Bielskimi urzędnikami, bo trzeba lapać kotki na sterylki, dziś w drodze powrotnej do domu ratowałam kota z piwnicy jak on tam wszedł to nie wiem ale wyjść już nie umiał, musiałam odginać siatkę zamontowaną w piwnicznym okienku i udało się uratować małego kociaka, ten uratowany kot z piwnicy to moja osobista porażka, to jest dziecko tej kotki, której nie mogę złapać na sterylkę od października zeszłego roku, jest ich piątka z miotu i człowiek patrzy bezradnie jak kolejne koty walczą o przetrwanie na ulicy
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pt wrz 06, 2013 21:17 Re: PJD-Operacja ZABIEG.Imieniny, urodziny i wesela steryliz

Ja ostatnio słyszałam, że jakiś UM odmówił wysterylizowania dzikich kotów mieszkających przy jakimś zakładzie pracy twierdząc, że nie są wolno żyjące. :roll: Może w UM wyobrażają sobie, że koty wolno żyjące mieszkają w dziuplach na drzewach... :idea:

Chiara

Post » Sob wrz 07, 2013 11:07 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylki, sterylki, sterylki!

sylwia1982 pisze:
taki numer niestety nie przejdzie, poza tym ja sama jedna nie mam czasu na użeranie się z Bielskimi urzędnikami, bo trzeba lapać kotki na sterylki, dziś w drodze powrotnej do domu ratowałam kota z piwnicy jak on tam wszedł to nie wiem ale wyjść już nie umiał, musiałam odginać siatkę zamontowaną w piwnicznym okienku i udało się uratować małego kociaka, ten uratowany kot z piwnicy to moja osobista porażka, to jest dziecko tej kotki, której nie mogę złapać na sterylkę od października zeszłego roku, jest ich piątka z miotu i człowiek patrzy bezradnie jak kolejne koty walczą o przetrwanie na ulicy

Mam nadzieję, że w końcu ją złapiesz. :ok:

Pociesz się trochę myśląc o tych kociakach, które nie urodziły się bezdomne się dzięki Twojej pracy... :1luvu:

Chiara

Post » Sob wrz 07, 2013 14:19 Re: PJD-Operacja ZABIEG.Imieniny, urodziny i wesela steryliz

mam pytanie, czy udałoby się załatwić zabieg dla 1 koteczki z działek?

Wklejam moją korespondencję z kobietą, która czasem ją dokarmia:

- Zachęcałam Panią do sterylizacji, proponowałąm pomoc w załatwieniu tańszej lub darmowej.

Pani odpisała:

"Witam
Bardzo dziekuje za wiadomość. Kotka, która urodzila maluchy jest kotka zyjaca na wolności. Zimuje na działkach i sama sobie radzi. Od czasu do czasu ktoś da jej trochę jedzenia. Ale dwa miesiące temu schyowala się w naszym domku i została w nim zamknieta na pare dni. Jak przyjechaliśmy to kociaki już były i tak zostało. Chcialam ja wysterylizować, ale nikt nie chce tego zrobić za darmo. Kotka rodzi dzieci dwa razy do roku (pewnie niebawem znow będzie miała ruje) i władze gminy maja to w nosie (wielokrotnie prosiłam o pomoc w tej sprawie). Jeżeli jest taka szansa to chętnie skorzystamy z darmowej sterylizacji, tym bardziej, ze nie ukrywam iż opieka nad cala 7 jest dla nas kosztowna i uciazliwa. Nie mieszkamy tam, a w domu mamy jeszcze jednego 5-letniego kocora, ale ten jest nasz.
Z góry dziekuje za pomoc bo zal nam tych kotkow"

- poradziłam Pani chwilowe podawanie pastylek i nie odpuszczanie gminie.Po jakichś 3 miesiącach zapytałam jak wygląda sytuacja, czy udało się wysterylizować kicię i dostałam taką odpowiedz:

"Niestety nie. Do tej pory starałam się jej dawac pigułki, ale teraz wyjechałam wiec pewnie niebawem pojawia się następne młode. "

-napisałam Pani, że postaram się załatwić zabieg przez Fundację, dostałam taką odpowiedz:

"Na dzialke jeździmy od czasu do czasu. Tylko, ze nie za każdym razem spotykamy kotke, ale jeżeli bede wiedziała, ze będzie wysterylizowana to zapolujemy na nia i przetrzymamy. Oczywiście mogę ja dowieźć i zaopiekować się po zabiegu. Będę teraz to zrobie zdjęcia i podesle. Szkoda mi jej, bo dwa razy w roku rodzi młode, a zima zamienia się w chodzący szkielet."

Czy Fundacja dałaby radę pomóc tej koteczce?
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Sob wrz 07, 2013 14:40 Re: PJD-Operacja ZABIEG.Imieniny, urodziny i wesela steryliz

Agłaja^..^ pisze:mam pytanie, czy udałoby się załatwić zabieg dla 1 koteczki z działek?

- Zachęcałam Panią do sterylizacji, proponowałąm pomoc w załatwieniu tańszej lub darmowej.

Pani odpisała:

"Witam
Bardzo dziekuje za wiadomość. Kotka, która urodzila maluchy jest kotka zyjaca na wolności. Zimuje na działkach i sama sobie radzi. Od czasu do czasu ktoś da jej trochę jedzenia. Ale dwa miesiące temu schyowala się w naszym domku i została w nim zamknieta na pare dni. Jak przyjechaliśmy to kociaki już były i tak zostało. Chcialam ja wysterylizować, ale nikt nie chce tego zrobić za darmo. Kotka rodzi dzieci dwa razy do roku (pewnie niebawem znow będzie miała ruje) i władze gminy maja to w nosie (wielokrotnie prosiłam o pomoc w tej sprawie). Jeżeli jest taka szansa to chętnie skorzystamy z darmowej sterylizacji, tym bardziej, ze nie ukrywam iż opieka nad cala 7 jest dla nas kosztowna i uciazliwa. Nie mieszkamy tam, a w domu mamy jeszcze jednego 5-letniego kocora, ale ten jest nasz.

- poradziłam Pani chwilowe podawanie pastylek i nie odpuszczanie gminie.Po jakichś 3 miesiącach zapytałam jak wygląda sytuacja, czy udało się wysterylizować kicię i dostałam taką odpowiedz:

"Niestety nie. Do tej pory starałam się jej dawac pigułki, ale teraz wyjechałam wiec pewnie niebawem pojawia się następne młode. "

-napisałam Pani, że postaram się załatwić zabieg przez Fundację, dostałam taką odpowiedz:

"Na dzialke jeździmy od czasu do czasu. Tylko, ze nie za każdym razem spotykamy kotke, ale jeżeli bede wiedziała, ze będzie wysterylizowana to zapolujemy na nia i przetrzymamy. Oczywiście mogę ja dowieźć i zaopiekować się po zabiegu. Będę teraz to zrobie zdjęcia i podesle. Szkoda mi jej, bo dwa razy w roku rodzi młode, a zima zamienia się w chodzący szkielet."

Zdecydowanie tak. Niech ta pani napisze do mnie na adres magdalenelis@yahoo.com, wytłumaczę jakie są wymogi formalne ( dwa wnioski oraz zdjęcie ). Najlepiej byłoby znaleźć też weta, który wykona możliwie tani zabieg, ale biorąc pod uwagę, że kotka jest w ciąży musimy zareagować i pomóc za wszelką cenę. Napisz też pani od razu, żeby złapała kotkę jak najszybciej.

Chiara

Post » Nie wrz 08, 2013 14:34 Re: PJD-Operacja ZABIEG.Imieniny, urodziny i wesela steryliz

Chiara pisze:
Agłaja^..^ pisze:mam pytanie, czy udałoby się załatwić zabieg dla 1 koteczki z działek?

Pani odpisała:

"Witam

Zdecydowanie tak. Niech ta pani napisze do mnie na adres magdalenelis@yahoo.com, wytłumaczę jakie są wymogi formalne ( dwa wnioski oraz zdjęcie ). Najlepiej byłoby znaleźć też weta, który wykona możliwie tani zabieg, ale biorąc pod uwagę, że kotka jest w ciąży musimy zareagować i pomóc za wszelką cenę. Napisz też pani od razu, żeby złapała kotkę jak najszybciej.

Napisałam do tej Pani.Mam nadzieję, że zdąży złapać koteczkę zanim się okoci...
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Nie wrz 08, 2013 14:43 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Bazarek i następna kotka w ciąży...

Agłaja, pozostaje nam mieć nadzieję, że się uda...

Chiara

Post » Nie wrz 08, 2013 14:43 Re: PJD-Operacja ZABIEG.Imieniny, urodziny i wesela steryliz

starchurka pisze:Zapraszam do licytacji! :D
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=156440

:ok:

Chiara

Post » Pon wrz 09, 2013 11:00 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Bazarek i następna kotka w ciąży...

Pani, którą Agłaja do nas skierowała, napisała już do mnie maila w sprawie kotki. :) Kotka bytuje na terenie gminy Szemud. :catmilk: Odpisałam i potwierdziłam, że sfinansujemy jej zabieg. Mam nadzieję, że uda się ją szybko złapać i wysterylizować. :ok: :ok: :ok:

Chiara

Post » Pon wrz 09, 2013 14:35 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Bazarek i następna kotka w ciąży...

bardzo mocno trzymam :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Pon wrz 09, 2013 15:23 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Bazarek i następna kotka w ciąży...

I ja też :ok: Oby się udało!
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

[poprzednia][następna]