Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 28, 2013 14:04 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- komu coś łazi nocą?

Jutro się ochłodzi. Do 32 stopni. A we wtorek totalne oziębienie do 26.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie lip 28, 2013 14:10 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- komu coś łazi nocą?

MaryLux pisze:Jutro się ochłodzi. Do 32 stopni. A we wtorek totalne oziębienie do 26.

Oby. Ale nie wierzę w ani jedną meteorologiczną prognozę. Burza ma podobno być. Z gradem. Popołudniem.
Czekam z utęsknieniem, już po trzeciej, lampa coraz silniejsza i tyle :evil:
Edit: o, sprawdziłam, wczoraj prognozowali, że ma być dzisiaj, ale już nie ma być. Ma być jutro :twisted:
Ostatnio edytowano Nie lip 28, 2013 14:12 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie lip 28, 2013 14:12 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- komu coś łazi nocą?

czitka pisze:
MaryLux pisze:Jutro się ochłodzi. Do 32 stopni. A we wtorek totalne oziębienie do 26.

Oby. Ale nie wierzę w ani jedną meteorologiczną prognozę. Burza ma podobno być. Z gradem. Popołudniem.

Burzy dziś nie będzie. Bo wychodząc z domu wzięłam ze sobą parasolkę i kurtkę przeciwdeszczową. A prognozy od tygodnia powtarzają mantrę: Jutro będzie burza.

MaryLux

Post » Nie lip 28, 2013 14:54 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- komu coś łazi nocą?

czitka pisze:

Edit: o, sprawdziłam, wczoraj prognozowali, że ma być dzisiaj, ale już nie ma być. Ma być jutro :twisted:

Jutro to ja się nie zgadzam, bo po poludniu mam jechać z kocurami na letnisko.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie lip 28, 2013 15:27 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- komu coś łazi nocą?

felin pisze:
czitka pisze:

Felin, jedź byle dalej od Wrocławia, tu jest przecież piekło!
A swoją drogą właśnie sprawdziłam kilka prognoz różnych na dzisiejszą noc i jutrzejszy dzień. Każda inna 8O
Czy jest taki zawód meteorolog? Czy to jest aż taki wielki problem przewidzieć pogodę na 24 godziny do przodu?
To z naszych podatków te prognozy? Bo ja też mogę przewidywać z podobnym prawdopodobieństwem.
Ma ktoś jakiś patent na wiarygodną krótkoterminową prognozę?
Obrazek

czitka

Post » Nie lip 28, 2013 15:43 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- komu coś łazi nocą?

czitka pisze:
felin pisze:
czitka pisze:

Felin, jedź byle dalej od Wrocławia, tu jest przecież piekło!
A swoją drogą właśnie sprawdziłam kilka prognoz różnych na dzisiejszą noc i jutrzejszy dzień. Każda inna 8O
Czy jest taki zawód meteorolog? Czy to jest aż taki wielki problem przewidzieć pogodę na 24 godziny do przodu?
To z naszych podatków te prognozy? Bo ja też mogę przewidywać z podobnym prawdopodobieństwem.
Ma ktoś jakiś patent na wiarygodną krótkoterminową prognozę?

Tak. Trzeba obserwować zjawiska meteorologiczne na bieżąco.
Z rzeczonej obserwacji tychże wynika mi, że jutro będzie tak samo :mrgreen:

A tak w ogóle, to mam wujka meteorologa. Wedlug niego sprawdzalność prognoz tzw. dlugoterminowych, to ok. 30%. Wychodzi na to, że większą uzyska się rzucając monetą :mrgreen:
A odpowiedzialność żadna; fajny zawód :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie lip 28, 2013 19:30 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-Nienawidzę lata , plus 36, won!!!

Ja mam dość pesymistyczną metodę na własną prognozę pogody. Sprawdzam 3 różne i z każdej wybieram to, co w niej najgorsze.
Natomiast w sprawie prognoz długoterminowych - fachowcy od klimatu z PWr twierdzą, że to wróżenie z fusów.

MaryLux

Post » Pon lip 29, 2013 8:25 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-Nienawidzę lata , plus 36, won!!!

Powiem szczerze, że nie bardzo rozumiem tego tam powyżej.
Cały rok tęsknisz do lata, mało tego do wyjazdów w jakiś tropiki a teraz co skromne 36 Ci przeszkadza?
Bo, że mnie przeszkadza to wszyscy wiedzą od lat. Nie cierpię słońca szczególnie, że powinnam go unikać i najlepiej czuje się w porach przejściowych, których obecnie coraz mniej. Rok w naszym klimacie wygląda tak zimno zimno zimno - upał !!!!!- upał , upał upał - ziiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmnoooooo !!!!
Mnie ratuje klima, za którą codziennie dziękuje Bogu. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I zaobserwowałam ciekawe zjawisko. :roll:
Kiedy po przyjściu z miasta wchodzę do naszej zabytkowej sieni to jest : ooooooochhh jak dobrze , jak tu chłodno !!!
Natomiast kiedy wychodzę z mojego klimatyzowanego mieszkania do sieni to jest : o jeee ale gorąc i zaduch !!!
A jak wychodzę na rozgrzaną ulicę to wskakuje mi gorąc na plecy i ujeżdża mnie przez całe miasto. Wczoraj chodnik parzył mnie w stopy przez podeszwy sandałków. :evil:
W każdym razie widać dobitnie jak punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Ale co Tobie zaprawionej w tropikach, gdzie pewnie takie 36 to pikuś ?
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Pon lip 29, 2013 9:44 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-Nienawidzę lata , plus 36, won!!!

Hipciu, ja też się nieco zdziwiłam tym czitkowym brakiem komfortu w tropikalnej temperaturze, ale doszłam do wniosku, że we Wrocławiu brakuje nieodzownych elementów takich, jak: ocean, palmy i egzotyczni tubylcy :mrgreen:

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Pon lip 29, 2013 10:03 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-Nienawidzę lata , plus 36, won!!!

B-dur pisze:Hipciu, ja też się nieco zdziwiłam tym czitkowym brakiem komfortu w tropikalnej temperaturze, ale doszłam do wniosku, że we Wrocławiu brakuje nieodzownych elementów takich, jak: ocean, palmy i egzotyczni tubylcy :mrgreen:

Noooo, coś w tym jest !!! :twisted:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Pon lip 29, 2013 11:12 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-Nienawidzę lata , plus 36, won!!!

I o to chodzi właśnie, tropik jest cudowny, ale w tropikach. Klimatyzowany bungalow, morze ciepłe jak zupa, lekka bryza, czasem deszcz monsunowy, zimne drinki i tak to można! 8)
Ale to już przeszłość i nie mam większych nadziei, że jeszcze kiedykolwiek :(
Wszystko pikuś, Micio chory :( Właśnie wróciliśmy od weta, wygolony brzusio po usg, mocno pogrubione ścianki pęcherza, posikiwał biduś wszędzie i tak po troszkę, czasem z krwią. Tyle w tym dobrego, że zdiagnozowany no i leczymy się. Dostał dwa zastrzyki, specjalnie się nie przejął i poszedł szukać bezogonka. Mamy co najmniej tydzień leczenia, łapania sików i tym podobnych atrakcji, ale będzie dobrze!
Troszkę dzisiaj ten tropik odpuszcza....
Obrazek

czitka

Post » Pon lip 29, 2013 20:08 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-Nienawidzę lata , plus 36, won!!!

W pogodynce widać to samo (tylko jest animacja): http://m.pogodynka.pl/radar/ .
:ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon lip 29, 2013 21:29 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-Nienawidzę lata , plus 36, won!!!

Nadchodzi najprawdziwsza burza, Cosia i Micio na parapecie okna obserwują błyskawice!
Obrazek
Ale to taka burza na sucho? Nic nie pada :cry:
O, pada :dance2:
I wieje :dance:
Ale tak tylko troszkę pada....
Obrazek

czitka

Post » Pon lip 29, 2013 21:33 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-Nienawidzę lata , plus 36, won!!!

troszkę tylko? u mnie zlewa...
Obrazek
Pusia 14.03.2006, Kizia 01.11.2012, Złociutki 18.03.2022, Karolek 25.09.2022, Misia 09.10.2022 :( moje Słoneczka będziecie zawsze w moim sercu :( Więcej kotów nie będzie.
Gwizdusiowa [*] 16.04.2007 Kacperek cioci :( 14.04.2017 Blondasek cioci 09.2021 :(
Wynajmę mieszkanie we Wrocławiu od września/października 2019-koty mile widziane! kliknij!

zutor

Od: Sob maja 31, 2003 22:55

[poprzednia][następna]