Koty u B.Wahl.cz.III.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 14, 2009 14:47

Agn pisze:Kochane moje,
to raczej apel do podczytywaczy tego watku, ktorzy z roznych wzgledow nie moga wziac np. FIV-kow na DT.
Jesli nie koty od B. Wahl, to moze pomozecie biorac ode mnie 6 tyg. kocieta!!! Na razie mam jedno - sukcesywnie powinno dojsc jeszcze dwoje/troje. Blagam - u mnie to ruletka dla tych kociat. [Moze nieco mniej ryzykowna niz w miejscu, w ktorym byly, ale i tak.] To jedno, ktore juz mam ma uszkodzona galke oczna - do amputacji za jakies 2-3tygodnie - nie ma co ratowac z tego oka.

podniosę apel :!: ale się cieszę że Kasieńka znalazła dom
:D

mikrejsza

Od: Nie sty 20, 2008 13:14

Post » Czw maja 14, 2009 17:39

Odtransportowałam psinkę na dworzec i przekazałam Avilii, teraz jedzie pociągiem do Martyny P..
Przykro było rozdzielać siostrzyczki :( .
Ta, która została u nas ma na imię Pola. Jest o 20 dkg lżejsza od siostry, waży 1,40 kg, bo umaszczenie to mają podobne.
Co do robali, to wczoraj wychodziły martwe, ale dzisiaj żywe :roll: . Koniecznie trzeba powtórzyć odrobaczenie, ale nie wiem po jakim czasie.

Beata B.

Od: Pon sty 01, 2007 17:23

Post » Czw maja 14, 2009 17:39

O Boże -dziewczyny-brak mi słów,ja po prostu sie poryczałam jak bóbr z radości jak przeczytałam na watku Kasieńki,że będzie miała dom!!!!!!
Jesteście cudowne-dziękuję,dziękuje,dziękuję!!!
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw maja 14, 2009 18:43

iwcia pisze: Egon już w swoim własnym domu :D
Dziś rano wysłuchałam prawie 20 minutowych zachwytów nowego domu nad tym, jaki to Egon jest inteligentny, że jak chce, aby go czesać to zaprowadza ich do pokoju i pokazuje szczotkę, że wkłada głowę w rękę, aby go głaskać, ze taki łagodny do dzieci, że zawsze je odprowadza do przedszkola i przyprowadza, pilnuje, aby szły przy rodzicach i ogólnie och i ach :lol:

Jak ja sie ciesze! :dance2:
kolejny pies znalazl dom, gdzie bedzie szczesliwy i gdzie z nim beda szczesliwi! Iwciu, jestes wielka!
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

Post » Czw maja 14, 2009 19:46

poniewaz nie bylo chetnych na wyjazd do Boguszyc dodatkowym samochodem, oferta auta z 4 miejscami wolnymi przeniosla sie na przyszly tydzien na sobote. chetnych zapraszamy do kontaktu na pw albo 0 513 430 207. :) Agnieszka

ostatniaszansa

Od: Pt mar 13, 2009 23:48

Post » Czw maja 14, 2009 21:03

klucha juz u mnie-spi :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw maja 14, 2009 21:22

....fajnie :lol:, klucha pewnie zmęczona :wink: .

Beata B.

Od: Pon sty 01, 2007 17:23

Post » Pt maja 15, 2009 9:23

Widziałam kluchę od kompletu - Bronusia - u CC- strasznie to maleńkie..
Dobrze, że już te kluchy bezpieczne.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt maja 15, 2009 9:25

Moje dwie kluchy Kasia i Tosia jednak odmówiły picia przez smoka. Pociągną przez sekundę i już im się nudzi, wyrywają się wiercipięty. Zdecydowanie wolą picie z michy - szybciej można się ożłopać. :lol: Baaardzo łapczywe panienki. :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt maja 15, 2009 9:30

Beata B. pisze:Koniecznie trzeba powtórzyć odrobaczenie, ale nie wiem po jakim czasie.

Chyba po 10-14 dniach. Mój wet tak zaleca.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt maja 15, 2009 9:34

Ej, ciotki - strasznie dogowato sie zrobilo w tym watku. :twisted:

A transport dla Lasta? Bo ja nie wiem, jak dlugo on moze siedziec u CC, nie chcialabym blokowac miejscowki u niej.

Strasznie sie ciesze z domku dla Kasienki.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt maja 15, 2009 9:38

Agn pisze:Ej, ciotki - strasznie dogowato sie zrobilo w tym watku. :twisted:

Kurcze, z kociakami to umiem sobie radzić, ale ze szczeniakami to pierwsze doświadczenie zyciowe. :oops:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt maja 15, 2009 10:17

No zrobilo sie psiakowato, ale przeciez nie da sie przejsc obojetnie obok cierpiacych zwierzat.
Cieszcie sie, ze w Boguszycach koni nie ma..bylby troche wiekszy problem z dt. :twisted:
Na razie transportu dla Lasta nie ma, z tego co mowila CC jeszcze moze u Niej pomieszkac, podleczyc sie troche:-)

Mnie ciagle cieszy wiadomosc, ze Kasienka z FIV opusci Boguszyce.
W sobote wyjedzie tez zmaltretowany owczarek z guzami, a w poniedzialek do dt jedzie sunia owczarka niemieckiego z gigantycznym wodobrzuszem.

W przyszla sobote bedziemy szykowac salke pooperacyjna. Zamierzamy namowic do wspolpracy kilku weterynarzy. I takie masowe sterylki zrobic.I inne zabiegi tez. Ale zwierzaki po operacjach nie moga wrocic na wybieg.
Dogomaniaczki tez jada w najblizsza sobote szczepic.
Rozkwita nam piekna wspolpraca, a o to przeciez tez chodzi :-)
Na przyszla sobote potrzebni beda chetni do prac przeroznych.
Do szczepien, do wyszykowania sali pooperacyjnej.
Za 2 tygodnie chcemy sciagnac studentow z weterynarii do pomocy.
Przygotujemy im pusty boks i beda w nim ciac pazury, macac, wycinac co wieksze koltuny itd itp
Trzeba tez spojrzec na nasze koteczki fivowe, sprawdzic w jakiej sa formie :-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Pt maja 15, 2009 10:33

w tym tygodniu nie zglaszalam sie, bo nie moge jechac - obowiazki kociej mamy :wink:
ale w przyszla sobote bede gotowa do prac wszelakich :)

:ok: mocno trzymam za rozkwit wspolpracy, powodzenie wszystkich planow

memka

Od: Czw sty 18, 2007 22:10

Post » Pt maja 15, 2009 10:36

Anna_33 pisze:Na przyszla sobote potrzebni beda chetni do prac przeroznych.

Chetnie pojechalabym w przyszla sobote, ale nie mam transportu.
Wiec jesli znajdzie sie jakas miejscowka w samochodzie, to ja sie zapisuje.
Umiem pisac (czytac tez :) ), robie zdjecia, moge machac scierka i co tam trzeba. Nie umiem szczepic, niestety.

Zastanawiam sie, czy na potrzeby ogloszen adopcyjnych i strony internetowej nie zrobic takiego formularza opisu psa/kota. Przy okazji np. szczepienia spisywaloby sie dane (imie, wiek, plec, wielkosc, rasa, stan zdrowia, zachowanie...) na formularzu i potem wklepywalo w komputer.
Co o tym myslicie? moglabym to przygotowac i wydrukowac w ilus sztukach. Formularz pomagalby pamietac o wszystkich istotnych informacjach o zwierzaku, a potem do adopcji bylyby dobre opisy.
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

[poprzednia][następna]