Amanka pisze:) Fajni jesteście
nio

bo my kociarze

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Amanka pisze:) Fajni jesteście
Amanka pisze:- skąd kot? Widzę 3 źródła: schronisko, internet (m.in. to forum) i znajomi, którzy akurat mają małe kotki (tzn. tam się urodziły). Zaletą dwóch pierwszych źródeł jest chyba to, że kotek w momencie przyniesienia do domu będzie już odrobaczony, zaszczepiony i będzie umiał korzystać z kuwety. Taki "podwórkowy" będzie to miał jeszcze przed sobą. Dobrze myślę?
Amanka pisze:- za ile? Nie znalazłam tu takiej informacji, a wydaje mi się, że nawet w przypadku oddania kotka to przynajmniej koszty weta dobrze byłoby zwrócić. Coś więcej?
Amanka pisze:- mieszkamy w bloku, 43m2, 2 pokoje i 3 osoby. Podobno to nie problem. Tylko: na ile kot zrzuca rzeczy z półek, stolików itd? Zawsze myślałam że mam mało takich porozkładanych gratów, ale jak spojrzałam na mieszkanie pod kątem kota, to stwierdziłam, że miałby co zrzucać.
Amanka pisze:- co kot powinien jeść to już wiem. Tylko: jak często i ile? Odważać (przynajmniej na początku) i czekać aż kot zje "do dna", czy powinien mieć ciągle coś w miseczce (suchy pokarm znaczy się)? O ciągłym dostępie do wody nie mówię, bo jest oczywisty.
Użytkownicy przeglądający ten dział: AneriKeram, Marmotka i 75 gości