Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
vittima pisze:W takim razie spróbuję zmienić karmę i zobaczymy czy ten śluz z krwią dalej będzie występować.
Angelina u mnie dostaje i mokrą karmę i suchą, którą ma właściwie cały czas w miseczce, bo Cypisek powiedziała, że tak było u niej i do tego jest przyzwyczajona. Je tą samą karmę co u Cypiska, z tym, że teraz Shebę dostaje, ale mogę jej dawać Gourmeta, żaden problem. Zaparć na pewno nie ma. Przez kilka dni ten stolec był płynniejszej konsystencji, nie było to rozwolnienie całkowite, ale po kilku dniach już było w porządku. Zresztą Cypisek nadmieniała mi, że kotka miała płynniejsze stolce od czasu do czasu ze śluzem i to normalne u niej, że tak ma...
Odrobaczałam ją zaraz po przyjeździe do Krakowa - dostała Vetminth - takie w pipetce do pyszczka.
Póki nie wyleczę jej z tego pęcherza czy dróg moczowych czy cokolwiek to jest, a będę szukać i leczyć do skutku, to niestety jej nie szczepię, bo to jednak trochę ryzyko.
Na dzień dzisiejszy jest tak, że sika zdecydowanie mniej i w większych ilościach, ale mocz jest barwy brunatnej. Dostaje zastrzyki (biedna, bardzo ich nie lubi i boi się)no i dodatkowo furagine. Apetyt jej dopisuje, humor też, trochę jak na mój gust ciut za mało pije.
Po skończonej kuracji mam zamiar powtórzyć badanie moczu, jeśli wyniki wyjdą dobrze, to będę się cieszyć, jeśli nie to będę robić dodatkowe, dokładniejsze badania.
kotkins pisze:Wczoraj w radio Tok FM opowiadała wolontariuszka zajmująca się psami o zwrocie z adopcji suczki bo się napiła z sedesu...
Panią tak przejął brak higieny u psa ,że kazała go szybko zabrać...no żeby pić z sedesu??
Idiotki są wszędzie...
Kot nie chodzący po meblach...wychowanie 6-tygodniowego kociątka (człowiek zrobi to jak wiadomo lepiej niż kotka-matka)...kociak dla dziecka...
Co to są za ludzie- źli czy głupi?
Neigh pisze:kotkins pisze:Wczoraj w radio Tok FM opowiadała wolontariuszka zajmująca się psami o zwrocie z adopcji suczki bo się napiła z sedesu...
Panią tak przejął brak higieny u psa ,że kazała go szybko zabrać...no żeby pić z sedesu??
Idiotki są wszędzie...
Kot nie chodzący po meblach...wychowanie 6-tygodniowego kociątka (człowiek zrobi to jak wiadomo lepiej niż kotka-matka)...kociak dla dziecka...
Co to są za ludzie- źli czy głupi?
Głupi........bez wyobraźni. Traktujacy zwierzęta przedmiotowo. Zwierzę ma spełniać OCZEKIWANIA i służyć do celów. Nikomu z nich nie przychodzi do głowy, ze to może być dokładnie odwrotnie:-).
Poza tym zwierzę nie ma praw do uczuć, potrzeb, leków. Ma spełniać rolę - dokładnie okreslona. Ma bawić, terapię odwalać, smutki rozwiewać, czas umilać. I to mogloby być ok, gdyby działało w OBIE strony.
Neigh pisze:Tam zamknięte - wiec napiszę tu:-)
Osoby znerwicowane, z depresją maniakalną, schizofrenią i innym problemami psychicznymi powinny się LECZYĆ. A przynajmniej próbować. Zalogowanie na Miau nie pomaga na głowę, tak po prawdzie to raczej szkodzi.........i tyle tytułem komentarza.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Nul i 3 gości