12 łap i 4 kopyta: koniec części I, zaproszenie do II :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 27, 2013 15:20 Re: 12 łap i 4 kopyta: superekpres na drożdżach

solarie pisze:
floxanna pisze:Ale ważniejsze od tego, gdzie wcześniej była Newa jest to, gdzie jest teraz i jaki świetny ma dom. :1luvu:

Jest mnóstwo domów lepszych od mojego (na tym forum to na pęczki można znaleźć tych lepszych), ale — jak zresztą napisałam chyba w privie do Kotkins — myślę, że gdyby mój stanowił dolny wyznacznik standardu (tzn. gdyby zwierzaki nie miały domów gorszych niż mój, tylko takie jak mój lub lepsze), to byłby chyba stan do zaakceptowania.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Sob lip 27, 2013 15:53 Re: 12 łap i 4 kopyta: superekpres na drożdżach

Yyy, coś chrzanicie, koleżanko o tym dolnym wyznaczniku standardu ;) Na moim osiedlu koty skaczą z IV piętra z nieosiatkowanych balkonów i giną bez śladu, mimo to właściciele mają dobre samopoczucie i uważają, że kochają swoje koty...
Piękny, prawda? http://alegratka.pl/ogloszenie/pan-jinx ... 96831.html
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Sob lip 27, 2013 16:01 Re: 12 łap i 4 kopyta: superekpres na drożdżach

Axa76 pisze:Yyy, coś chrzanicie, koleżanko o tym dolnym wyznaczniku standardu ;) Na moim osiedlu koty skaczą z IV piętra z nieosiatkowanych balkonów i giną bez śladu, mimo to właściciele mają dobre samopoczucie i uważają, że kochają swoje koty...
Piękny, prawda? http://alegratka.pl/ogloszenie/pan-jinx ... 96831.html

Nie no, ja uważam, że mój jest dość dobry, żeby uznać go za wystarczający do w miarę dobrego życia kotów, i że są znacznie gorsze :D Gdyby oceniać po szkolnemu, dałabym mu 4. Gdyby każdy dom był na 4, 5 lub 6, byłoby w porządku ;)

A kociak cudny, z dzioba do Młodej podobny.

floxanna

Post » Sob lip 27, 2013 19:37 Re: 12 łap i 4 kopyta: znęcanie się

Tu taki mróz straszliwy, ledwie 30 °C, a ta sadystka zasłoniła okna i nie mam ani kawałeczka nasłonecznionego miejsca, żeby ogrzać swoje stare kości! :(

Obrazek

Była jedna słoneczna smuga, ale Młoda zdrowsza, silniejsza, to ją zajęła. Jaki ja jestem biedny i nieszczęśliwy!

Obrazek

Obrazek

O rany, a ten znowu marudzi… Prawo dżungli, ot co.

Obrazek

Nie rozumiem, o co to piłowanie dziobów. I tak najlepszy jest kartonik.

Obrazek

O! Tak najwygodniej!

Obrazek

A jeśli już mowa o znęcaniu, to zobaczcie, jak mnie wystraszyła ta szara sadystka!

Obrazek

A czy przypadkiem zmuszanie pańci, żeby tkwiła nieporuszona, bo kotecek raczył uznać jej stopę za poduszkę, to też nie jest znęcanie się? Hę?

Obrazek

Poduszkę zwykłą też mi odebrano: „Anioł, który może nie upadł, ale zsunął się odrobinę za nisko”, jak napisali Pratchett i Gaiman w „Dobrym omenie”.

Obrazek

No ale jak tu się na takie pięknoty gniewa? No jak? Można się tylko rozczulać i zachwycać. To jest terror psychiczny!

Obrazek

(Światło takie dziwne, bo mam ciemnożółte rolety, a zdjęcie bez flesza. Swoją drogą — dziewczyny się tolerują, dobrze jest).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

floxanna

Post » Sob lip 27, 2013 20:38 Re: 12 łap i 4 kopyta: znęcanie się

Cudne, zwłaszcza w pudle, w podskoku i na stopie :)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Sob lip 27, 2013 21:00 Re: 12 łap i 4 kopyta: znęcanie się

Axa76 pisze:Cudne, zwłaszcza w pudle, w podskoku i na stopie :)

A pudełko pod kolor oczu :D I na tym pierwszym z pudełkiem widać, jakie ona ma nieprawdopodobnie długie wąsy, można by jej w kokardkę za uszami wiązać :ryk:
Ostatnio edytowano Nie lip 28, 2013 16:42 przez floxanna, łącznie edytowano 1 raz

floxanna

Post » Nie lip 28, 2013 15:16 Re: 12 łap i 4 kopyta: znęcanie się

nie znęcaj się nad Starym, daj mu trochę słońca :ryk:

co do wyrzucanych kotów - mój Łajza przecież też domowy był, w listopadzie pojawił się na ulicy i kilka dni próbował wcisnąć się za kimś do domu, zanim w końcu trafił do AFNu (i siedział tam do stycznia). już jako dorosły kot. jest naprawdę bardzo miziasty, bardzo grzeczny i bardzo spokojny, i do tego posłuszny, co już nie jest oczywiste. ale nie był wykastrowany - i na początku znaczył mi dom, a jak już coś obsikał w każdym pokoju, to przestał.
no ale łatwiej wyrzucić kota na ulicę niż wykastrować, nie?
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Nie lip 28, 2013 16:45 Re: 12 łap i 4 kopyta: znęcanie się

Maupa pisze:nie znęcaj się nad Starym, daj mu trochę słońca :ryk:

Zanim zacznie mi śpiewać? Np. to:

http://www.youtube.com/watch?v=FdxnHs5jUik :ryk:

Maupa pisze:co do wyrzucanych kotów - mój Łajza przecież też domowy był, w listopadzie pojawił się na ulicy i kilka dni próbował wcisnąć się za kimś do domu, zanim w końcu trafił do AFNu (i siedział tam do stycznia). już jako dorosły kot. jest naprawdę bardzo miziasty, bardzo grzeczny i bardzo spokojny, i do tego posłuszny, co już nie jest oczywiste. ale nie był wykastrowany - i na początku znaczył mi dom, a jak już coś obsikał w każdym pokoju, to przestał.
no ale łatwiej wyrzucić kota na ulicę niż wykastrować, nie?

No pewnie, zawsze można wziąć następnego słodkiego kociaka, żeby się (z) nim bawić, a jak zacznie znaczyć (albo, w przypadku kotki, miauczeć rujowo), to sru za drzwi i następną zabawkę wziąć… :evil:

floxanna

Post » Nie lip 28, 2013 16:48 Re: 12 łap i 4 kopyta: znęcanie się

ale on już miał w tym listopadzie jakieś dwa lata... więc znaczyć musiał od dłuższej chwili. moja babcia ma hipotezę, że to wyrzucony kot po zmarłym.

myślę, że taki popis w Staruszkowym wykonaniu dałby Ci do wiwatu. :mrgreen:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Nie lip 28, 2013 16:48 Re: 12 łap i 4 kopyta: znęcanie się

No oczywiście - bo kastracja to barbarzyństwo. A wywalenie na ulicę to zwrócenie wolności.

nie wiesz tego? Każdy ( uparcie to powtarzam ) KAŻDY kot powinien mieć szanse wybudowac dom, posadzić drzewo i spłodzić syna. Na wolności da radę. Z obciętymi jajkami nie. Proste jak parasol elektryczny.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie lip 28, 2013 16:57 Re: 12 łap i 4 kopyta: znęcanie się

Maupa pisze:ale on już miał w tym listopadzie jakieś dwa lata... więc znaczyć musiał od dłuższej chwili. moja babcia ma hipotezę, że to wyrzucony kot po zmarłym.

myślę, że taki popis w Staruszkowym wykonaniu dałby Ci do wiwatu. :mrgreen:

Niekoniecznie dwulatek musiał od dawna znaczyć. Nie każdy niekastrowany kocur zaraz po osiągnięciu wieku uważanego za początek dojrzałości płciowej znaczy teren. Niektóre późno dojrzewają, niektóre zaczynają znaczyć dopiero z powodu jakiegoś stresu (przeprowadzka, pojawienie się nowego domownika). Ale najważniejsze, że mimo trafienia na ulicę nie został ani tam, ani w schronisku, tylko ma dom :)

Stary co prawda tak nie śpiewa, ale umie opierdzielać :D

floxanna

Post » Nie lip 28, 2013 16:59 Re: 12 łap i 4 kopyta: znęcanie się

Neigh pisze:No oczywiście - bo kastracja to barbarzyństwo. A wywalenie na ulicę to zwrócenie wolności.

nie wiesz tego? Każdy ( uparcie to powtarzam ) KAŻDY kot powinien mieć szanse wybudowac dom, posadzić drzewo i spłodzić syna. Na wolności da radę. Z obciętymi jajkami nie. Proste jak parasol elektryczny.

Ja to żałuję, że niektórych ludzi nie można wysterylizować, o!

floxanna

Post » Nie lip 28, 2013 17:02 Re: 12 łap i 4 kopyta: znęcanie się

ta, niektórych. większości!
a w temacie, który już omawialiśmy, pierwsza bym pod nóż poszła.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Nie lip 28, 2013 17:05 Re: 12 łap i 4 kopyta: znęcanie się

Maupa pisze:ta, niektórych. większości!
a w temacie, który już omawialiśmy, pierwsza bym pod nóż poszła.

Niektórzy mają dość przyzwoitości, żeby samodzielnie zadbać o nieposiadanie potomstwa :D Nawet bez sterylizacji.

floxanna

Post » Nie lip 28, 2013 17:57 Re: 12 łap i 4 kopyta: znęcanie się

floxanna pisze:
Neigh pisze:No oczywiście - bo kastracja to barbarzyństwo. A wywalenie na ulicę to zwrócenie wolności.

Ja to żałuję, że niektórych ludzi nie można wysterylizować, o!

Przyłączam się do żalu.

floxanna pisze: (...)

Niektórzy mają dość przyzwoitości, żeby samodzielnie zadbać o nieposiadanie potomstwa :D Nawet bez sterylizacji.

Właśnie !
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

[poprzednia][następna]