Miraclle pisze:mir.ka pisze:jja kupiłam ten neutralizator jak jeszcze używałam zwykłego żwirku Benka, robiła się po nim taka dziwna warstwa na spodzie że nie mogłam doczyścić kuwety, więc go nie używałam, a i kot (wtedy tylko Rudzia) niezbyt chętnie szła do kuwety. Jakiś czas temu przestawiłam się na żwirek drewniany zbrylający, który kotom pasuje. Kupuję w zooplusie 40 l wory i starcza mi na 3 miesiące, koty zadowolone. Z kuwety krytej mam zdjętą górę, bo kuweta duża a wejście małe, duży kot nie wejdzie. Ja teraz mam 4 kuwety na 3 koty.
Żwirek mam Cat's Best Eco Plus i nie czuć nieprzyjemnych zapachów. Neutralizator jest dobry jak Kubuś siknie poza kuwetę. Wystarczy posypać, odczekać chwilę zmieść i przemyć płytki i po sprawie.
Jednak chyba zrezygnuje z dosypywania do żwirku. Kubusiowi zdecydowanie jego zapach nie podchodzi.
też tego używam
robisz zakupy w zooplusie? tam można kupić taki spray (Savic) do czyszczenia ,jak kot nasika, spryskujesz i wycierasz, niweluje zapach kociego moczu
ja go używam bo te moje nieraz potrafią złośliwie nasikać pod drzwiami jak ich nie chcę wypuścic z domu