Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MonikaMroz pisze:Solarie ale Ty gadasz ! Twoje foty, tzn foty kotów są cudowne. Mi sie nigdy nie udało zrobić tak cudnego i wyraźnego ujecia
Sesja balkoning superChłopacy są extra
MonikaMroz pisze:Mozesz mi przypomieć jak masz na imie? Iza czy Paulina? Bo mylicie mi sie z Koczi i zawsze złe imiona powiem
KubaTST pisze:Ja jestem zdania, że ktoś kto ma talent to robienia zdjęć to nawet najgorszym złomem na świecie umie zrobić coś pięknego. Widzicie, co mi po lustrzance, jak fotek ładnych nie cykam![]()
solarie pisze:NatjaSNB pisze:solarie pisze:Przy czym ja to bardziej robię z chęci pochwalenia się, jakie piękne mam zwierzęta, bo z moim marnym sprzętem fotograficznym dużo super momentów, które mogłabym sfotografować mi umyka, bo albo aparat za wolno przetwarza, albo rozmazuje najlepsze ujęcia, więc zdjęcia mam mało "konkursowe".
A Ty myślisz, że ja foty pstrykam z innych powodów?Pokazuję, co moje... w konkursach nie startuję bo ja też lustrzanki nie mam. Patrząc na te Twoje foty właśnie miałam pytać jaką masz lustrzankę i za ile
![]()
![]()
![]()
No nie gadaj!![]()
![]()
Byłam święcie przekonana, że masz jakąś wypaśną lustrzankę przy takich super ujęciach, np. Tosi z tą trawą, te wszystkie detale tak fajnie widać i w ogóle.
To w takim razie jesteś o wiele, wiele bardziej zdolna niż myślałam, skoro cyfrówką takie foty strzelasz.
Bo moja biedna hybrydowa Fuji fajne zdjęcia tylko robi jak zachodzą dwa warunki: jest dobre naturalne oświetlenie (czyli zimą, jesienią praktycznie zdjęć się robić nie da, bo w sztucznym świetle zdjęcia łapią brzydki żółto-pomarańczowy poblask) + obiekt fotografowany leży nieruchomo.
KubaTST pisze:Uruchomię wykopaliska komputerowe i coś specjalnie dla Ciebie wrzucę na wątek
KubaTST pisze:Uruchomię wykopaliska komputerowe i coś specjalnie dla Ciebie wrzucę na wątek
NatjaSNB pisze:Haha no widzisz... mój aparat to prezent ślubny od teściowej... o lustrzance marzę, ale jak to mój mąż zawsze powtarza... "najpierw przeczytaj instrukcję obsługi do tego aparatu, który masz"On tak jak Kuba mówi, że nie aparat robi foty
![]()
Ale kochana Izo, u mnie też musi być światło i ruch znikomy... zdjęcia, które widzisz to jednostki wyłonione z setek, które robię dziennie
Koczi pisze:oo widze, że ktoś grzeszy i po imieniu mnie wołana mnie nawet w domu Koczi wołają
ja mam lustrzankę, ale ręka i oko nie te jużjakoś pare lat temu straciłam tego bzika na punkcie foto (lub jak kto inny woli - wenę twórczą) i już mi nic nie idzie...
solarie pisze:więc nawet nie czytam żadnych instrukcji, poradników fotografowania, bo i tak nic z tego nie rozumiem albo zaraz zapominam.
solarie pisze:Ja nie jestem żadnym fotograficznym freakiem (oczywiście nie urażając nikogo), więc nawet nie czytam żadnych instrukcji, poradników fotografowania, bo i tak nic z tego nie rozumiem albo zaraz zapominam.![]()
No ale niby mówią, że "nie sprzęt a technika czynią zawodnika"...![]()
![]()
![]()
solarie pisze:Ale wy wszystkie psioczycie, no.A każda zdjęcia robi super! Jak Ci nic nie idzie, Koczi, jak na wątek zdjęcia wrzucasz świetne, ja cały czas mam przed oczami to zdjęcie Gustawa z rozdziawioną paszczą albo wygibasy Edka przy wędce.
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: haaszek, Nul i 25 gości