Kot w każdej szafie. Szkielecik poronił.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 23, 2013 12:14 Re: Kot w każdej szafie. Tasiemce - brrr... (str 72)

AgaPap pisze:
Prakseda pisze:
AgaPap pisze:A ja się od dobrych kilku miesięcy przymierzam do odrobaczania, tabletki kupione ale zdążyłam już zgubić dawkowanie. :oops:
Czy Ty bierzesz tak jak jest w ulotce? Tzn. 2 razy dziennie przez 3 dni po jednej tabletce ?

I powiem Wam, że ciężko jest wydębnić od lekarza receptę, strasznie się czepiają, że trzeba najpierw zrobić badania, a potem jak nic nie wychodzi (a tak jest przecież najczęściej :evil: ) to i tak nie chcą. Wręcz trzeba się wykłócić o te tabletki :roll:

Nie pamiętam dokładnego dawkowania. Z pewnością przez 3 dni. Przyjmuję zgodnie z ulotką.
Ja proszę o receptą jakiegoś weta. Na ogół wiedząc, że mam nieustanny kontakt ze zwierzakami dają bez problemu. Sami też się odrobaczają dla bezpieczeństwa swojego i rodziny.

Ale cichutko.........., bo nie wolno na forum "leczyć" na odległość, podawać dawkowanie , itp.

My się przecież nie leczymy a konsultujemy tylko :D

Dla kotów mam millbemax - to dla tych współpracujących, a niewspółpracujących mamy coś na kark, dla nas to co Ty. Muszę dorwać wszystkich jednego dnia i nafaszerować pigułkami, aż się boję czy ktoś nie dostanie jakiegoś rozwolnienie albo co, bo i jedno i drugie pierwszy raz w użyciu będzie :roll:

Mogą mieć lekką biegunkę, ale to nie koniec świata, tylko więcej środków czystości i żwirku zużyjesz :)
Zwróć uwagę raczej, czy któryś nie zwymiotuje tabletki.
Powodzenia.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt lip 26, 2013 10:14 Re: Kot w każdej szafie. Tasiemce - brrr... (str 72)

Jak tam odrobaczanie ludzko-kocie? Dziewczyny , podobno bezpiecznie jest odrobaczanie kroplami z czarnego orzecha. Kupuje sie taka gotowa miksture w zielarskich sklepach. Jest to mieszanka orzecha czarnego, piolunu i gozdizkow. Bez chemii i naturalny sposob. Zwierzaki tez mozna tym odrobaczac!!

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pt lip 26, 2013 13:36 Re: Kot w każdej szafie. Tasiemce - brrr... (str 72)

Niestety dziś rano znowu kupa z białymi ziarenkami - żywymi!!!
Załamka!!! Nawet zastrzyk nie pomógł. Konieczna powtórka. Boję się, żeby kocię nie padło zamiast gadziny. :wink:
Ja jeszcze nie odrobaczona, nie wykupiłam recepty. Ostatnio wracam do domu po 22-ej, a sprawa nie taka pilna, że by do dyżurnej apteki lecieć.

Dzisiaj będę miała nowe dziecko, takie może 3 dniowe. Darło się pół dnia na podwórku mojej znajomej.
Matki ani widu, ani słychu. Zresztą nie było w tej okolicy ciężarnych kotek. Może jakaś "obca" kotka porzuciła. No to smoczek z lamusa wyciągam.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Pt lip 26, 2013 15:08 Re: Kot w każdej szafie. Tasiemce mają się dobrze...

No niestety robaki to toksyny - wiadomo!! Nie jest to dobre dla stworzenia. Trzymam kciuki za dobre skutki odrobaczenia. Agnieszko, pomysl o tym czarnym orzechu , bo ponoc bezpieczny i skuteczny. Poleca go dr. Clark do odrobaczania wszelkiego u ludzi i u zwierzat.

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pt lip 26, 2013 15:18 Re: Kot w każdej szafie. Tasiemce mają się dobrze...

alysia pisze:No niestety robaki to toksyny - wiadomo!! Nie jest to dobre dla stworzenia. Trzymam kciuki za dobre skutki odrobaczenia. Agnieszko, pomysl o tym czarnym orzechu , bo ponoc bezpieczny i skuteczny. Poleca go dr. Clark do odrobaczania wszelkiego u ludzi i u zwierzat.

Pomyślę, ale bardziej w stosunku do siebie. Kotom dam tradycyjne leki.

Prakseda

Post » Pt lip 26, 2013 15:19 Re: Kot w każdej szafie. Tasiemce mają się dobrze...

Właśnie przed chwilą było.....

22222 wyświetlenie w tym wątku.

Lubię dwójkę. Urodziłam się 22, mieszkam pod 22.

Prakseda

Post » Pt lip 26, 2013 18:28 Re: Kot w każdej szafie. Tasiemce mają się dobrze...

.... Figaro dostarczył tasiemcowych atrakcji 6 kotom, 2 psom i 2 człowiekom ........ jeszcze teraz gdy ma napchany, okragły brzuszek ja ma obłęd w oczach na wspomnienie ..... był jazda .... oj była ....
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt lip 26, 2013 20:55 Re: Kot w każdej szafie. Tasiemce mają się dobrze...

Nowe 3-dniowe dziecko? Znowu sie nie wyspisz. :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon lip 29, 2013 8:37 Re: Kot w każdej szafie. Tasiemce mają się dobrze...

Agneska pisze:Nowe 3-dniowe dziecko? Znowu sie nie wyspisz. :(

Z kociakiem sprawa się wyjaśniła. Znajoma spanikowała. Na szczęście po tym jak zdecydowałyśmy (konsultacja telefoniczna) aby zabrać kociaka, poszła najpierw do sklepiku zoo po butelkę i smoczek. Jak wróciła przy kociaku siedziała już matka. :D Długo jej nie było, ale zajęła się nim troskliwie. Dostały legowisko w bezpiecznym i zadaszonym zakamarku podwórka. Malucha wezmę na dt (mamuśkę do ciachnięcia) jak zacznie sam jeść.

Agnesko, ja i bez maluszka wiecznie niewyspana. :roll:

Prakseda

Post » Pon lip 29, 2013 8:46 Re: Kot w każdej szafie. Tasiemce mają się dobrze...

Kinnia pisze:.... Figaro dostarczył tasiemcowych atrakcji 6 kotom, 2 psom i 2 człowiekom ........ jeszcze teraz gdy ma napchany, okragły brzuszek ja ma obłęd w oczach na wspomnienie ..... był jazda .... oj była ....

O kurcze, nie strasz mnie!
Już mi niedobrze, bleee....

U Makumby i Ulele zadziałał dobrze Fenbenat i to po pierwszym podaniu. Z kotów wyszły w końcu martwe pojedyncze człony i kawałki "tasiemki". Czekam na resztę , najlepiej z głową. Chociaż nie zawsze tasiemiec jest wydalony w całości, czasami organizm trawi martwe komórki

Prakseda

Post » Pon lip 29, 2013 8:52 Re: Kot w każdej szafie. Tasiemce mają się dobrze...

W necie jest informacja o tej badziewnej karmie, jaką zakupiła Warszawa dla bezdomnych kotów. Suche zostało wycofane, bo po kontroli okazało się, że nie spełnia wymogów przetargowych (o czym kociarze i bez badań wiedzą). Ale nie o tym chciałam pisać. Załamały mnie niektóre komentarze pod artykułem. M.in. taki:

Czy ci ludzie są chorzy?!!! Wydawać publiczne pieniądze na bezpańskie zwierzęta? Nie mają już na co pieniędzy wtdawać? Wyłapać zwierzęta do schronisk i po pół roku te niechciane usypiać. Żremy mięso, krowy, świnie i inne,a tu wydają kupę kasy, bo zwierzątek szkoda. A ile jest potrzebujących w tym mieście? Ciągle podnoszą podatki, miasto krzyczy- nie ma pieniędzy!- a na durną tęczę-sręczę i roznosicieli chorób są pieniądze. I mam gdzieś te komentarze, że trzeba kochać zwierzęta, że bydlaki tylko się nie ulitują, bo na ogół kociarze, animalsi nie są w niczym lepsi od innych.

Wiem, że podłych ludzi, wrogów zwierząt jest wiele, ale jak się cos takiego przeczyta to żyć się nie chce na takim świecie.

Prakseda

Post » Pon lip 29, 2013 8:57 Re: Kot w każdej szafie. Tasiemce mają się dobrze...

Dokładnie to samo pisałam na Facebooku.
Komentarze pod artykułem na ten temat są żenujące.
Ale to już jest nasza codzienność. Przecież stałe spotykamy się z komentarzami, że jest tyle głodujących dzieci.......etc. itd.

A co do pokarmu, to przecież wiadomo, organizuje się przetarg i wybiera to, co najtańsze. Tak jest z wykonawcami dróg i mostów i wszelkimi innymi wykonawcami usług.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pon lip 29, 2013 13:22 Re: Kot w każdej szafie. Tasiemce mają się dobrze...

Żyjecie???
Aktualnie w Warszawie 35 stopni, ma dojść do 36.

W biurze i tak mam lepiej jak w domu, co prawda nie ma klimatyzacji, ale duże przestrzenie, chłodny marmur i przewiew, dwa wiatraki pracują.
Nie wiem co z karmieniem kotów w pracy, bo nie mam ochoty i siły tu wracać wieczorem. Jak dam o 16-tej to muchy zjedzą. Nie dam, będą głodne. Samym suchym nie zadowalają się.
W inne miejsca pójdę po zmroku.

Prakseda

Post » Pon lip 29, 2013 13:28 Re: Kot w każdej szafie. Tasiemce mają się dobrze...

W taki upał koty mogą mieć mniej do jedzenia. U mnie wszystko leży plackiem i nie myśli o posiłku.

A co do tego komentarza powyżej , to takie teksty puszczają ludzie chamscy a bogaci, którzy nie dadzą nikomu potrzebującemu.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon lip 29, 2013 13:32 Re: Kot w każdej szafie. Tasiemce mają się dobrze...

przepraszam :oops: nie chciałam Cię straszyć ..... ale na prawdę było strasznie z wybiciem tasiemca u Figaro .... a wiadomo, że reszta tez ......
przez 4 miesiące była wojna ...... kilka bitew przegranych ..... i w końcu udalo się .... ale :evil: .....kilka razy był taki cykl 5 dni z rzędu aniprazol 10 dni przerwy i znów ...... i tak w koło ..... dopiero to podziałało bo wczesniej fenbenat, pasta, inne takie tam :evil:
...... było strasznie a na dodatek na poczatku Figaro był dosłowie anatomiczny ... no wet nie dawł mu duzych szans na przeżycie ... ja jestem z tych głupio optymistycznych ale i ja myslałam, że jego nie uratuję .... i jeszcze tasiemiec :evil:

ten, kto pisze takie komentarze nie jest człowiekiem o normalnie rozwiniętej osobowości .... juz w tej wypowiedzi widoczne sa pewne "zmiany" .... z przykrością..... ale to nie jest tylko wyraz postawy ....
.... nie chciałabym nawet znac takiego kogoś....
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

[poprzednia][następna]