[Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 24, 2013 22:24 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Owszem. Tam była dokarmiana kotka, kotce na zimę postawiona była super budka, wyścielona super pachnącym siankiem. Koteczka (czarna) zamieszkała w budce, była dokarmiana przez miłą panią z budki z jedzeniem (jej pracodawca o tym wiedział i był przychylny takiej inicjatywie). Kotka była sterylizowana, ale nieco dzikawa - ponoć, tyle wiem "ze słyszenia".
Po czym kotka wyparowała (dosłownie, nie było nawet ciałka), budka została i nie była zniszczona. Dziwne.

Nie wiem, gdzie teraz ta kocia-budka jest - ponieważ budka (ta z jedzeniem) splajtowała, albo ją ktoś odkupił, ponieważ jest inny właściciel. I chyba już inna obsługa. Raczej wątpię, czy w takim razie ktoś tam dokarmia, w tej sytuacji.

chuda861 - Ty chyba wiesz coś więcej, bo to Twoja znajoma była? Dobrze kojarzę?

A miejsce paskudne, bo ruch duży, ludzi masa, samochodów jeszcze więcej, a przyjezdni pewnie mogli pomyśleć, a co tam - wywiozę do miasta, to się miastowe ulitują. Nie pierwszy raz. Kociaki w pudle kartonowym też były podrzucone kiedyś. Ech...
Mogę pomóc, info na pw proszę.

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Śro lip 24, 2013 22:27 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Skoro o forum mowa - poradźcie, gdzie mogę ogłosić królika miniaturkę do adopcji. Kupiony na prezent i...sama historia się pisze...

XmonikaX

Post » Czw lip 25, 2013 6:11 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

XmonikaX pisze:Skoro o forum mowa - poradźcie, gdzie mogę ogłosić królika miniaturkę do adopcji. Kupiony na prezent i...sama historia się pisze...

To jest stronka adopcyjna:
http://adopcje.kroliki.net/
a tu adres do adopcji w woj. podlaskim:
adopcje+Podlaskie@kroliki.net
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Czw lip 25, 2013 6:31 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

UWAGA!!!

Student medycyny adoptuje koty, żeby je potem zamordować :strach:
viewtopic.php?f=1&t=153652
Obrazek

kassja

Post » Czw lip 25, 2013 7:08 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

]mieszkam w poblizu wiem na tamta wczesniejsza czarna ...kotka zapadła sie pod ziemie i jej nie ma ,niestety pojawila sie inna kocia bieda..zamierzam od czasu do czasu cos podrzucac do jedzonka.a z czasemn jak namierze miejsce gdzies koczuja maluszki pomoc w łapaniu i i ich i mamusi ,mieszkam w poblizu wiec jak bede miec chwile bede tam zagladac nie zostawie tego ...wczoraj pytalam ludzi co tam pracuja nikt nic nie wie nikt nic nie widzial nikt nie karmi.,..wiec mamusia jest zdana na sama siebie.

chuda861

Od: Pt wrz 28, 2012 20:46

Post » Czw lip 25, 2013 7:24 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

kassja - bardzo dziękuję. Będę ogłaszać, dziś jak sie wszystko dobrze ułoży porobię jej zdjęcia. Jest śliczna, biała z niebieskimi oczami.

chuda861 - jesli kotka jest tam zdana sama na siebie to ma ciężko. Okolica mocno niebezpieczna.

XmonikaX

Post » Pt lip 26, 2013 11:26 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

chuda861 pisze:[astępna kocia bieda! na dworcu pks obok parkingu podlasia express a pawilonkami gdzie podlasie e.ma siedzibe bliżej dworca pks..widziano kotke i 3 małe kociaki (prawdopodobnie zostały tam wyrzucone) dziś przeszukałam teren i napotkałam wieczorkiem kocia mamusie jak wyjadała chrupki które zostawiłam w ciągu dnia.niestety bała się i uciekła w strone torów,,,nie wiem gdzie ma stałe miejsce ale może wspólnymi siłami znajdziemy i pomożemy w karmieniu,,.moge wspólnie z kimś tam chodzić pokazać gdzie zostawiać jakieś jedzonko a nóż jak nie mi to którejś innej uda sie namierzyc kicie kociaki..wtedy łatwiej będzie ze złapaniem maluszków...i mamusi.

Justynko, jakby nie patrzeć - chyba nikt bliżej niż ty nie mieszka. Tak więc kilka spacerów i może się uda? A co do tego że "nikt nie karmi" fakt, bywa różnie. Ale jakiś pogłębiony wywiad by się przydał... Skoro kotka w budce tam mieszkała i miała dwie opiekunki to podejrzewam, że jakby się nowa kota pojawiła to i jej chrupkę by rzuciły...
Im więcej uda się zrobić samemu tym większej ilości kotów można pomóc....

A teraz prywata...
Polowałam sobie. Tj po ostatnim "obejściu systemu" zabezpieczeń w klatce usprawniłam zapadkę, sprawdziłam zamknięcia, wyrównałam podłoże i... złapałam kota sąsiadów. Następnie w nocy - jeżyka :1luvu: (nie był przesadnie szczęśliwy) no i jeszcze jednego "kota publicznego" - faceta sierotę który choćby pękał z przejedzenia to zawsze jeszcze chrupeczkę zmieści :twisted:
A dziś nareszcie złapał się "kot właściwy" :ok:
Więc nie ma że się nie da - kot(kotka?) jadała na drugim końcu osady, pojawiła się u mnie ze 2 razy. Nie miałam większych nadziei na udany połów. Ale jeszcze mniej uśmiechała mi się myśl o słodkich kociaczkach.
Już dogadałam się z kobietą która karmi, że jak mi się nie uda to będę polować u niej. Ale zwierz skusił się dziś. Potęga saszetki Whiskacza 8)
Niechętnie muszę też przyznać punkty za inteligencję mojej koteczce obronnej. Klatka złapała w sumie 3 koty i jednego jeżyka. A ona jakoś poradziła sobie z systemem i jedynie wyżarła tuńczyka ;)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt lip 26, 2013 19:34 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Obrazek
Dzień dobry!

Obrazek

U mnie pod firmą kotów jakby więcej ostatnio ... Jakieś 2 czarne, tak samo szczupłe dziś biegały .. i znów widziałam karmiącą mamę. Ale maluchy jej dobrze schowane.
Obrazek
* Misiu * Lili * Ninja * Nefertari * Czochruś * Kropka * Zmyłka * + KOT
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom *

noovaa

Od: Wto cze 07, 2011 8:06

Post » Sob lip 27, 2013 7:35 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Cześć!
Z racji tego, że ostatecznie wyprowadzamy się z Białegostoku mam do oddania kilka kocich urządzeń

- czarno-białe legowisko napodłgowe z czarną kokardką

BArdzo proszę zainteresowanych o szybki kontakt!
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowano Sob lip 27, 2013 8:16 przez Marta_od_Kropeczki, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Sob lip 27, 2013 8:11 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Wysyłam PW

Mageda

Od: Pon sty 04, 2010 19:52

Post » Sob lip 27, 2013 11:11 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

kupię jeśli ktoś ma tanio albo na zbyciu wszystko dla kotka:legowisko drapak misieczki... prosze o ceny i zdjecia na emiala irka9000@wp.pl

chuda861

Od: Pt wrz 28, 2012 20:46

Post » Sob lip 27, 2013 11:19 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

mam do sprzedania karmę Royal Canin Mother&BabyCat 800g za 18zł, przesyłka kosztuje 9,50zł, opakowanie otwarte, ale nie ruszony ani gram karmy, jest ktoś zainteresowany?
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Sob lip 27, 2013 21:14 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

kassja pisze:...
Mam w zanadrzu kolejne dwie pozytywne historie, tylko muszę fotki zgrać, ale kabelek gdzieś wcięło :mrgreen:
Bardzo lubię pozytywne historie, to tak jak bajki z dobrym zakończeniem :ok:

Oto jedna z nich:
Dokarmiamy razem z koleżanką Jolą kotki, które pozostały po ryneczku przy ul. Jurowieckiej. Początkowo stado liczyło 7 sztuk, ale z czasem wykruszyło się do 3 dziewczynek. Dziewczynki są wystrylizowane, więc przynajmniej z kociętami nie ma problemu. Dwie czarnuchy i jedna szylkretka.

Obrazek

Jesienią, gdy roboty na budowie Galerii Jurowieckiej ruszyły pełną parą, maszyny warczały, drzewa wyrywano, a wypompowywana woda lała się strumieniami postanowiłyśmy połapać kotuchy i wywieźć do rodziców Joli. Problem ze złapaniem był ogromny, bo kotki były już łapane na sterylizację i na widok klatki uciekały. W październiku jedną z czarnych dziewczynek udało mi sie złapać za kark i wsadzić do transportera. Na wiosce posiedziała trochę w łazience, brzuch wykładała do głaskania, tuliła się do rąk, wydawało się, że wszystko będzie dobrze. Ale gdy Jola otworzyła drzwi na podwórko kotucha dała nogę i tyle ją było widać. Minął listopad, grudzień, styczeń, a kotuni ani śladu. Obydwie byłyśmy zestresowane i załamane, że zrobiłyśmy kotce gorzej niż miała. W lutym mama Joli na polu zobaczyła czarnego kota, ale gdy zawołała, kotunia uciekła. Pod koniec lutego czarny, wychudzony kot przyszedł pod dom, bał się strasznie, ale chwycił jedzonko i uciekł. I rytuał zaczął powtarzać się codziennie, z tym, że kot coraz więcej czasu spędzał w obejściu Joli rodziców. Jola zastanawiała się, czy to nasza kotunia, czy jakaś wioskowa bieda. Joli dawała się głaskać, wszystkich pozostałych omijała szerokim łukiem.
Niedawno byłam na wiosce, gdy zobaczyłam kotunię, to zakiciałam tak specyficznie, jak zawsze ją wołałam nad Białką. Kotucha podnisła łepek i pędem przybiegła do mnie, mruczała, ocierała się o nogi, wywracała brzuchem do góry. Teraz już jesteśmy pewne, że to nasza kotunia. A zobaczcie, jak jej dobrze.

Obrazek Obrazek Obrazek

Nad Białką jeszcze zostały dwie kotunie: Wiewóreczka i Czarunia:

Obrazek Obrazek

Gdyby udało się je złapać, też miałyby takie fajne miejsce do mieszkania.
Gdyby udało się złapać...
Obrazek

kassja

Post » Sob lip 27, 2013 23:14 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Paczki z dzisiejszego focenia:
http://pawel198804.w.tkb.pl/Magda/koto_ ... _p_Ewy.rar
http://pawel198804.w.tkb.pl/Magda/koto_ ... ilapce.rar
http://pawel198804.w.tkb.pl/Magda/koto_ ... lskiej.rar

a tak w skrócie to:

Czupurek:
Obrazek Obrazek