Wczoraj podczas wieczornego karmienia przybiegła do mnie pani z działki niedaleko mojej. Zawołała, zaprowadziła, pokazała ... trójkę malutkich kociaczków z mamusią, chowającą się pod krzaczkiem za altaną
Mają około 2 miesięcy (czyli w przyblizeniu z 15 maja).
Nie znam jeszcze płci, ale już wiem, ze musza jak najszybciej opuścić działki

Atmosfera na działkach jest bardzo napięta - działkowcy sa przeciwni kotom

Jest ich na działkach niewiele (czwórka kastrowanych kocurów), ale i tak, jak dowiedzą sie o kolejnych, boję się, ze mogą zrobić krzywdę ... Do tego po działkach biegają w nocy lisy, kuny i dzikie psy

Moi koci podopieczni są dla bezpieczeństwa na noc zamykani w altanie, jeden z nich w klatce, zeby nie gnębił pozostałych. Postaram się wyłapać maluchy i umieścić je w tej klatce w altanie, ale to nie jest dobre wyjście - nie będa miały za dużo okazji oswojenia się z człowiekiem (jestem tylko 2x dziennie na krótkim "karmieniu"). No i zajęta klatka oznacza wojnę pozostałych w altanie

Maluszków jest trójka, wszystkie srebrzyste - cały whiskasik, whiskasik ze skarpetkami i whiskasik z żabotem. Nie znam jeszcze płci, na razie do mnie nie podeszły, a ja nie chciałam wczoraj łapać - wieczorem nie byłam na to przygotowana. Kociaki z kotką, jeszcze trochę ją ciągną, ale jedzą tez samodzielnie. Dość chude, podobnie kotka. Nie są dzikie, tylko troszkę z dystansem wczoraj na mnie patrzyły

Mamusia srebrna, bardzo jasna. za chwilę będzie sterylizowana (mam nadzieję, ze nie będzie problemów z zapakowaniem w transporter). Po zabiegu będzie wypuszczona na działkach. To wg mnie niemłoda kotka - przychodzi na działki sporadycznie od ponad 4 lat, wg mnie mieszka gdzies przy domu. Próbowałam ją nawet na początku łapać, ale zawsze była bardziej cwana ode mnie

Przez te 4 lata nigdy nie widziałam jej w ciąży, przez co stwierdziłam, ze prawdopodobnie jest sterylizowana.
Kociaki po złapaniu zawiozę oczywiście do weta - będą odpchlone i odrobaczone, jak będzie można, dostaną pierwsze szczepienie. Jeśli ktoś mógłby dac im tymczas, wyposażę je dodatkowo w pakę chrupek. Dowiozę, zrobię ogłoszenia i zdjęcia do nich. Niewiele wiecej mogę niestety zaoferować ... do tego za tydzień, może dwa czeka mnie szpital i potem unieruchomienie na kilka tygodni

Rodzinka :

Mamusia Silva

Pomocy