Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 17, 2013 12:43 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - młodziutki kocio pilnie DT/DS

"Rozkwaczony" Maruda :lol:

Radek już u mnie w garażu, na "wakacjach" ;) Jedziemy w piątek do Cieszyna, Radziu będzie prezentował swoje wdzięki na wystawie - a może komuś wpadnie w oko i domek znajdzie?

Jakby fani chcieli obserwować zmagania wystawowe Wściekłego - będzie transmisja on-line w oba dni (sobota i niedziela), link :
http://www.twojekoty.eu/wideo,live-vide ... eu,10.html
Oczywiście to transmisja całej wystawy, więc nie wiem czy akurat Radziu się załapie na bycie gwiazdą internetu - ale zważywszy na jego donośne komentarze do każdej sytuacji, na pewno przyciągnie kamerę :lol:

Brzydal od razu rozciągnął się na trawce, jak zobaczył, ze Radek zapuszkowany 8)
Chłopaki mają 5 dni wakacji bez Radka :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lip 23, 2013 9:03 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - młodziutki kocio pilnie DT/DS

Szybciutko "raport wystawowy" Radka - i zmykam do pracy ;)

Tak jeździł w lektyce do oceny ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Wto lip 23, 2013 9:42 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - młodziutki kocio pilnie DT/DS

Cudowny :1luvu:
Ja się dziwię, że nikt się jeszcze w nim nie zakochał :!: :!: :!:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto lip 23, 2013 11:52 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - młodziutki kocio pilnie DT/DS

Radek ewidentnie czuje się na wystawach, jak przysłowiowa ryba w wodzie :D .

Jest urodzonym kocim modelem a do tego pięknym, wyluzowanym o wielkich zielonych oczach :D .

Patrząc na niego jak siedzi niczym król w lektyce, nie pojmuję dlaczego tak dręczy swoich kumpli na działce :roll: , może taka rola celebryty ?

Jest cudny, mimo wszystko .... :1luvu: :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto lip 23, 2013 12:19 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - młodziutki kocio pilnie DT/DS

Ja mam teorię, ze Radek jest wielkim misiem o malutkim rozumku i jest taki wyluzowany na wystawie, bo nie ogarnia :lol:
W drugim dniu wystawy, pod koniec nagle się ocknął, wstał i rozejrzał nieprzytomnym wzrokiem dookoła z miną "ale gdzie ja jestem???" :lol:

Jest idealny do domu - grzeczny przytulak, wszystko znosi cierpliwie, nawet kąpiel :mrgreen: 6 godzin podróży zniósł bez skargi, nocki w łazience w hotelu, potem gwar wystawowy - nic go nie ruszało 8)
Obrazek

Avian

Post » Wto lip 23, 2013 12:57 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - młodziutki kocio pilnie DT/DS

Radek nadzwyczajny. Jak pomyślę co wyprawia Marutek w aucie... :strach:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Wto lip 23, 2013 14:18 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - młodziutki kocio pilnie DT/DS

No cóż, Marutek ma chorobę lokomocyjną i ja go bardzo dobrze rozumiem, bo mam tak samo :( .

kwinta

Post » Czw lip 25, 2013 7:03 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - młodziutki kocio pilnie DT/DS

No i przechytrzyła mnie ... :(

Wczoraj podczas wieczornego karmienia przybiegła do mnie pani z działki niedaleko mojej. Zawołała, zaprowadziła, pokazała ... trójkę malutkich kociaczków z Silvą, chowającą się pod krzaczkiem za altaną :roll:

Mają około 2 miesięcy (czyli w przyblizeniu z 15 maja).
Nie znam jeszcze płci, ale już wiem, ze musza jak najszybciej opuścić działki :(
Maluszków jest trójka, wszystkie srebrzyste - cały whiskasik, whiskasik ze skarpetkami i whiskasik z żabotem. Nie znam jeszcze płci, na razie do mnie nie podeszły, a ja nie chciałam wczoraj łapać - wieczorem nie byłam na to przygotowana. Kociaki jeszcze trochę mamusię ciągną, ale jedzą tez samodzielnie. Dość chude, podobnie Silva, ale ona taka zawsze była. Nie są dzikie, tylko troszkę z dystansem wczoraj na mnie patrzyły.

Jedyne co w tym momencie przychodzi mi do głowy, to wykwaterowanie Radka z klatki ( :strach: ) i wpakowanie tam rodzinki. Czy uda sie z kociakami zapakować Silvę? Nie mam pojęcia ... na razie próbowałam ją kilka razy złapać, bez skutku ...
Nie wiem, jak będzie wyglądało życie nocne w altanie - czy Radek nie będzie musiał spać pod chmurką :roll:
Nie wiem nawet, czy maluszki przetrwały noc ... wydawały się bezpieczne w kąciku pod krzaczkiem. Mam nadzieję, ze będą całą rodzinką w jednym miejscu. Za chwile jednak pewnie zaczną sie rozłazić - wtedy już ich pewnie nie znajdę ...

Rodzinka :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mamusia Silva
Obrazek

Pomocy :cry:
Obrazek

Avian

Post » Czw lip 25, 2013 11:46 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Ładne i na dzikuski nie wyglądają.
Iza, dałaś sobie już tyle razy radę w takiej sytuacji - musisz coś wymyślić, no musisz :roll:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw lip 25, 2013 11:56 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Noooo muszę :(
Dawno już kociaków nie miałam, chyba Lucek i Sznycek byli ostatni, to prawie 4 lata juz :roll:
Bo te pojedyncze, znalezione to co innego ...

Zrobiłam wątek na kociarni viewtopic.php?f=13&t=155029
Obrazek

Avian

Post » Pt lip 26, 2013 8:29 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Jak pisałam już na watku kociaków - łapanka dramat, kompletna porażka :(
Tylko Silva zniosła łapankę z godnością i spokojem (choć się tego nie spodziewałam).
Tylko jeden kociak złapany podstępem, bardzo walczył :roll:
Reszta się pochowała po krzakach i tyle było z łapanki :(
Musiałam wypuścić Silvę i złapanego malucha z powrotem do reszty maluchów ...

Radek w czasie tych 20minut, kiedy Silva i maluch byli w klatce, zdążył się rozpanoszyć w altanie, w końcu podczas przekładania Silvy z klatki do transporterka próbował na nią napaść :evil:

Jednym słowem masakra :(
Już mam wizję jak te kociaki dorastają na wolności na działkach, dziczeją do reszty i po roku mam 20 kotów :(
Żeby chociaż były na mojej działce ... one niestety sa u jednej kobiety, nie mogę tam przesiadywac cały dzień, tylko wieczorem mogę tam polować :roll:
Obrazek

Avian

Post » Pt lip 26, 2013 20:44 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Jeden złapany ... whiskasik.
Chłopiec, Jaś ;)

Na razie w małej klateczce w altanie czeka na resztę rodzinki.

Jaś
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt lip 26, 2013 20:49 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Ło, boziu, śliczny Jaś :D
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt lip 26, 2013 20:57 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Takie Jasie są aż trzy, plus mamuśka :(

Nie wiem, jak Ci pomóc Iza ...

Będę pytała wśród znajomych, może ktoś .....

kwinta

Post » Pt lip 26, 2013 21:26 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

O mamusię nie musimy się martwić. Ona ma gdzieś metę, radzi sobie i nie wiem, czy chciałaby zmieniać coś w swoim życiu. Najważniejsza jest sterylka, potem zobaczymy, jak się zmieni - może wtedy przestanie przychodzić? Albo przeniesie się na stałe na działki?

Kociaki są najwazniejsze ...
Te, które złapię do poniedziałku od razu pojada do weta. Jutro obadam na spokojnie Jasia, zobaczę, czy nie ma pcheł albo kleszczy. Wygląda ładnie, oczka właściwie czyste, tylko małe śpiochy ;) Jeden z maluchów wydawało się, ze ma troszkę zapłakane oczka.

Jutro będzie trudny dzien na działkach, tłumy grillujące do późnej nocy :roll:

Reszta chłopaków przyjęła młodociane towarzystwo ze zrozumieniem, żadnych fochów na razie nie zaobserwowałam.
W ruderze codziennie czeka kolejne sreberko do zagospodarowania - Siwy Kaziu. Jest coraz bardziej wyluzowany i coraz bardziej ufny (nie, jeszcze nie podszedł do ręki ;) )
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]