[Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 17, 2013 22:55 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Mo-ty-lek mam nadzieję, że się zaopiekują, i że mały znajdzie dom...

niemniej jednak dobrze byłoby, żeby ktoś, kto ma trochę czasu i jest na miejscu zajrzał tam i zapytał kogoś o losy tego kociaka :)

Goethia

Od: Sob gru 15, 2012 19:34

Post » Czw lip 18, 2013 16:34 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Sylwia - napisałam pw. Musiałam pomyśleć jak to napisać :?
Nakasha - wrzucam twoje kociaki
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Czw lip 18, 2013 20:49 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

XmonikaX pisze:Ponawiam pytanie-prośbę: czy ktoś wie lub ma znajomych którzy jeżdżą do Bielska lub z Bielska do Białego do pracy????? Chodzi o transport kociaka tu.

My jeździmy. Jutro kurs w dwie strony, w sobotę do Bielska, w niedzielę do Białego. Jak co to pisz na priv. :D

Ania i Krzyś

Od: Pon kwi 14, 2008 13:12

Post » Czw lip 18, 2013 21:35 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

pilnie poszukuje na jutro na godzine 12:30 osoby ktora dysponuje czasem i autem...jestem umowiona z dziadkiem ktory dokarmia kocie stadko przy kawaleryskiej ul.grażyny dokładnie ,opuszczone domy.umówiłam sie na łapanie kotek do sterylki gdyż dwie są juz w ciąży ale są to dzikuski i musze jechac tam z klatka łapką ale niestety znajomej ktora miala ze mna pojechac zmienily sie plany i zostałam na lodzie,a autka nie mam i nie chce zawiesc dziadka .bo obiecalam ze pomozemy z wysterlizowaniem ,mimo ze jest to ciezka sprawa ,bo juz jedno podejscie bylo ale żadna kocia mama nie chciala sie uchwycic;/ czy ktoś może? PS ,kasja poszukuje klatki na łapanie kociąt?ktoś ma?bo gdzieś sie zapodziała...

chuda861

Od: Pt wrz 28, 2012 20:46

Post » Czw lip 18, 2013 23:37 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Aniu i Krzyś napisałam pw.

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Pt lip 19, 2013 7:18 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

chuda861 pisze:pilnie poszukuje na jutro na godzine 12:30 osoby ktora dysponuje czasem i autem...jestem umowiona z dziadkiem ktory dokarmia kocie stadko przy kawaleryskiej ul.grażyny dokładnie ,opuszczone domy.umówiłam sie na łapanie kotek do sterylki gdyż dwie są juz w ciąży ale są to dzikuski i musze jechac tam z klatka łapką ale niestety znajomej ktora miala ze mna pojechac zmienily sie plany i zostałam na lodzie,a autka nie mam i nie chce zawiesc dziadka .bo obiecalam ze pomozemy z wysterlizowaniem ,mimo ze jest to ciezka sprawa ,bo juz jedno podejscie bylo ale żadna kocia mama nie chciala sie uchwycic;/ czy ktoś może? PS ,kasja poszukuje klatki na łapanie kociąt?ktoś ma?bo gdzieś sie zapodziała...

????

chuda861

Post » Pt lip 19, 2013 7:47 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

moze ktos ma do sprzedania karme ROYAL CANIN URINARY?ALBO WIE GDZIE TANIEJ MOGE KUPIĆ?

chuda861

Post » Pt lip 19, 2013 10:40 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

zgubiłam tamten wątek.Jadę jutro Bialego.Mogę zabrać tego kotka z Bielska. Czy to jeszcze aktualne?

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Pt lip 19, 2013 10:42 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

wilhelm170 pisze:zgubiłam tamten wątek.Jadę jutro Bialego.Mogę zabrać tego kotka z Bielska. Czy to jeszcze aktualne?

wilhelm170 dzięki za propozycję transportu dla kota do Białegostoku, mam już załatwiony transport na niedzielę
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pon lip 22, 2013 11:31 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

chuda861 pisze:moze ktos ma do sprzedania karme ROYAL CANIN URINARY?ALBO WIE GDZIE TANIEJ MOGE KUPIĆ?

Na Bialymstoczku maja promocje, 2 za 1 paczke Royal Skin, moze Urinary obowiazuje ta sama promocja.
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pon lip 22, 2013 11:48 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Zapraszam na bazarek dla kotów z cmentarza w Bielsku Podlaskim - nowe ceny :kotek:
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Pon lip 22, 2013 21:21 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

!!!! wiem ze to wątek dla kotów ale wiem też że są tu też psiary:) zwracam się z prośbą :
pILNE! PORZUCONA SUCZKA NA ANDERSA~!MOŻE KTOŚ Z WAS MIESZKA BĄDZ PRZEJEŻDZA OBOK GIEŁDY RYNKU NA UL.ADNERSA? 2 MIESIĄCE TEMU JADĄC TĄ DROGĄ ŚRODKIEM DROGI BIEGŁA ZDEZORIENTOWANA SUCZKA,ZATRZYMAŁYSMY SIE BY JAKOŚ JEJ POMÓC ALE NIESTETY NIE UDAŁO SIE, BARDZO SIĘ BAŁA I UCIEKŁA ,W STRONE WŁAŚNIE TEGO RYNKU NA ANDERSA ,DZIŚ JADĄC TĄ DROGĄ PO 2 MIESIĄCACH ...PATRZE A SUNIA WCIĄŻ TAM KOCZUJĘ:( SZUKAJĄC PO ŚMIETNIKACH JEDZENIA:(!!! BIEGAŁA MIĘDZY RYNKIEM A BIAZETM ( TAM TERAZ TRWA ROZBIÓRKA JAKIEGOŚ STAREGO BUDYNKU I JEST TO OGRODZONE SREBRNĄ BLACHA) CHCIAŁAM PO RAZ KOLEJNY POMÓC DAĆ CHOCIAŻ JEDZENIE ALE PANICZNIE SIĘ BAŁA I UCIEKŁA W RUINY TEGO MIEJSCA,JEŚLI KTOŚ MA PO DRODZE ALBO MÓGŁBY JAKOŚ POMOC CHOCIAŻ PODRZUCIĆ JAKIES JEDZENIE RAZ NA JAKIS CZAS TEJ PSINIE ( POSTAWIĆ PRZY ŚMIETNIKU) BYŁABYM BARDZO WDZIĘCZNA.PS. SCHRONISKO OD RAZU MÓWIE ŻE NIE POMOŻE BO ...POWIEDZĄ ZE NIE DA SIE JEJ ZŁAPAĆ:(MOŻE NABIERZE W KOŃCU ZAUFANIA I PRZEKONA SIĘ DO CZŁOWIEKA.MUSIAŁA BYĆ BARDZO SKRZYWDZONA:( SUNIA NIE NA OGONA JEST KOLORU BRĄZOWEGO Z MOTYWEM JAKBY PODALANYM

chuda861

Post » Śro lip 24, 2013 11:41 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Trochę prywaty pod hasłem "Koty to sprytne istoty"
Na mojej wsi pojawiło się...coś.
Proces wyparcia ze świadomości niewiele pomógł.
To, że moja niegdyś-domowa koteczka (obecnie kot obronny) potłukła się z kimś w nocy 2 razy to jeszcze niby nic nie znaczy. Tyle, że kolor kłaków był jakby jej, a przecież by się nie dała odfutrzyć... Koty "publiczne" mamy 4 - pingwin, rudy i 2 tricolorki. A kłaki ewidentnie szare...
Przedwczoraj to "coś"przedefilowało mi przed tarasem. Szare i jakby kotka no i na pewno nie moja :evil: :evil: :evil:
Ula poratowała klatką łapką bo "coś" zwiało na sam mój widok. No i dziś na noc profesjonalnie nastawione, pyszności w środku, pełen opytmizm. I co? Rano klatka otwarta,a żeru ... brak.
Mam pewne podejrzenia które to takie sprytne :evil: :evil: :evil:
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro lip 24, 2013 20:50 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

[astępna kocia bieda! na dworcu pks obok parkingu podlasia express a pawilonkami gdzie podlasie e.ma siedzibe bliżej dworca pks..widziano kotke i 3 małe kociaki (prawdopodobnie zostały tam wyrzucone) dziś przeszukałam teren i napotkałam wieczorkiem kocia mamusie jak wyjadała chrupki które zostawiłam w ciągu dnia.niestety bała się i uciekła w strone torów,,,nie wiem gdzie ma stałe miejsce ale może wspólnymi siłami znajdziemy i pomożemy w karmieniu,,.moge wspólnie z kimś tam chodzić pokazać gdzie zostawiać jakieś jedzonko a nóż jak nie mi to którejś innej uda sie namierzyc kicie kociaki..wtedy łatwiej będzie ze złapaniem maluszków...i mamusi.

chuda861

Post » Śro lip 24, 2013 21:47 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

chuda861 pisze:[astępna kocia bieda! na dworcu pks obok parkingu podlasia express a pawilonkami gdzie podlasie e.ma siedzibe bliżej dworca pks..widziano kotke i 3 małe kociaki (prawdopodobnie zostały tam wyrzucone) dziś przeszukałam teren i napotkałam wieczorkiem kocia mamusie jak wyjadała chrupki które zostawiłam w ciągu dnia.niestety bała się i uciekła w strone torów,,,nie wiem gdzie ma stałe miejsce ale może wspólnymi siłami znajdziemy i pomożemy w karmieniu,,.moge wspólnie z kimś tam chodzić pokazać gdzie zostawiać jakieś jedzonko a nóż jak nie mi to którejś innej uda sie namierzyc kicie kociaki..wtedy łatwiej będzie ze złapaniem maluszków...i mamusi.

Pewnie nie powinnam się wypowiadać i być może posypią się gromy, ale jednak od tego są fora aby dyskutować.

"pomożemy w karmieniu" - wydaje mi się, że już wcześniej była w tej okolicy jakaś dokarmiana kotka. Jeżeli by rzucać się do opieki nad każdym bezdomniakiem to ludzie szybko się przyzwyczają i będzie jeszcze więcej telefonów w styku "tu jest kotka, trzeba się zająć (za to wam płacą)" I tym bardziej będzie rządziło przeświadczenie, że "są ludzie od tego" itp

Że pomóc złapać i ciachnąć to rozumiem, ale to powinno być w moim przekonaniu we współpracy z miejscowymi karmicielami (jestem prawie pewna, że dobre dusze ze sklepów i budek okolicznych szybciej wytropią kotkę niż ktoś "z doskoku")

No i co potem z tym stadkiem?
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

[poprzednia][następna]