Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o godz.12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 22, 2013 22:25 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Filomen, to nie pisz nic, po prostu. Wszystkim zajmuje się policja, nie Ty. A to otwarte forum.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lip 22, 2013 22:35 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Mulesia pisze:
Tyiga pisze:
Filomen pisze:Na pewno bedzie jeszcze przesłuchiwana w tej sprawie, ja rownież chciałabym sie z nia spotkać i porozmawiac. Jesli macie na myśli K.L. To nie jest juz jego dziewczyna. Ze względów oczywistych nie moge pisac o szczegółach. Niemniej jednak cały czas rozważamy postawienie jej zarzutu współsprawstwa o ile policja wcześniej tego nie zrobi.

Kurcze chciałabym. Zawsze mnie szlag trafia, gdy ludzie, którzy wspierali zło, - ale byli za cwani aby zrobić to samemu, tylko stali z boku i pomagali w białych rękawiczkach - odchodzą w świat z tryumfalnym uśmieszkiem.

Widocznie policjanci uznali, że lepiej mieć dobrego świadka ( który obciąży w swoich zeznaniach tego sadystę ) niż kiepskiego współoskarżonego ( dziewczynie prawdopodobnie ciężko będzie cokolwiek udowodnić, jeśli się sama nie przyzna ).
Nie twierdzę, że to dobrze, ale to się zdarza.

Dobrze wiem, że tak się zdarza - a raczej, że taka norma.
Mam nadzieję że zła karma do niej wróci.
Obrazek

Tyiga

Od: Śro maja 30, 2012 18:51

Post » Wto lip 23, 2013 14:40 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

MalgWroclaw pisze:Filomen, to nie pisz nic, po prostu.

Myślę, że skoro informacje są na FB, to taka ostrożność niewiele zmienia...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto lip 23, 2013 15:59 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Student podejrzany o zabicie 20 adoptowanych kotów nie przyznaje się do winy. - Teraz to ja jestem ofiarą - mówi. Prokuratura wciąż prowadzi postępowanie w tej sprawie, a internauci wymieniają się informacjami na temat mężczyzny.
Policjanci z Zabrza kilka tygodni temu zatrzymali 28-letniego studenta. Polskę obiegła wieść, że mężczyzna wziął pod opiekę 20 kotów i wszystkie zabił, uderzając nimi o kafelki. Ciała pakował do worków i wyrzucał na śmietnik.

Policjanci wpadli na trop studenta dzięki sygnałom od poprzednich właścicieli zwierząt. Podczas przesłuchania przyznał się do winy, a prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie znęcania się nad kotami i ich uśmiercania.

Kilka dni temu na forach pojawiła się informacja, że mężczyzna znów próbował adoptować zwierzę.

- Dostaliśmy wiadomość, że skontaktował się z mieszkanką Bytomia, która zajmuje się dokarmianiem kotów i działa w naszym stowarzyszeniu. Podejrzany zadziałał jak do tej pory, czyli dzwonił, wypytywał, mówił, że kota odbierze dla niego ktoś inny, bo on sam nie może - mówi Ewa Wesoły, przewodnicząca sosnowieckiego stowarzyszenia "Nadzieja na dom", które w prokuratorskim postępowaniu występuje w roli pokrzywdzonego.

Jest tylko podejrzany

Kobieta, która odebrała telefon, miała rozpoznać mężczyznę po głosie. Działacze stowarzyszenia poradzili jej, żeby skontaktowała się z policją w Zabrzu. - Trzeba jednak pamiętać, że ten człowiek wciąż jest tylko podejrzany. Nie możemy wyrokować, że to on był mordercą - zastrzega przewodnicząca.

Policjanci z Zabrza sprawdzają, czy mężczyzna rzeczywiście znów próbował znów adoptować koty. - Jest objęty policyjnym dozorem, co oznacza, że musi się zgłaszać na komisariat - przypomina Marek Wypych, rzecznik prasowy zabrzańskiej policji. Został też zbadany przez biegłych psychiatrów, którzy uznali, że jest poczytalny.

Nie wiadomo jeszcze czym zakończy się postępowanie prokuratury. Mężczyzna, który wcześniej przyznał się do zabicia kotów, odwołał zeznania. Nad jego losem zastanawiają się także władze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego (podejrzany jest ich studentem). - Decyzję podejmie komisja dyscyplinarna, która zbierze się za kilka tygodni - mówi Agata Kalafarska, rzeczniczka prasowa ŚUM.

Krew była jego

Udało nam się skontaktować ze studentem podejrzewanym o zabicie kotów. - Jestem niewinny - zapewnia. - To prawda, że adoptowałem cztery koty, ale potem je oddałem. Zaszkodzili mi ludzie, którzy nagadali na mnie głupot na policji. Mój komputer jest czysty, a krew, którą znaleziono w wannie była moja. Mam taką pracę, że często się kaleczę. Nie ma żadnych dowodów mojej winy - zapewnia student. Skarży się, że przeżywa koszmar. - Dzwonią do mnie anonimowe telefony, ktoś mi grozi, że jak wyjdę na ulicę to mnie zaje... Odwrócili się ode mnie przyjaciele, a moja rodzina jest nękana. Ktoś wskazał na mnie "to on jest mordercą 20 kotów" i się zaczęło. Nie jestem psychopatą, ktoś mnie po prostu wrabia. Dlaczego? O tym już nie będę rozmawiał, ale podejrzewam, kto za tym stoi. Przykre jest to, że wystarczyły pomówienia i zaczęła się na mnie nagonka - mówi mężczyzna.

GW

Jamniorra

Od: Pt lip 12, 2013 11:52

Post » Wto lip 23, 2013 18:28 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Czyli chyba jednak ma coś z głową, skoro na początku się przyznał, a teraz odwołuje zeznania. Albo ma dobrego "papugę" :?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto lip 23, 2013 18:30 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

No przecież się przyznał i opowiedział w szczegółach jak uśmiercał koty.
A teraz twierdzi że ktoś go wrabia. Sam siebie wrabia czy co?
Czyżby strach obleciał tego syfa.
No proszę a jednak są dobrzy ludzie którzy umilili mu życie :ok: Dziękuje wam z całego serca :ok:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Wto lip 23, 2013 19:39 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Korzysta ze swojego prawa.
Sąd musi mu udowodnić, że jest winny, a jemu wolno nawet klamać.
Pewnie mu adwokat doradzil.
Jeśli sąd będzie mial mocne dowody, to nic mu to nie da, więc miejmy nadzieję, że będzie mial.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto lip 23, 2013 19:40 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

4 koty że zaadoptował ? przecież są dowody na to, że było ich więcej
no masakra jakaś :?
jo.anna

Post » Wto lip 23, 2013 19:43 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Tylko, że adopcja nawet 20 kotów nie jest przestępstwem.
Muszą być dowody, że je zamordowal. O to mi chodzi.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto lip 23, 2013 19:45 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

felin pisze:Tylko, że adopcja nawet 20 kotów nie jest przestępstwem.
Muszą być dowody, że je zamordowal. O to mi chodzi.

no ja wiem, ale niech powie gdzie są koty, które zaadoptował a których nie ma...no co za psychol
jo.anna

Post » Wto lip 23, 2013 19:50 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Katia80 pisze:Czyli chyba jednak ma coś z głową, skoro na początku się przyznał, a teraz odwołuje zeznania. Albo ma dobrego "papugę" :?

Pewnie tak.
A to może oznaczać, że się boi...
Sprawa stała się głośna, na szczęście.
Swoją drogą bardzo prymitywna linia obrony - " ktoś wrabia "...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto lip 23, 2013 19:55 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Blekitny.Irys pisze:
Katia80 pisze:Czyli chyba jednak ma coś z głową, skoro na początku się przyznał, a teraz odwołuje zeznania. Albo ma dobrego "papugę" :?

Pewnie tak.
A to może oznaczać, że się boi...
Sprawa stała się głośna, na szczęście.
Swoją drogą bardzo prymitywna linia obrony - " ktoś wrabia "...

na pewno zaczyna się bać a i sprawa zrobiła się głośna
No proszę a taki odważny był jak mordował koty, niech teraz będzie taki odważny i weźmie odpowiedzialność za swoje działania.
No a skoro to nie on to niech odda te wszystkie koty co adoptował.
Obrazek

agusialublin

Post » Wto lip 23, 2013 19:57 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Cóż za potworna niesprawiedliwość i bezsilność.Nie wiem czy ten @#$%#$ jest do upilnowania w swoim procederze.
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Wto lip 23, 2013 19:58 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

dziewczyny, a czy są jakieś rzeczowe dowody na to co on robił ?
jo.anna

Post » Wto lip 23, 2013 20:00 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

agnieszka.mer pisze:Cóż za potworna niesprawiedliwość i bezsilność.Nie wiem czy ten @#$%#$ jest do upilnowania w swoim procederze.

ale zobaczcie, spotkała go jakaś sprawiedliwość, ludzie zaczęli uprzykrzać życie temu syfowi
znaczy się że jednak sprawa jest głośna i ten śmieć w jakiś sposób za to co zrobił odpowie
Obrazek

agusialublin

[poprzednia][następna]