Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 23, 2013 11:48 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str.61 link do wątku -zajrzyjcie,proszę

ulubiona poza z pełnym brzuszkiem :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto lip 23, 2013 12:44 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str.61 link do wątku -zajrzyjcie,proszę

dorcia44 pisze:ulubiona poza z pełnym brzuszkiem :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kolejna "beczułke"tworzysz :wink: cudne "toto"

to dobrze,ze chociaż temu sie uda maluszkowi z "kartonu"
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lip 23, 2013 13:13 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str.61 link do wątku -zajrzyjcie,proszę

No tak :oops: w mojej pustej głowie zakodowano że trzeba malucha dobrze karmic ,dobrze +
dobrze = bardzo dobrze :oops:
trzeba pilnować dzień i noc i karmić .... :oops:
Nasyci się szkrab i juz nie będzie tak jadła ,słabo jadła przez to bolące oczko ,teraz jest ok. i aby tak dalej ,inaczej ja =tworki :twisted:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lip 23, 2013 13:31 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str.61 link do wątku -zajrzyjcie,proszę

dorcia44 pisze:No tak :oops: w mojej pustej głowie zakodowano że trzeba malucha dobrze karmic ,dobrze +
dobrze = bardzo dobrze :oops:
trzeba pilnować dzień i noc i karmić .... :oops:
Nasyci się szkrab i juz nie będzie tak jadła ,słabo jadła przez to bolące oczko ,teraz jest ok. i aby tak dalej ,inaczej ja =tworki :twisted:

wiesz patrząc na to,że jesteś szczupła troche mi to pod 'tuczenie" podpada :twisted:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lip 23, 2013 13:43 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str.61 link do wątku -zajrzyjcie,proszę

BOZENAZWISNIEWA pisze:KOCHANI KLUBOWICZE
Prosze Was o pomoc,nie wiem nawet co napisać:odłowiono matke z 5 maluszków,były b.chore,miały brzydkie oczka.Matka jest dalej w lecznicy,a maluszki zostana z powrotem wypuszczone na wolnosc,bo nie ma DT,ani nic. :roll: Kociaki sa nosicielami KK,prawdopodobnie wróca tam bez mamy.Nie ma ani schronienia,ani nic,maluchy nie szczepione.Domek kostuje 380zł,nie maja pieniedzy,ani na szczepienia maluszkom tez nic nie ma...

Ja tych maleńtasów nie wezmę,bo wiadomo dlaczego.Mam białaczkę w domu,dwa koty z pod.nowotworu,jeden sikajacy ,dwa lejące sie strasznie.Nie mam jak kociaków izolować :roll: Tam przydałby się domek dla tej kociej rodzinki,a najlepiej DT/DS,maluszki sa juz oswojone...Nie wyobrazam sobie puscic takie koty na wolnosc.

viewtopic.php?f=1&t=153881

Wrzuccie na FB prosbe o DT dla tych maluszków na nasza strone...może sie KTOś ulituje...

byłam na wątku i naprawdę fatalnie jest , tak bałam sie tego czasu, kiedy będzie wysyp maluszków a my nie mamy odpowiednio zabezpieczonych finansów.. :oops:
nie damy rady na lipiec wesprzeć , napisałam do afiain, że proponuje wciagnąc maluszki na liste sierpniową, bo nie damy rady teraz, chyba ze zdarzy sie cud i będziemy miec wiecej wpływów, które nie tylko pokryją lipcowe zapotrzebowanie, ale pozostanie nadwyzka.
Będę rozmawiała dzisiaj z jerzykowką , aby popytała w Fundacji jak stoimy z wpłatami na dziś

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lip 23, 2013 13:54 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str.61 link do wątku -zajrzyjcie,proszę

jeżeli jest taka potrzeba to ja swoje jedzonko oddaje biedniejszym kociakom .
My na razie mamy żarełko ,a Lenka taka cudna że pewnie szybko domek znajdzie :ok:

Bożenko jeżeli ja jestem szczupła to czas do okulisty :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lip 23, 2013 14:57 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str.63 Kubuś odszedł za TM [*]

KUBUŚ wczoraj odszedł za TM-Joasia napisze o ostatnich chwilach, na razie łzy nam sie cisną do oczu...nie tak miało być.. :cry:
Obrazek

kwiecień 2013

ObrazekObrazek

Kubuś jest kocim staruszkiem, ma około 12 lat. Na dodatek ma tylko trzy łapki, ale kot bez łapki świetnie sobie radzi. Jednak jest coś, bez czego Kubuś nie poradzi sobie sam... to insulina. Kubuś jest cukrzykiem.
Na swój dom Kubuś wybrał sobie drukarnię, gdzie mieszkał przez wiele lat i gdzie znalazł dobrych ludzi, którzy się nim zaopiekowali. Jednak pewnego dnia zapadła decyzja o zamknięciu firmy. Dla Kubusia oznaczało to powrót na ulicę lub schronisko. Na "wolności" kot z cukrzycą nie ma szans na przeżycie bez zastrzyków insulinowych. Czy schronisko finansowałoby kosztowne leczenie? Odpowiedzcie sobie sami...
Sytuacja Kubusia okazała się beznadziejna. Niechciany przez nikogo, stary, chory... A jednak znalazła się dobra dusza, która pochyliła się nad Kubusiem, zadbała o niego, skontaktowała się również z nami. I zdarzył się też drugi cud - znalazły się osoby, które odpowiedziały na nasz apel i zechciały przygarnąć kocurka pod swój dach.
Jednogłośną decyzją Kubuś został objęty także honorowym patronatem Ja Pacze Sercem.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Wto lip 23, 2013 15:09 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str.63 Kubuś odszedł za TM [*]

l matko.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: (*)(*)(*)....

Trzymajcie się dziewczyny, dbajcie o siebie. jesteście potrzebne tym, ktorzy tu zostali.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lip 23, 2013 16:34 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str.63 Kubuś odszedł za TM [*]

viewtopic.php?f=13&t=154966

AgnieszkaO pisze:Szukamy DT/DS dla kociej rodziny, bądź samych kociąt - być może mamy dom dla kotki, ale kocięta same nie przeżyją na działce, dlatego DT dla kociąt także nas ratuje. Kocia rodzina żyła na dworze - na działce. Opiekun zmarł kilkanaście dni temu. Nie ma kto się nimi zaopiekować, Pani która dokarmiała mamę kociąt po śmierci ich opiekuna, ma problem ze zdrowiem i nie jest w stanie tam chodzić regularnie. W weekend zabrałyśmy stamtąd suczkę do DT, ale kotkę i kociaki musiałam zostawić:( Mam bardzo mało informacji i mało czasu, bo mamusia mogłaby jechać w tym tyg. do woj. pomorskiego, a potem nie wiem jak będzie z transportem.

1. Kotka - mama, ok. roku, to jej pierwsze młode, lekko łzawią jej oczy, wychudzona.

2. Kociak nr 1 - wiek nieznany, ma uszkodzone jedno oko (zaropiałe - może brat/siostra go zadrapał), wychudzony okropnie, ale chętny do zabawy

3. Kociak nr 2 - wiek nieznany, wychudzony, podobnie jak siostra/brat chętnie się bawi

Kotka i kociaki odważne, maluchy ciekawskie. Nie boją się psów - suczka którą zabrałam także opiekowała się z nimi:)

Przebywają w Bydgoszczy. Na pewno są zarobaczone, nie były badane przez weterynarza. Wiem, że kociak wymaga leczenia tego oka, bo być może uda się je uratować, ale w tej chwili nie ma nawet możliwości regularnego podawania leków.

tel. 783 542 630 (Agnieszka)

502 296 552 (p. Ola)

e-mail: agnieszkaobiala@wp.pl

Mamusia:

Obrazek

Obrazek

Maluszki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

z chorym oczkiem
Obrazek

alessandra

Post » Wto lip 23, 2013 17:37 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str.63 Kubuś odszedł za TM [*]

Jeżeli nie dacie rady nie musicie mi nic wysyłać , dajcie komuś bardziej co będzie tego potrzebował ....Nie wiem czy pisałam bo już się gubie karma dla Lenki doszła dziękuje ;)

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto lip 23, 2013 22:39 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str.63 Kubuś odszedł za TM [*]

Klub Ślepaczkowy pisze:KUBUŚ wczoraj odszedł za TM-Joasia napisze o ostatnich chwilach, na razie łzy nam sie cisną do oczu...nie tak miało być.. :cry:

[*] dla Kubusia...
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Śro lip 24, 2013 5:56 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str.63 Kubuś odszedł za TM [*]

:(
Brykaj za TM, mały..
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Śro lip 24, 2013 9:31 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str.63 Kubuś odszedł za TM [*]

śpij kocie...

a ja chcę podziękować za przepiękny podpupnik dla baby Nelly i śliczny gratis, serdecznie dziękuję!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro lip 24, 2013 9:49 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str.63 Kubuś odszedł za TM [*]

[*] Kubusiu :cry:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Śro lip 24, 2013 11:05 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str.63 Kubuś odszedł za TM [*]

aktualna lipcowa lista pomocowa:

Mały u Tomka w Warszawie- leczenie/zabieg usuniecia oczka-scedowana pomoc na inne ślepaczki -dziękujemy :1luvu:

1.Lenka Obrazek
u dorci44 i w Warszawie- zabieg usuniecia oczka

Klimek u Nas Troje w Krakowie- leczenie-scedowana pomoc na inne kotki dziekujemy :1luvu:

2.Julia Obrazek
u lidki02-zabieg usuniecia oczka

3.Romeo Obrazek
u lidki02- zabieg usuniecia oczka

4. Gucio Obrazek
pod opieką kotiki-zabieg /leczenie

5.Mały z Gaju Obrazek
pod opieką wiiwii-zabieg usunięcia oczka

alessandra

[poprzednia][następna]