Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji kotek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 22, 2013 12:31 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Głupia sprawa, bo ja już więcej wydać niż wydałam do tej pory na koty nie mogę, a widzę, że nie ma oferty pomocy. Nie dam rady chyba więcej pomóc :(
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pon lip 22, 2013 13:05 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Martka, u mnie tez slabo, ale daj nr konta to chociaz dyszke wysle... na jakas setna czesc kctoregos leku bedzie...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon lip 22, 2013 13:19 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

_ogonek_ pisze:Martka, u mnie tez slabo, ale daj nr konta to chociaz dyszke wysle... na jakas setna czesc kctoregos leku bedzie...

Dziękuję.
Każdy wyjazd na Kowale to koszty.
Wozi mnie znajomy, bo ja auta nie mam, muszę tankować. Każda łapanka to kilkanaście zł: puszki, ryby w puszce, sucha.
Aby do kaltki weszła dziewczyna, to chłopaków musze nakarmić mocno, a jest ich tam kilkanaście, tak samo z karmiącymi kotkami. Musiałam karmić, aby nie właziły do klatki.
Karma idzie kilogramami. Koty bardzo bardzo głodne :(
ObrazekObrazek

martka

Post » Wto lip 23, 2013 8:24 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Wczoraj złapałam jakiegoś kota, było już ciemnawo, i nie mogłam podejrzeć co to, ale mam nadzieję, że to jednak kotka. I niestety złamałam podbierak, więc już teraz nie mam nawet czym łapać. Gdybym miała środki kupiłabym taki, jak zagubiałm-190zł., bo inaczej chyba nie da sie złapać tej kotnej :(
ObrazekObrazek

martka

Post » Wto lip 23, 2013 9:28 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Martka wiem, że to nie dużo ale 100 zł mogę dać na kociaki. Będziesz dzisiaj w domu tak koło 18-19? podjechałabym. mogę też kupić jakieś puszki do łapanek, jakie puszki kupujesz? czy mogą to być jakieś saszetki z Rosmanna?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto lip 23, 2013 9:33 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Dziękuję :)
Każdy pieniądz teraz na wagę złota, bo ja sama wysiadam.
Właśnie skończyły sie krople dla czarnuszki, ktorej ratowałam oczka.
Dzisiaj mnie nie będzie , bo jadę z malcami do weta. Będę wieczorem pod tel. jak cos to dzwoń to się zgadamy :wink:
Puszki na łapanie kupuje różne:
Whiskasy,
Kite Katy,
ryby w puszkach w zwykłym oleju,
batony kocie, takie kiełbasy,
ObrazekObrazek

martka

Post » Wto lip 23, 2013 9:36 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

ok :-) kupie trochę puszek na łapanki, wdzwonimy się wieczorkiem to podrzucę pieniążki i puszki :-)

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto lip 23, 2013 9:45 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

martka

Post » Wto lip 23, 2013 22:47 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Figaro52 pisze:Relacja z weekendu:
- 2 kocice wysterylizowane, odrobaczone i odpchlone na obserwacji i rekonwalescencji :) w cudownym domku posterylkowym :1luvu:
- 1 kocica u mnie w piwnicy czeka do rana na sterylkę i dołączy do koleżanek :piwa:
- 1 maluch (dziewczynka, którą ogłaszałam) w domku tymczasowym :piwa: :kotek: :ok: Pięknie dziękujemy domkowi za szybką gotowość
- 2 ostatnie maluchy złapane (1 dziewczynka 8O :( i jedno "jeszcze nie wiem co") - ze względu choćby na tą jedną małą poszukiwanie domku nadal aktualne :( - do środy małe na tymczasowym tymczasie i do leczenia
- mała, która znalazła domek ma wydarzenie na FB za co baaaardzo dziękujemy Michalinie :1luvu: :1luvu: :1luvu: Na razie zostawię je w celu poszukania domku dla ostatniej dwójki malców;
- 1 chory kocur na leczeniu w piwnicy :roll:

Zostało do zrobienia:
- 4 kocice do złapania, sterylki i rekonwalescencji;

Mamy :ok: :
- klatki-łapki;
- ustaloną współpracę z zakładem, w którym są koty;
- talony na sterylizacje;
- transport na i z zabiegu;
- domki posterylkowe;

Brakuje:
- po pierwsze pieniążków :cry: na:
* jedzenie - potrzebne do klatek łapek;
* leki - na robale, pchły i zabezpieczenie choćby chorego kocura i kociaków (mają kk);
* benzynę - Martka w ciągu weekendu jeździła tam dwa-trzy razy dziennie, a to od niej 10 km w jedną stronę.

Moja skromna prośba, może ktoś mieszkający bliżej okolic Kromera miałby możliwość podskoczyć tam dwa razy dziennie - lub choćby raz, żeby sprawdzić czy do klatki nie złapała się jakaś kotka. Pracownicy mają problem z rozpoznaniem płci i informują nas gdy złapie się ktokolwiek. Co skutkuje naszymi wędrówkami tam i z powrotem :roll:

Na fb jest oferta DT dla kociaka ale w Opolu. Czy możecie zajrzeć na wydarzenie i odpisać? Przemyka mi tam gdzieś Agnieszka od Figaro, więc jakby mogła niech się skontaktuje z Panią, która zaoferowała DT, bo ja nie wiem co mam odpisać.

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro lip 24, 2013 5:10 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Dzięki, Aga już skontaktowała się :D
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Śro lip 24, 2013 7:44 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Dziękuję mawin.

Kolejna kotka złapana- matka zabranej dwójki dzieci.
Zostały dwie kocice, jak dobrze kojarzę, w tym jedna kotna :(
ObrazekObrazek

martka

Post » Czw lip 25, 2013 6:58 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Źle już ze mną bo dam głowę, że wczoraj na szybko wrzucałam aktualizację sytuacji :roll: :oops:

A więc:
- sześć kotek wyłapanych i wysterylizowanych (właściwie to pięć, bo jedna jedzie dzisiaj);
- chory kocur zabezpieczany lekami i wypuszczony;
- dwa maleńtasy w tymczasowym domku;
- z dziewczyną z Opola pisałam mailowo i niestety sprawa nie doszła do finału :cry: - a już się cieszyłam, bo z tego co pisała to chciała kota na stałę :cry:

Z tego co nam wiadomo zostały jeszcze dwie kotki
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Czw lip 25, 2013 7:08 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Dwie to na bank, ale czy nie więcej? tego nie wiem....
Do złapania została jednak matka dwóch zabranych malców i kotna.

Przez noc nic się ponoc nie złapało...
ObrazekObrazek

martka

Post » Pt lip 26, 2013 6:47 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Wczoraj okazalo sie, że jest więcej kotek niż sądziłam :(
Jest kipesko, nie wiem czy uda mi się wyłapac wszystkie, nie chcę sie poddać, bo szkoda byłoby tej harówy, ktora została wykonana do tej pory.
Kotnej w ogóle nie widuję.
ObrazekObrazek

martka

Post » Pt lip 26, 2013 7:50 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Kolejne czarne coś złapane, ale nie wiem co to :oops: trzeba jechać i zobaczyć, kto wesprze kaska na benzynę? :oops:
ObrazekObrazek

martka

[poprzednia][następna]