Szajka - wątek się toczy a moderatorzy nie chcą nas zamknąć

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 21, 2013 19:22 Re: Szajka mały dzielny kotek - barfujemy!

Już nas przybywa :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie lip 21, 2013 19:22 Re: Szajka mały dzielny kotek - barfujemy!

Madzio pisze:Ab. pewnie biega za siostrzeńcami :D

Mam tu od 5 tygodni bratanka (4) i bratanicę (5) wychowywanych "bezstresowo" w UK... dobrze, że jeszcze tylko tydzień, bo by mi chyba był potrzebny kaftan z bardzo długimi rękawami. ab., łączę się w bólu. Magnolia też.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie lip 21, 2013 19:25 Re: Szajka mały dzielny kotek - barfujemy!

gpolomska pisze:
Madzio pisze:Ab. pewnie biega za siostrzeńcami :D

Mam tu od 5 tygodni bratanka (4) i bratanicę (5) wychowywanych "bezstresowo" w UK... dobrze, że jeszcze tylko tydzień, bo by mi chyba był potrzebny kaftan z bardzo długimi rękawami. ab., łączę się w bólu. Magnolia też.

Dla mnie całe to "bezstresowe wychowanie" to nie jest wychowanie. Nie ma czegoś takiego jak bezstresowe wychowanie 8O , bo wychowywanie to już z definicji narzucanie pewnych norm, zakazów i nakazów. Nie popieram przemocy wobec dzieci, ale pewne zasady powinny mieć wpojone. Przepraszam za taki offtop, ale jako pedagog musiałam zabrać głos :mrgreen:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Nie lip 21, 2013 19:28 Re: Szajka mały dzielny kotek - barfujemy!

Zgadzam sie . Bezstresowo , to jak ? Bo nie mam dzieci i nie wiem 8O
Net mi sie wiesza :evil:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie lip 21, 2013 19:31 Re: Szajka mały dzielny kotek - barfujemy!

barbarados pisze:Zgadzam sie . Bezstresowo , to jak ? Bo nie mam dzieci i nie wiem 8O
Net mi sie wiesza :evil:

Bezstresowo czyli "róbcie co chcecie, jesteście dziećmi i wam wolno" ;)
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Nie lip 21, 2013 19:31 Re: Szajka mały dzielny kotek - barfujemy!

Ja lubię dzieci dopóki się nie nauczą mówić i chodzić. Później są nieznośne, czasami bym pozabijała :evil: :oops: . Mało który dzieciak jest WYCHOWANY. Większość jest rozpuszczona, rozkapryszona, marudna, nie do wytrzymania.
Ofelia też nie lubi dzieci. Ale przynajmniej nie próbuje ich pożreć :wink: .

Założę się, że ab. padła po całym dniu opieki nad dzieciarnią. I już jej współczuję.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie lip 21, 2013 19:32 Re: Szajka mały dzielny kotek - barfujemy!

Jak dla mnie to pekinka jak nic.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie lip 21, 2013 19:34 Re: Szajka mały dzielny kotek - barfujemy!

vanesia1 pisze:Dla mnie całe to "bezstresowe wychowanie" to nie jest wychowanie. Nie ma czegoś takiego jak bezstresowe wychowanie 8O , bo wychowywanie to już z definicji narzucanie pewnych norm, zakazów i nakazów. Nie popieram przemocy wobec dzieci, ale pewne zasady powinny mieć wpojone. Przepraszam za taki offtop, ale jako pedagog musiałam zabrać głos :mrgreen:

Może i nie jestem pedagogiem, ale popieram w 100%. Ja mimo, że klapsa nie raz dostałam, od małego wiedziałam, że pewnych rzeczy mi nie wolno, a jak sobie zapracowałam to i kare miałam nie raz, i wyrosłam na normalnego (mam taką nadzieję przynajmniej) człowieka, przestrzegam pewnych reguł w społeczeństwie i nie uważam się zza skrzywdzoną w dzieciństwie :)

Ewa L. pisze:Jak dla mnie to pekinka jak nic.

Dla mnie też i to chyba od momentu jak do nas trafiła. Wszyscy już wiedza że to nie shih-tzu, ale to nie ma znaczenia i tak wszyscy ją kochają a brat z bratową mają nauczkę, że jak chcą psa rasowego to do hodowli albo adoptować :)
Obrazek

Patikujek

Od: Czw kwi 05, 2007 21:09

Post » Nie lip 21, 2013 19:35 Re: Szajka mały dzielny kotek - barfujemy!

Ja też nie raz dostałam klapsa w tyłek jak coś przeskrobałam i nie skrzywiło to mojej psychiki twierdzę nawet że wyrosłam na porządnego człowieka.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie lip 21, 2013 19:37 Re: Szajka mały dzielny kotek - barfujemy!

Patikujek pisze:
vanesia1 pisze:Dla mnie całe to "bezstresowe wychowanie" to nie jest wychowanie. Nie ma czegoś takiego jak bezstresowe wychowanie 8O , bo wychowywanie to już z definicji narzucanie pewnych norm, zakazów i nakazów. Nie popieram przemocy wobec dzieci, ale pewne zasady powinny mieć wpojone. Przepraszam za taki offtop, ale jako pedagog musiałam zabrać głos :mrgreen:

Może i nie jestem pedagogiem, ale popieram w 100%. Ja mimo, że klapsa nie raz dostałam, od małego wiedziałam, że pewnych rzeczy mi nie wolno, a jak sobie zapracowałam to i kare miałam nie raz, i wyrosłam na normalnego (mam taką nadzieję przynajmniej) człowieka, przestrzegam pewnych reguł w społeczeństwie i nie uważam się zza skrzywdzoną w dzieciństwie :)

Ewa L. pisze:Jak dla mnie to pekinka jak nic.

Dla mnie też i to chyba od momentu jak do nas trafiła. Wszyscy już wiedza że to nie shih-tzu, ale to nie ma znaczenia i tak wszyscy ją kochają a brat z bratową mają nauczkę, że jak chcą psa rasowego to do hodowli albo adoptować :)

Ja miałam mieszańca pinczerka z pekińczykiem i dobrze znam ten krótki pysiolek. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie lip 21, 2013 19:38 Re: Szajka mały dzielny kotek - barfujemy!

I oczywiście że nie ma to najmniejszego znaczenia jakiej jest rasy. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie lip 21, 2013 19:38 Re: Szajka mały dzielny kotek - barfujemy!

Dlatego właśnie napisałam o tym "bezstresowym" z cudzysłowem. Rodzice powinni przygotować dzieci do życia, a nie tworzyć im iluzję, że mogą robić, co chcą i dorośli są tylko po to, żeby im dogadzać. Moja mama (ich babcia) trochę je prostuje jak tu są (a nigdy żadnego z nas nie uderzyła i w ogóle ma świra na punkcie dzieci oraz cierpliwość świętego, a mimo to miliśmy i obowiązki, i pewne zasady itp.), ale to o wiele za mało; a brat niestety zasuwa na całą czwórkę od świtu do nocy, a sobota i niedziela to o wiele za mało, żeby coś uskutecznić (to znaczy próbuje, ale co zrobi w weekend, to w tygodniu... :evil: ).

Mi się tak jakoś wydaje, że pojęcie "bezstresowego wychowania" to taka wymówka rodziców, którzy nie radzą sobie z dziećmi i żeby móc się zająć oglądaniem ulubionego serialu czy pospać do południa, pozwalają dzieciom na wszystko, byle im dały spokój :evil: coś jak pojęcie humanisty - kiedyś, w czasach odrodzenia był to człowiek ze wszechstronną wiedzą (także z astronomii i takich tam),a od czasu zniesienia matematyki na maturze humanista to coraz częściej leń/beztalencie matematyczne... chyba urodziłam się nie w tych czasach, co trzeba :P
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie lip 21, 2013 19:39 Re: Szajka mały dzielny kotek - barfujemy!

kochany płaskomord, właśnie stoi koło mnie i marudzi, że nikt nie chce się z nią bawić. Baks siedzi koło mnie i ją olewa, a kot śpi po wyczerpującym zwiedzaniu ogródka i też ma ją w nosie, a dziewucha chce kogoś pogonić :lol:
Obrazek

Patikujek

Post » Nie lip 21, 2013 19:42 Re: Szajka mały dzielny kotek - barfujemy!

Cóż młodość ma swoje prawa :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie lip 21, 2013 19:45 Re: Szajka mały dzielny kotek - barfujemy!

Tak tylko szkoda, że chłopaki ją ciągle ignorują :P Neo miał dzisiaj tak dość jej zachęcania do zabawy że poszedł spać na meble w kuchni :P
Obrazek

Patikujek

[poprzednia][następna]