Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 19, 2013 22:31 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

AnnAArczyK pisze:U mnie mocno zdziwionym jest zawsze Kacper :ryk:
Po pierwsze, nie wie do czego służy mysz, a po drugie, takich dużych ilości w jakich znosi nam Rambo, Puchatek w życiu nie widział...
Kiedyś, gdy Kropcia przytargała jedną żywą do salonu, Kacper widząc jak mysza biega wzdłuż ścian, oczy miał większe od talerza, na którym dostaje żarełko :mrgreen:
Ale na wszelki wypadek wskoczył na komodę, obok usiadła Lunka, ja wlazłam na fotel :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Grunt to odwaga :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Ja tez kiedyś wskakiwałam na krzesło ,jak mi Klara prezencik przynisła:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Pt lip 19, 2013 22:37 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Dobranoc!
Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob lip 20, 2013 0:33 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Jeżu kolczasty....
AnnAArczyK pisze:, ja wlazłam na fotel :mrgreen:

Przed myszą :oops: :oops: :oops: :oops:
Przeciez to taki trochę inny chomik jest :wink:

Krecików u nas nie ma , nie wiem dlaczego , moze za wysoki poziom wód gruntowych ...
Ale cała reszta - ryjówki , myszki , ptaszki - są na codzień. Muchy nie są kontemplowane - muchy są zjadane teraz zaraz natentytchmiast. Komary też :ok:
A u siebie na wącie pokazałam jeżyka , który odwiedza nas regularnie. Koty nie zaczepiają , jeżyk olewa koty

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob lip 20, 2013 5:55 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Witaj!
Miłego dzionka i buziaczki dla zwierzorków!
Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lip 20, 2013 8:21 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Koty nie uciekają . One zajmują strategiczne pozycje . :ok:
Witaj Zuziu .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob lip 20, 2013 9:33 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Witam z ranka :1luvu:
U mnie cosik zaczyna słoneczko przebijać, ale jak powieszę pranie, pewnie słoneczko zwieje :(

Witaj Izuś:)
izka53 pisze:Jeżu kolczasty....
AnnAArczyK pisze:, ja wlazłam na fotel :mrgreen:

Przed myszą :oops: :oops: :oops: :oops:
Przeciez to taki trochę inny chomik jest :wink:
Krecików u nas nie ma , nie wiem dlaczego , moze za wysoki poziom wód gruntowych ...
Ale cała reszta - ryjówki , myszki , ptaszki - są na codzień. Muchy nie są kontemplowane - muchy są zjadane teraz zaraz natentytchmiast. Komary też :ok:
A u siebie na wącie pokazałam jeżyka , który odwiedza nas regularnie. Koty nie zaczepiają , jeżyk olewa koty

Taaa...ale to nornica była :mrgreen: ona z wyglądu trochę insza :mrgreen: a ja pierwszy raz widziałam taką z długim ryjkiem :ryk: więc tak...na wszelki wypadek... :ryk:

My też mamy własnego jeżyka :1luvu:
Jest w naszym ogrodzie od 4-5lat....mam nadzieję, że to jest ciągle ten sam :mrgreen:
fotki z zeszłego roku:)
Obrazek
Obrazek

Witaj Ewuś:)

Dzięki, chyba się dzionek dobrze zapowiada, bo po południu jedziemy sobie w gości, na imieninki :dance:

Witaj Basiu:)
Faktycznie, nie uciekają...tylko czasem jakiś Gapowate są mocno zaskoczone i nie wiedzą co ze sobą zrobić :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob lip 20, 2013 9:35 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Jak kiedyś Kubuś przynosił myszy do domu to była panika :ryk: :ryk: :ryk:
Mama zamykała się w innym pokoju, a ja polowałam z ojcem na myszę aż wyjdzie zza komody :roll:
Kubuś w między czasie leciał po następny prezent :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Witamy się :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jeżyk cudo :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob lip 20, 2013 9:43 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Witaj Zuziu!
Pamiętam z opowiadań mojej mamy że jak była dzieckiem mieszkała z rodzicami i dziadkami na przeciwko parku. I pewnego jesiennego dnia przytuptał do nich do mieszkanie Jeżyk.
Dziadek był drukarzem i pracował zawsze na nocną zmianę. Gdy wrócił wczesnym rankiem , zjadł śniadanie i położył się spać po zgaszeniu światła usłyszał szur, szur, szur. Zapalił światło i przestało szurać. Zgasił znów mu szurało.Na następny dzień przyniósł łapkę na myszy bo był przekonany że po mieszkaniu grasuje mysz. Polował na nią kilka poranków zanim zorientował się że to jeżyk.
Jeżyk został wyprowadzony do parku i tam już został. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lip 20, 2013 10:22 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Dawno temu hodowałam jeża w domu przez pół roku...z przymusu:)
Mąż znalazł jeża na jezdni, przywiózł do domu, a ten mnie ugryzł w palec.
No i trzeba było z jeżem do weta...a ze mną do lekarza:)
Codziennie musieliśmy jeżdzić z nim na kontrolę stanu zdrowotnego :ryk:
Jeż miał się dobrze, mieszkał w 120 litrowym akwarium, wieczorami dreptał po pokoju...
W tym czasie rozpoczęły się strajki 80...
Wiadomo, ludziska siedzieli w zakładach pracy wyjść w tym czasie można było tylko za specjalną przepustką...
Ja i mąż pracowaliśmy w jednej firmie...musieliśmy brać te przepustki...
A argument?
Fajny!
"Musimy z jeżem do weta" :ryk:
Pan, który był odpowiedzialny za wydawanie wyjściówek przed naszym czwartym wyjściem z zakładu powiedział:)
"Moglibyście wymyśleć lepszy pretekst na nie uczestniczenie w strajku...takiego głupiego argument nikt inny by nie wymyślił tylko wy..."

A my naprawdę musieliśmy z jeżem... :ryk: :ryk:

A teraz idę powiesić pranko... ciutkę dosprzątać mieszkanie i po południu na wizytę..
Wrócę wieczorkiem:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob lip 20, 2013 21:19 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Uff...już jestem :mrgreen:
Ale szybko minął mi dzionek, aż mi się wierzyć nie chce :ryk:
Na imieninkach było sympatycznie, ale jak dla mnie to trochę za dużo gości :wink:
Nie lubię tłumu, wtedy nie zawsze chwytam kto z kim i o czym rozmawia, ale najgorzej jest jak wszyscy chcą mówić jednocześnie :ryk:
Ale było miło!

A my się przygotowujemy do kolejnej imprezki rodzinnej :wink:
Jutro będziemy mieli urodzinki :1luvu:
A czyje?
Żuczuś jutro kończy roczek :ok:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob lip 20, 2013 21:25 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

No proszę :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dorasta chłopak :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob lip 20, 2013 21:32 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Już się nie mogę doczekać :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lip 20, 2013 22:32 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Jak tam Zuziu przygotowanie do urodzinek robisz?
Mam Pleya :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lip 20, 2013 22:39 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Pleya :D Super!!!!!!!!!!
Możemy jutro wieczorkiem :?: Jeżeli Ci pasuje :ok:

Przygotowania do urodzinków w toku, będą torty, goście, tańce tylko swawoli nie będzie, jamnisiu jeszcze nie dorósł do takowych :ryk: :ryk:
A poza tym, jutro przyjeżdża rodzinka na tydzień, więc trochę zamięszania będzie, nie da się ukryć :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob lip 20, 2013 22:40 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Spokojnie - porą wieczorową w domciu jestem :D
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]