Śląsk Ursika-bezdomy kociak już w DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 18, 2013 0:27 Re: Śląsk bezdomy kociak już w DT prosi o wsparcie

Ja myślę, żę będzie to historia w stylu: Mamo pisali do mnie o pomoc! Ona zginie jak jej nie weźmiemy, to tylko na trochę aż znajdzie dom nowy!
A potem dwa zamruczenia dalej mama już jej nie odda (ona kocha miziste koty i nie może przeboleć, że to nasze kudłate nie chce się tulić). A jak tata wróci to najwyżej zamieszkam z mamą i zwierzyńcem pod namiotem na ogródku. Koty ponoć dobrze grzeją :P
Obrazek

Patikujek

Od: Czw kwi 05, 2007 21:09

Post » Czw lip 18, 2013 0:35 Re: Śląsk bezdomy kociak już w DT prosi o wsparcie

tak się nie da... wszyscy muszą siezgodzić na adopcję... i trzeba podpisać umowę adopcyjną
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw lip 18, 2013 0:38 Re: Śląsk bezdomy kociak już w DT prosi o wsparcie

Wiem, wiem. Tylko mamę muszę jakoś zmusić hmmm pokombinuję
Obrazek

Patikujek

Post » Czw lip 18, 2013 7:41 Re: Śląsk bezdomy kociak już w DT prosi o wsparcie

Patikujek pisze:Wiem, wiem. Tylko mamę muszę jakoś zmusić hmmm pokombinuję

kciuki za przekonywanie z sukcesem :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw lip 18, 2013 10:08 Re: Śląsk bezdomy kociak już w DT prosi o wsparcie

Nie ma lekko na razie bez nacisków zaczęłam coś tam wtrącać do rozmowy a wieczorem jak wrócę z pracę zaczniemy większą ofensywę
Obrazek

Patikujek

Post » Czw lip 18, 2013 14:34 Re: Śląsk bezdomy kociak już w DT prosi o wsparcie

Mała już przytyła, bo jak ją ważyłam to nie miała kilograma. Jadła gotowanego kurczaka z marchewką i suchą karmę Royal Canin pediatric growth, co ją wzmocniło :)
Na początku wystraszyła się psów, ale potem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

się rozkręciła :)

To jest świetny kot :)

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Czw lip 18, 2013 22:27 Re: Śląsk bezdomy kociak już w DT prosi o wsparcie

Cudna :love: Właśnie mamie pokazuję jej zdjęcia i zachwalam ją pod niebiosa, a po minie mamy widzę, że jej się podoba, ale jednocześnie krzywo juz a mnie patrzy. Chyba przeczuwa do czego dążę :P
Obrazek

Patikujek

Post » Czw lip 18, 2013 22:36 Re: Śląsk bezdomy kociak już w DT prosi o wsparcie

Patikujek pisze:Cudna :love: Właśnie mamie pokazuję jej zdjęcia i zachwalam ją pod niebiosa, a po minie mamy widzę, że jej się podoba, ale jednocześnie krzywo juz a mnie patrzy. Chyba przeczuwa do czego dążę :P

:lol: :lol: :lol:

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Czw lip 18, 2013 22:44 Re: Śląsk bezdomy kociak już w DT prosi o wsparcie

To tego mamie nie mów. Na działce, żeby biedna nie czuła się samotna, jak była zmęczona usypiałam ją śpiewając jej Aaa kotki dwa... w wersji zmodyfikowanej ;)

Ach śpij, bo nocą,
kiedy gwiazdy się na niebie złocą,
wszystkie kotki, nawet złe
pogrążone są we śnie,
a tylko Ursika jedna nie.

Wersja brzmiała tak, kociątko usypiane na rękach, jak dzidzia

U- Ursika

Ach śpij,
U- miauuu
bo nocą,
kiedy gwiazdy
U- miauuu
się na niebie złocą,
U-miauu
wszystkie kotki, nawet złe
pogrążone
U- miauuu są we śnie,
a tylko U-miauuu
Ursika jedna nie.

Nie wiem czy śpiewała ze mną czy miała pretensje, ale mała diablica wiedziała, że jej się spać chce i wiedziała, że jak zaśnie to ja pójdę i bardzo się starała walczyć ze snem, co mi przypominało małe dzieciątko, które nie chce zasnąć, bo się boi, że mama zniknie. Psów się bardzo bała, a się nie boi. Lubi siedzieć na ramieniu, żeby być blisko człowieka.
To jest naprawdę świetny kot.

Czy te oczy mogą kłamać ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dorobella

Post » Czw lip 18, 2013 22:58 Re: Śląsk bezdomy kociak już w DT prosi o wsparcie

W końcu będe musiała powiedzieć... Ach jaka ona cuuudna jest, normalnie wpadłam po uszy... Rodzice to same problemy jednak :P
Obrazek

Patikujek

Post » Czw lip 18, 2013 23:14 Re: Śląsk bezdomy kociak już w DT prosi o wsparcie

Eeee no co ty, ja prawie jak rodzic Ursiki jezdem :twisted: gotowanego kurczaczka z warzywami (mrożonymi ) podawałam jej w dwóch palcach i mówiłam "Zjedz kochanie, za mamusię gdziekolwiek jest" etc. Za tatusia nie ;), za Ursiczkę zjedz. Marcheweczkę, brokułka i kotek jadł. Rozdrabniałam, cudowałam, żeby przybrała na wadze. A kto na drzewo właził za niesfornym kocięciem :ryk:

jest cudna, ani pospolite umaszczenie, ani zdjęcia nie są w stanie oddać jej cudowności charakteru "Tylko mnie kochaj, ja już cię kocham", "Bo jo cie kochom" :)

dorobella

Post » Czw lip 18, 2013 23:28 Re: Śląsk bezdomy kociak już w DT prosi o wsparcie

Co robi Ursika teraz? przykleja się do moich piersi, łapką przytrzymuje moją rękę i mruczy... odkładana na podłogę, w sekundę wraca na klawiaturę albo na kark...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw lip 18, 2013 23:36 Re: Śląsk bezdomy kociak już w DT prosi o wsparcie

Ja cem, ja cem, ja cem przytulaczka :D Neosia właśnie na siłę poprzytulałam to teraz siedzi 5 m ode mnie i patrzy spod byka... No bo przecież jak takie pospólstwo jak ja śmiało dotknąć pana hrabiego... wrrrrrredziol :/ Mam focha

Nie martwcie się nie daję z mamą za wygraną o kota walczyłam tylko 5 lat, z drugim musi pójść łatwiej, tym bardziej, że mojej mamie marzył się miziak a tu psinco. Nie tylko kot trafił się nietykalski, to jeszcze na panią wybrał mnie a moją mamę kiedy go woła totalnie ignoruje :roll: W końcu może w chwili wkurzenia na Neona stwierdzi że bierzemy drugiego kota :P
Będę zaciekle o to walczyć :P
Obrazek

Patikujek

Post » Pt lip 19, 2013 15:37 Re: Śląsk bezdomy kociak już w DT prosi o wsparcie

Ursiczka w poprzednim życiu była papugą ;) i lubi usiąść na karku, żeby się poprzytulać do człowieka :) I mruczy :)

Nie wiem jak można porzucić takiego cudnego kota :roll:

dorobella

Post » Pt lip 19, 2013 22:56 Re: Śląsk bezdomy kociak już w DT prosi o wsparcie

Ja nie wiem jak można porzucić jakiegokolwiek zwierzaka, a tak cudnego to już w ogóle
Obrazek

Patikujek

[poprzednia][następna]