Przytulaśny Feluś-jest dziecko,kot zbędny! Pilnie nowy domek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 30, 2013 16:39 Przytulaśny Feluś-jest dziecko,kot zbędny! Pilnie nowy domek

Feluś jak malutki kotek został przygarnięty płaczący na drzewie przez moich znajomych syna. To wspaniała decyzja i z mojej strony wielki szacunek za okazane serce biednemu wyczerpanemu kiciusiowi. Kotek jest u nich od 1,5 roku, jest zadbany, wykastrowany, urzęduje w trzech pokojach, jest wielkim pieszczochem - jak widać. Od 2 miesięcy w domu pojawiło się dziecko, młode małżeństwo zdecydowało, że jak jest dziecko to nie może być kot, bo sierść wszędzie, bo nie mają czasu, bo trzeba wyjechać do mamy, do teściów no i pytanie - czy przyjmą go do schroniska....? Ręce mi opadły, serce pęka na samą myśl o schronisku - to stu procentowa śmierć po kilku dniach bycia w tym najgorszym dla kota miejscu! Nie pomaga edukacja, docieranie do serc tych ludzi....-nie chcą już kota i koniec. Obiecałam, że pomogę szukać Felkowi nowego domu, bo obawiam się, że z takim nastawieniem, Felek trafi gdziekolwiek np. na wieś lub gdziekolwiek indziej w niewłąściwe miejsce.
Wystarczy popatrzeć jaki jest szczęśliwy, jeszcze nie wie, co mu ludzie szykują....
Obrazek

malinka1

Od: Czw cze 28, 2007 8:27

Post » Nie cze 30, 2013 17:07 Re: Przytulaśny Feluś-jest dziecko,kot zbędny! Pilnie nowy d

Nigdy nie zrozumiem takich ludzi. Biora lub ratuja jakiegos kota lub psa i nagle jakas nastepuje jaks nowa niespodziewana sytuacja np.spada z nieba dziecko. No i zwierzak juz sie nie liczy jako czlonek rodziny lecz jak niepotrzedbna rzecz,ktora mozna usunac? To jest po prostu brak wyobrazni wiekszosci ludzi!

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Nie cze 30, 2013 18:00 Re: Przytulaśny Feluś-jest dziecko,kot zbędny! Pilnie nowy d

ludzie są coraz bardziej okrutni, beznadziejni :evil: , zwierzaki traktują jak rzeczy, mam nadzieję że kiedyś zapłacą za swoje postępowanie, zło czynione innym powraca i napewno powróci do nich
mam nadzieję że kocurek znajdzie dom, taki w którym będzie członkiem rodziny :1luvu:

DorotaKr

Od: Wto mar 27, 2007 17:54

Post » Śro lip 17, 2013 21:08 Re: Przytulaśny Feluś-jest dziecko,kot zbędny! Pilnie nowy d

Feluś znalazł nowy dobry domek w Mińsku Mazowieckim, będzie z drugim kotkiem.

malinka1

Od: Czw cze 28, 2007 8:27