nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 16, 2013 11:33 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

baku1986 pisze:I co? Ja ta wolowine musze teraz przemrozic tzn. zamrozic i rozmrozic? Dalam mu do powachania i teraz szaleje i juz teraz chcialby ja zjesc ;)

by pozbyć się ewentualnych bakterii należy przemrozić mięso w zamrażalniku 3 doby. Albo właśnie sparzyć. Ja mielone kuleczki surowej wołowiny zamrażam i codziennie wyjmuje po jednej (1 na dwie porcje starcza), ale te pierwsze, prosto ze sklepu przyznaję się, że tylko sparzam, bo Kaj też się nie może doczekać :lol:

super wiadomość że Dyziowi smakuje (choć to nie gwarantuje, że Torcikowi po jakimś czasie się wołowinka nie znudzi :twisted: :kotek: ), w takim razie dopijam kawę i zabieram się za szukanie notatek z wartościami odżywczymi :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto lip 16, 2013 11:42 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Jak tam Dyziulek się ma :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lip 16, 2013 14:54 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Co słychać u Dyzia, dziewczynek i wspaniałej Opiekunki? :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Wto lip 16, 2013 15:49 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

poprosimy fotki :D
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto lip 16, 2013 16:48 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Tak, czekamy na foteczki :)

I ponawiam pytanie o karme :!:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lip 16, 2013 17:06 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Dziewczynki ja w tym tygodniu mam II zmianę w nagłym zastepstwie stąd fotek brak bo jestem w domu ze zwierzakami do 14 a potem do północy mnie nie ma (zwierzaki dogląda moja siostra Ania), a rano to ledwo zdążam z ogarnięciem tej ferajny wesołej, z podaniem leków, jedzenia, głaskaniem i całą resztą okołoludzkich spraw :) jutro nadrobię zaległości o ile sie wyrobię bo idziemy do lekarza na te kroplówki. Mięsko zjadł, ale nie liczę na to że wejdzie mu to w krew...zapewne trzeba bedzie mu urozmaicić menu. Mielismy tez ostatnio małe problemy z kuwetą, ale okazało się że panicz Torcik po prostu nie lubi żwirku drewnianego. Po wymianie na bentonitowy problem znikł :) a leki podaje mu zmieszane z odrobina masła..rozkruszam leki i mieszam a potem mu podaję..jak dzioba nie chce otworzyc to smaruje mu dookoła i nie ma wtedy wyjścia, musi zlizać. To jest jak narazie najbardziej bezinwazyjny i najmniej stresujący go sposób podawania leku.
Erin dobra kobieto...jesli mogłabyś odstąpić Dyźkowi odrobinę to byłabym wdzięczna bo nie wiem czy mu podejdzie więc bez sensu będzie kupować w ciemno pełnowymiarowe opakowanie :)

baku1986

Od: Śro cze 26, 2013 0:38

Post » Wto lip 16, 2013 17:14 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Mogłabyś :)
Jak będziesz miała - podeślesz :P

Erin

Post » Wto lip 16, 2013 17:51 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

poczekamy na fotki ;)

jutro do weterynarza, Dyzio się pewnie biedny zestresuje ale kroplówki to dla jego dobra
dla Ciebie to też Agnieszko na pewno spory stres

dobrze, że teraz Dyziek - wielbiciel żwirku bentonitowego - kuwetkuje bezbłędnie :kotek:

pomysł z masłem dookoła dzioba - rewelacyjny :)

Erin dziękujemy za próbkę karmy dla słodziaka :)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto lip 16, 2013 18:22 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Jak Dyziek lubi wołowinkę, to pewnie mu się tak szybko nie znudzi.
Cieszę się, że Cię poznałam, Agnieszko – dziękuję
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto lip 16, 2013 18:27 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

No więc tak, zapisywać nie będę ale znalazłam inny sposób :D Kopiuj-wklej i potem wydrukuje :D . Obawiam się podawania leków ale każdy musi zanaleźć sposób.
W sierpniu będę robiłą zamówienie dla zwierzaków więc już na pewno będzie wiadomo co Dyzio lubi a czego nie. Słodziak to On jest ale wybredny jak moje kociaki :ryk: .
Jutro wet, więc Dyzio będzie w nie najlepszym humorze :( chociaż jak dostanie coś pysznego w nagrodę :D . Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień :1luvu:

kasia1568

Post » Wto lip 16, 2013 18:59 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

kasia1568 pisze:No więc tak, zapisywać nie będę ale znalazłam inny sposób :D Kopiuj-wklej i potem wydrukuje :D .

super :D Kasiu ja myślę, że Agnieszka Ci wszystko napisze i wyjaśni

kasia1568 pisze:Obawiam się podawania leków ale każdy musi znaleźć sposób.

ja się bałam że mnie Dyziek ugryzie
ale jak już spróbowałam to potem znalazłam najlepsze miejsce do podawania Dyziowi leków strzykawką
działałam szybko i zdecydowanie i udawało się :) tylko Dyzio mnie przejrzał i pod koniec zwiewał ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto lip 16, 2013 21:22 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

:D damy radę, pomaleńku i wszystko będzie ok :ok:

kasia1568

Post » Wto lip 16, 2013 22:47 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

kasia1568 pisze: :D damy radę, pomaleńku i wszystko będzie ok :ok:

Tak jest :ok:

Erin

Post » Śro lip 17, 2013 7:54 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Jak sie dzis miewa Dyziulek?

Erin

Post » Śro lip 17, 2013 9:12 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Dyzio dzisiaj u weta miał być, więc pewnie pobiera wzmocnienie- kroplówki :(

kasia1568

[poprzednia][następna]