Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji kotek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 10, 2013 9:36 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Co gorsza tego nie wie nikt :? z pracownicami włącznie.

Niebardzo wiem jak tą kwestię ugryźć, bo moje doświadczenie w tej kwestii jest zerowe :oops:

Tak myślę tylko sobie, że może po prostu zacząć je wyłapywać i na bieżąco będziemy podejmować decyzje :roll: Przydałby się głos ktoś z doświadczeniem :arrow: Martka :kotek: ?
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pt lip 12, 2013 12:07 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Nadal szukamy kogoś do wyłapania kotek :!:
Mamy już:
- talony na sterylizację,
- transport na i z zabiegu,
- domki na przetrzymanie kotek po zabiegu.

Brakuje jeszcze tylko osób do ich wyłapania (a właściwie do nastawienia klatek)

Figaro52

Post » Wto lip 16, 2013 6:49 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Z kociakami różnie, były wymioty i brzydka kupka, wczoraj zrobilismy test na pp ujemnyyyy :D
Małe coś leniwe, nie chcą same jeść :roll:
Niebawem nowe fotki :wink:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Śro lip 17, 2013 7:18 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Obrazek
Obrazek
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e1742ecb130fb74c]Obrazek[/url]e7c6a688667175d6]Obrazek[/URL]
ObrazekObrazek

martka

Post » Śro lip 17, 2013 7:26 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

martka

Post » Śro lip 17, 2013 8:20 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

śliczne kociaki

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt lip 19, 2013 11:12 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Martka była właśnie na miejscu i sytuacja nie jest najlepsza, ale o tym może ona sama napisze.

Z pilnych spraw. To dziś wieczorem Martka pojedzie ustawić pierwsze klatki. Jeden domek po sterylkowy potwierdził gotowość do przyjęcia jednej kotki. Do drugiego domku wysłałam prośbę o potwierdzenie gotowości. Czy ktoś jeszcze mógłby przetrzymać kotki? Dwa domki to już bardzo dużo, ale sprawniej poszłoby nam, gdybyśmy mieli jeszcze jakieś możliwości.
Chodzi o miejsce na ok. 6 dni po zabiegu.

Figaro52

Post » Pt lip 19, 2013 21:18 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

To ja Martka. Jestem zmuszona w takiej sytuacji poprosić o pomoc finansową. Trochę kotów w domu, wymagających leczenia, dobrego karmienia, no i oprócz tego dzisiaj byłam na terenie fabryki :cry:
Złapana jedna kotka, jeden mały chory kociak dla którego nie mam DT, i kocur. Jedna kotka była już złapana w klatce, ale niestety przy przekładaniu dałam plamę :( a kotka w ciąży. Pełno tam kocurów, kilka w złym stanie. Nie pociągnę tematu sama :oops: :(
Zapchlone, zarobaczone, wyleniałe, takie koty zastałam przy fabryce i teraz serce mi pęka :evil: :cry:

Figaro52

Post » Sob lip 20, 2013 7:32 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Na chwilę obecną potrzebne najpilniej są Anipracii i Iwermektyna. :(

Figaro52

Post » Sob lip 20, 2013 20:02 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Pierwsza kocica już wysterylizowana :piwa:

Niestety 3-miesięczny maluch, który załapał się wczoraj przy okazji wyłapywania kotek też okazał się koteczką :cry: Jej sytuacja na chwilę obecną wygląda beznadziejnie. Koteczka jest chora, ma zapalenie oskrzeli. Dostała antybiotyk, który musi mieć powtórzony za 3-4 dni. I na ten okres ma zapewnione miejsce w klatce przy koteczce, która dziś była na zabiegu.

Niestety potem nie mamy co z nią zrobić :cry: Jeśli nie znajdzie się dla niej żaden domek tymczasowy będziemy musiały ją wypuścić z powrotem w miejsce, z którego została złapana. Jest to o tyle trudne, że nawet jeśli teraz wyłapiemy i wysterylizujemy wszystkie kotki przy tej fabryce to powrót tej jednej małej oznacza, że na jesień, najdalej wiosną znów pojawią się tam kociaki :cry:

Mała jest śliczna i poza tym, że przestraszona pozwala się brać na ręce. Choroba we wczesnym stadium, więc praktycznie podanie antybiotyku powinno szybko poprawić jej stan zdrowia. Pilnie potrzebujemy dla niej domku tymczasowego (lub stałego :roll: )

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pilnie potrzebny domek tymczasowy :!: :!: :!:

Figaro52

Post » Nie lip 21, 2013 18:32 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

biedne maleństwo :(

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Nie lip 21, 2013 20:16 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

skąd wziąć DT dla tej korteczki :-( :-( ona nie może tam wrócić :-( :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie lip 21, 2013 23:10 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Relacja z weekendu:
- 2 kocice wysterylizowane, odrobaczone i odpchlone na obserwacji i rekonwalescencji :) w cudownym domku posterylkowym :1luvu:
- 1 kocica u mnie w piwnicy czeka do rana na sterylkę i dołączy do koleżanek :piwa:
- 1 maluch (dziewczynka, którą ogłaszałam) w domku tymczasowym :piwa: :kotek: :ok: Pięknie dziękujemy domkowi za szybką gotowość
- 2 ostatnie maluchy złapane (1 dziewczynka 8O :( i jedno "jeszcze nie wiem co") - ze względu choćby na tą jedną małą poszukiwanie domku nadal aktualne :( - do środy małe na tymczasowym tymczasie i do leczenia
- mała, która znalazła domek ma wydarzenie na FB za co baaaardzo dziękujemy Michalinie :1luvu: :1luvu: :1luvu: Na razie zostawię je w celu poszukania domku dla ostatniej dwójki malców;
- 1 chory kocur na leczeniu w piwnicy :roll:

Zostało do zrobienia:
- 4 kocice do złapania, sterylki i rekonwalescencji;

Mamy :ok: :
- klatki-łapki;
- ustaloną współpracę z zakładem, w którym są koty;
- talony na sterylizacje;
- transport na i z zabiegu;
- domki posterylkowe;

Brakuje:
- po pierwsze pieniążków :cry: na:
* jedzenie - potrzebne do klatek łapek;
* leki - na robale, pchły i zabezpieczenie choćby chorego kocura i kociaków (mają kk);
* benzynę - Martka w ciągu weekendu jeździła tam dwa-trzy razy dziennie, a to od niej 10 km w jedną stronę.

Moja skromna prośba, może ktoś mieszkający bliżej okolic Kromera miałby możliwość podskoczyć tam dwa razy dziennie - lub choćby raz, żeby sprawdzić czy do klatki nie złapała się jakaś kotka. Pracownicy mają problem z rozpoznaniem płci i informują nas gdy złapie się ktokolwiek. Co skutkuje naszymi wędrówkami tam i z powrotem :roll:

Figaro52

Post » Pon lip 22, 2013 0:04 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

mawin pisze:skąd wziąć DT dla tej korteczki :-( :-( ona nie może tam wrócić :-( :-(

Kicia już u mnie, na razie jak na "dzikuna" fantastycznie się zachowuje, je, pije, bawi się. Trochę prycha na mnie, ale patyczek z piórkiem jest bardziej kuszący niż jakieś tam foszki. :twisted:
Obserwujemy i próbujemy się polubić. ;)

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Pon lip 22, 2013 6:48 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Kasia bardzo, bardzo Ci dziękuję.

Bardzo proszę o pomoc finansową. Wstyd mi wypisywać co ile mnie kosztowało, ale prawda jest taka, że popłynęłam na łapankach na Kowalach i to nieźle.
A w domu sześć malców chorych, na które zakupiłam:
Floxalx 2 szt.,
Naclof
L-lyzine,
Lakcid,
Milbemax dla wszystkich włącznie z matką,
gerberków......tona...
Ditrivet,
BabyCat z RC,
Witaminy,
Beta-Glukan,
Milvet,
Oridermyl dla matki,
karmy: sucha, mokra,
plus koszty weta :( :oops:

Niech ktoś sie zlituje i mi pomoże, bo jestem w czarnej.....
ObrazekObrazek

martka

[poprzednia][następna]