Kocia rodzinka na balkonie. Pani ['] Pan ['] została kotka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 15, 2013 8:02 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Franusiu, mocne kciuki :ok: :ok: serduszko zdrowiej szybciutko. Czekamy na wiadomości :!:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pon lip 15, 2013 9:35 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Franusiu, bardzo się martwię :( Zdrowiej, malutka :ok:
Również czekam na wiadomości...
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Pon lip 15, 2013 10:28 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

a może to kalci....wówczas są nadżerki w pyszczku bolesne i kotek nie chce jeść....
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon lip 15, 2013 19:54 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Witam się po przerwie, podczas której reanimowałam swój komputer. Niestety nie wstawię jeszcze żadnych zdjęć, gdyż wciąż istnieje ryzyko, że mam jakieś pliki zainfekowane- dlatego jutro nadrobię zaległości.

Czytałam wszystkie wieści, które mnie ominęły- mam nadzieję, że maluszki dojdą do siebie. U mnie pierwszego dnia ta najmniejsza wydawała się mniej aktywna od reszty. Tzn. więcej spała, wręcz zasypiała na siedząco podczas gdy reszta latała po całym pokoju. Ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Co u Tajgi i Simby? Takie daliśmy im z Maciejem imiona robocze- mimo tego, że Czarna to ona, to Simba do niej bardzo pasuje- od takie czarne lwiątko. A że imię brzmi "żeńsko" to i takie dostała imię. A Tajga, bo jak Tygrys- wprawdzie nie syberyjski a bardziej bengalski- ale jednak Tygrys.

Kociaki są zdrowe i niezmordowane. Mój luby ostatnio mnie opuścił i poszedł spać do drugiego pokoju, bo małe tak szalały w nocy, nie dając spać ;) A tu wstać rano trzeba do pracy :) Naprawdę ich hulanki po całym domu są niesamowite. Moje kocice wciąż mocno pokazują, że nie podoba im się obecność maluchów, ale teraz już nie izolujemy ich- wzięły dom w posiadanie :)

Simba jest większym miziakiem, ale obydwie nie lubią za bardzo być brane na ręce. Za to Simba uwielbia chować się pod moją długą spódnicą. Autentycznie- włazi tam i siedzi, kładzie się i mruczy :oops: Tajga natomiast wydaje się być mimo to bardziej kontaktowa- nie gada tak jak Simba, nie mruczy az tak jak ona również- ale kontakt z nią wydaje się być bardziej, hmm, po prostu żywiej reaguje na człowieka.

Generalnie zaczynamy się przywiązywać- maluchy są cudowne. Szukamy im domu- póki co wszyscy chcą chłopców :( A Tu same baby :)

kathleenka

Od: Śro lip 25, 2012 14:19

Post » Pon lip 15, 2013 20:49 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

super, ze wróciłaś z tak dobrymi wieściami. Jak widzisz martwimy sie bardzo o Franie, malutką- troszkę się pochorowała, ale wszyscy trzymają mocno kciuki i na pewno będzie dobrze. Tajga i Simba :1luvu: śliczne imiona.Ogromne głąski dla dziewczynek :1luvu:

A co słychać u Lulci ? i jak minął dzień Frani, jest jakaś poprawa?zjadła troszeńkę ? :1luvu: Wielkie głaski i mocne :ok: za zdrówko

kasia1568

Post » Pon lip 15, 2013 21:19 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Fajnie że wróciłaś już do nas kathleenka i cieszą dobre wieści o koteńkach. :D

Ja dzisiaj byłam w Łodzi po odbiór budki od Ani pisiokot za którą bardzo serdecznie dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
dla mamy kociaków z wątku, ale oczywiście nie pomyślałam aby zrobić zdjęcie domku :oops: ale musicie mi uwierzyć na słowo pisane, że domek śliczny i porządnie wykonany i z grubego styropianu, także koteczka nie powinna już marznąć zimą.

Zrobiłam zdjęcie mamusi kociaczków,
nosek jeszcze nie wygojony od tłuczenia się w klatce w lecznicy :(
Obrazek
Obrazek

jak już mi się przypomniało, że nie zrobiłam zdjęcia domku, to budka już była na balkonie i tyle tylko jej widać :(
Obrazek

Oczywiście pokazałam pani karmicielce zdjęcie Franusi jakie udało mi się zrobić w lecznicy u Pani doktor gdy była z nią akurat pisiokot .
Taka śliczna dziewusia jest :1luvu: a co do leczenia to Ania pewnie napisze więcej.
Obrazek Obrazek

Aniu-pisiokot , miło było Cię poznać :D i jeszcze raz bardzo dziękuję za zrobienie domku dla koteczki.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon lip 15, 2013 22:35 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Co z Frania? :( martwimy sie....
Obrazek

Goyka

Post » Wto lip 16, 2013 7:48 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Mała wczoraj dostała całą baterię leków (Ania świadkiem): antybiotyk, leki wzmacniające, przeciwzapalne, trochę kroplówki mimo, że pije. Pani doktor zachodziła w głowę, o co chodzi, bo malutka nie miała gorączki, brzuszek był niebolesny i miękki, żadnych nadżerek itp.

Po powrocie do domu niunia spała do późnego popołudnia, a ja co kwadrans zaglądałam do klatki, gdzie naustawiałam całą kolekcję miseczek z jedzonkiem z nadzieją, że coś zje. Niestety, nie ruszała nic, tylko spała. Co godzinę wkładałam jej do pysia po parę kropek śmietanki i odrobinę gotowanego kurczaka, modląc się w duchu, żeby mi tego nie zwymiotowała.
Gdy wieczorem znowu zabrałam się do podkarmiania, Franusia nagle sama zaczęła powolutku podjadac kurczaczka z talerzyka 8O 8O 8O. Nie wierzyłam własnym oczom, ale naprawdę jadła :D Tadaaam :ok:
Dzisiaj rano powitały mnie dwie żwawe panienki, chętne do zabawy :D. Jedzonko z saszetki Felixa tylko dziubnęły, za to, gdy zaczęłam je częstowac kawałeczkami pieczonego schabu pałaszowały na wyścigi. Teraz siedzą na oknie, próbuja łapac muchy, no i ogólnie wyglądają na zadowolone :D.

Musze przemyslec jadłospis dla nich. Ewidentnie gotowe karmy maja w głębokim poważaniu, chociaż na początku je jadły. No, ale nie mogę przecież dawac im cały czas miesa, bo za chwilę taki nadmiar białka odbije się na stanie ich nerek. Spróbuje gerbera z indykiem , trochę białego sera, smietanki, bo lubią ... Macie jeszcze jakieś pomysły ?

A tu Franusia sprzed chwili. Szkrab zadowolony jak gdyby nigdy nic, a mnie przez te kilka dni kilka siwych włosów przybyło :wink:.

Obrazek

A w ogóle to muszę nakręcic filmik, jak Lulka bawi się ze swoimi ulubionymi wujkami - siedmiokilowymi kocurami 8O. - Dropsem i Kacprem. Zaczepia ich, potem biegnie przed siebie, a chłopaki za nią w te pędy, jak za małą myszką. Kiedy ja doganiają przewraca się na brzusio i patrzy na nich slodziutko, a oni, lekko skonfundowani, walą się obok niej i wzroku z małej nie spuszczają. Za sekundę Lulka wstaje, znowu gna przed siebie, oni za nią z tupotem, bo to wielkie kloce są, no cyrk :D. Ja tylko patrzę, żeby jej nie przygnietli, czy wręcz nie zdeptali w tych dzikich gonitwach. Ale widac, ze doskonale się bawią razem :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lip 16, 2013 8:36 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

wspaniałe wieści :1luvu: :1luvu: :1luvu: co do jedzonka to może gotowana ryba albo trochę wołowinki
Obrazek

Goyka

Post » Wto lip 16, 2013 9:15 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

:1luvu: :1luvu: Nareszcie cudne wiadomości :dance: Koniecznie poprosimy o filmik, już widzę to gonitwy :kotek: . Dziewczynki to potrafią zakręcić wokół palca - nawet takie kocurki :ok: :ok:

kasia1568

Post » Wto lip 16, 2013 9:34 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Ufff... Cieszę się, że już lepiej. Szczerze mówiąc, mnie też przybyło przez Franię parę siwych włosów...
Franusiu, nie strasz nas już więcej!
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Wto lip 16, 2013 10:11 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

wczoraj wieczorem tu zaglądałam bo moja Miśka też chora, zamartwiając się o obie, cieszę się, że dzisiaj lepiej :ok: :D
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto lip 16, 2013 14:38 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Dziękujemy kochanym ciociom za kciuki, na pewno pomogły malutkiej wyzdrowiec :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lip 16, 2013 14:56 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

kasia1568

Post » Wto lip 16, 2013 19:16 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

pisiokot pisze:Dziękujemy kochanym ciociom za kciuki, na pewno pomogły malutkiej wyzdrowiec :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Przede wszystkim to Ty jej pomogłaś i wetka. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

[poprzednia][następna]