Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 06, 2013 23:42 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Domku, gdzie jestes? :( :(
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Wto cze 11, 2013 21:25 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Co tam u małej słychać? Odezwał się ktoś?
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Post » Wto cze 11, 2013 21:52 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Niestety cisza. Agatka zaczyna mi chłopaków ganiać. Coraz więcej się bawi i chyba częściej przychodzi na głaskanie. Wybrała sobie do spania moje łóżko albo parapet i za każdym razem jak idę do łazienki przychodzi. Na dobranoc przychodzi na parę głasków i sobie za chwilkę idzie. To naprawdę fajny kotek. :ok:
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Pon cze 17, 2013 23:31 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

I co tam u mojej pięknej słychać? :kotek:

Ratio

Post » Pt cze 21, 2013 15:25 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

U Agatki w sumie nie wiem co napisać. Niby jest ok. Wczoraj moj drugi tymczas Miauczuś, na którego do niedawna ciągle syczała, mył ją po łepku i boku podczas gdy sobie spokojnie jadła... Z kocurami trochę się ganiają... Nawet do mojego Tygrynia barankuje... ale wziełam ją na rece i miała na karku wielki strup. Przy zwykłym głaskaniu po wierzchu zupełnie niewyczuwalny a przy grapaniu - bardzo. Niby nic jej nie dolega (je, załatwia się, nie drapie tego) zachowuje się normalnie... Na razie obserwuję i się zobaczy co dalej - oby nie choróbsko albo stres.... oby to był tylko efekt zabawy. Kiedyś mój Tygrys też miał placek wydartego futra ale znacznie mniejszy i nic się nie działo - po prostu zarosło bez ingerencji. Jak jutro rano będzie jakakolwiek zmiana na gorzej to bedziemy szły do weta i mówi się trudno...
Obrazek

pchełeczka

Post » Sob cze 22, 2013 12:03 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

I chyba pospieszyłam się z pisaniem poprzedniego posta. Po powrocie do domu kicia miała strupek rozdrapany do krwi... Nie czekałam do soboty i pobiegłyśmy do weta. Okazuje się że zaczeła się infekcja w uszku i jak drapała ucho a potem za uchem to przeniosła infekcję na skórę. Dostała antybiotyk i leki na ucho. Do tego jestem zła..... Jak byłyśmy z Agatąna szczepieniu to niby była badana ale to nie był ten mój stały wet tylko zastępstwo i niby patrzyła i zaglądała ale nie zaniepokoiło jej oczko.... Wet powiedział że kicia ma blizny i coś o naczyniach krwionośnych które normalnie nie powinny być takie. Dostałyśmy kropelki i chyba będziemy próbowali coś leczyć dalej.
Agatka była bardzo grzeczna u weta. Kropelki w domu też daje sobie podawać i nie protestuje. Małe grzeczne biedactwo. Ma ok 2-3 lata a już tyle nieszczęść. Jak do mnie trafiła była masakrycznie chuda i brudna. Do tego utrata oczka.... ehhhh.....
Obrazek

pchełeczka

Post » Śro cze 26, 2013 8:46 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Bidulka mała :( Jak dziś, leki pomagają?
I nadal nikt nie pyta o Agatkę?

Ratio

Post » Śro cze 26, 2013 22:49 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Teraz już jest chyba lepiej. MIałą zasmarowaną ranę, lek do ucha, antybiotyk i na szczęście nie drapie karku. Kropelki na oczy podziałają po min tygodniu stosowania. Mała już się trochę stresuje że ja męczę zwłaszcza że jedne krople szczypią. Jutro jeszcze idziemy do weta i się okaże co dalej.
Obrazek

pchełeczka

Post » Czw cze 27, 2013 13:12 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Czekam w takim razie na wieści po powrocie od weta :) :ok: :ok: :ok: :ok:

Ratio

Post » Nie lip 14, 2013 22:23 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Ehem, na wątku Miauczusia są nowe informacje a u Agatki co słychać? :(

Ratio

Post » Nie lip 14, 2013 22:49 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Właśnie rozglądam się ;) Agatka już jakiś czas temu mi się podobała, ale na razie się wytrzymam. Tamto była sprawa pilna, teraz muszę się trochę pozbierać, no i przeprowadzić. Pomyślimy ;)
Ale na razie nadal wieści brak! :(

Ratio

Post » Nie lip 14, 2013 22:51 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Pamiętaj, najfajniejsze są dwupaki :mrgreen:
Z tego co wiem, u Agatki wszystko dobrze, poza tym, że domu brak...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lip 14, 2013 22:57 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

To fakt, ale już jednego rezydenta mam :) Trzy to chyba trochę za dużo, TŻ by mnie z domu wywalił :lol: Dlatego też jeśli już, to bardziej Agatka mi odpowiada - jest cichsza :lol:
Ale mówię, jak mam czas, to najpierw doprowadzę do porządku nowe lokum, a potem się pomyśli :)

Ratio

[poprzednia][następna]