lek.wet. spec. chirurg Michał Czingon
http://www.weterynarz-katowice.com/
Katowice Ceglana 67d - przyjmuje dokładnie tam gdzie kiedyś dr Gierek
tel. 32 308 89 99
pon-pt 10-12 i 15-19
sob 10-13
Miałam przyjemność pracować z dr Czingonem przez ponad 1,5 roku i mogę go z czystym sumieniem polecić. Żałuję że poszedł na swoje i nie będę mogła się już od niego uczyć. Na przestrzeni 8 lat mojej pracy wiedzą i umiejętnościami porównywalny jest tylko dr Jarzębowski z Zabrza.
Chyba jako jedyny z moich dotychczasowych współpracowników naprawdę kocha i rozumie koty (zresztą "wzbogacił się" o porażoną kotkę z uszkodzeniem kręgosłupa którą właściciele chcieli uśpić, zoperował ją i kotka jest w pełni sprawna i tworzy trójkot z jego dwójką). Pomagał mi zawsze urządzać kocie klatki jak przechowywaliśmy jakieś koty do adopcji - nie że musiał, ale chciał.
Ma dobre podejście do zwierząt jak i do właścicieli - znajomość behawioru i wysoka kultura osobista. Jak przyjmował, to stałam za ścianą i podsłuchiwałam "jak to się robi"

Jest wysokiej klasy chirurgiem - zarówno chirurgia miękka jak i ortopedia (np dysplazja - symfizjodeza, wspomniany kręgosłup, wszelkie złamania). Zresztą pozwoliłam mu operować mojego psa

Super podejście okołooperacyjne (ja wiem że to niby nic, ale zakraplanie oczu żeby rogówka nie wysychała to nie każdy robi, to samo z kroplówkami śródoperacyjnymi do "zwykłych" sterylizacji czy czyszczenia zębów).
Czystość chirurgiczna nie jest dla niego jedynie hasłem