Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 11, 2013 19:01 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i masa Nowych

Śliczny Kazik i wygląda mi na potomka Silvy lub Niuńka :D
Ciekawe, czy on w ogóle wychodzi z tej rudery, czy cały dzień czeka tam na Ciebie :roll: ?

Oswoisz go , ja to wiem ... :ok:

A malutkiego krówka zgarnij jak najszybciej, jaki on musi być głodny ... :(
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw lip 11, 2013 19:07 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i masa Nowych

Krówek był pierwszy raz widziany w sobotę ...

Siwy faktycznie jak potomek Silvy (może jest?) - do Niuńka to mu raczej daleko ;) Choć na fotach Niuniek faktycznie może wyglądać momentami na srebrnego. Oj dobrze, ze nie wygląda jak Niuniek, bo nie wiem, czy bym oddała :oops: Jak widzę niebieskie oczy u kota to wymiękam :lol:

Tak patrzę w te oczy Siwego na fotkach - nie wyglądają zbyt zdrowo :?
Biełka i Striełka siedziały cały dzień w ruderze, wystarczyło zawołać i wybiegały z piwniczki ... ten pewnie też.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt lip 12, 2013 19:11 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i masa Nowych

Avian pisze:Oto pierwsze fotki Siwego Kazika 8)
Teraz już nie jest chłopak anonimowy :D

Obrazek

Obrazek

Kolejne cudo 8O
Na działkach u Avian same cudne koty :1luvu:

Biedny krówek :(

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Pt lip 12, 2013 19:22 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i masa Nowych

Dziś przed południem krówek przyszedł znów - to chłopak, uff! Moja mama go obsłużyła ;)
Zdążyła przede wszystkim zamknąć Radka w klatce, więc mały mógł się spokojnie najeść. Jest dość ufny, dał się wygłaskać. Bardzo podobny do Spike'a, ale ma ciapkę czarną na nosku. Tyle wiem z opowiadań, bo go jeszcze nie widziałam ...
Jutro przygotuję obróżkę z liścikiem do ewentualnego domku i jak nie będzie odzewu, trzeba się chłopaczkiem zająć w pierwszej kolejności ... (nie wiem jak to ogarnę, bo czeka mnie teraz trochę chorowania :( )

Wieczorem była tylko moja czwórca (spali w altanie), reszta zrezygnowała z kolacji na rzecz suchych łapek i futerka ;) Paaaada dziś cały dzień.
Obrazek

Avian

Post » Pt lip 12, 2013 19:37 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i masa Nowych

A można spytać o to chorowanie ? :( To te Twoje bóle głowy ? :(

Ja się wczoraj dowiedziałam, że muszę mieć operację tarczycy i boję się jak cholera :cry: :cry: .
Żadnych objawów, zero. Tylko wyniki straszne :cry: .
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt lip 12, 2013 20:06 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i masa Nowych

kwinta pisze:A można spytać o to chorowanie ? :( To te Twoje bóle głowy ? :(

Ja się wczoraj dowiedziałam, że muszę mieć operację tarczycy i boję się jak cholera :cry: :cry: .
Żadnych objawów, zero. Tylko wyniki straszne :cry: .

Mnie też czeka szpital :( I tez się boję jak cholera :(

Trzymajmy się jakoś ! :ok:
Obrazek

Avian

Post » Pon lip 15, 2013 9:59 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i masa Nowych

Krówka przez weekend nie przyłapałam - może jednak jest tylko spacerującym kotem i większość czasu spędza w swoim domku?

Kazik za to pojawia sie właściwie na zawołanie, z=a to oznacza, ze mnie rozpoznaje i kojarzy z jedzonkiem :kotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczoraj przyłapałam Spike'a jak biegał po resztkach muru rudery - wyraźnie to kot, który musi eksplorować i nie usiedzi w miejscu ;) Daleko zaszedł od domu ... Dobrze, ze choć z obróżką biega.
Obrazek

Avian

Post » Pon lip 15, 2013 18:02 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i masa Nowych

Fiu, fiuuu ten Kazik to niezły przystojniak :ok:
I nos ma różowy :1luvu:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Pon lip 15, 2013 21:23 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i masa Nowych

Avianko, Marutek stal się nadzwyczajnym przyjacielem. Nie odstępuje mnie na krok. Nie rozpocznie dnia inaczej, jak od dziesięciominutowych mizianek. Melduje się co rano i mruczy, i tańcuje, i barankuje, i wyciera się o mnie jak w ręcznik po kąpieli. Wieczorem, przed zaśnięciem jest ten sam rytuał... Podarowałaś mi niezwykłego kota.
Jak to dobrze, że udało się go odzyskać. :1luvu:
Oczywiście, z Odikiem czasem się piorą, (bo Odiś pierze wszystko co podejdzie - jak ma zły humor - a zły humor [na kota] ma prawie zawsze) za to z Albertem uprawiaja sobie zapasy - jednakże krew się nie leje i kończy się to wylizywaniem uszu, pyszczków a nawet brzuszków.
Cudo kot. Cudo. :D

I zdrówka Avianko, zdrówka. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Wto lip 16, 2013 6:57 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i masa Nowych

Dziękuję Villenie za takie wspaniałe wieści!
To jest dowód na to, ze nie można skreslać żadnego kota. Nawet takiego, którego oswaja sie powolutku po kroczku ponad rok ...
Maru pewnie teraz sobie myśli "dlaczego tak długo czekałem?" ;)

A na działce wczoraj wreszcie poznałam małego krówka.
Pojawił się wieczorem, po cichutku znalazł miseczkę ... strasznie głodny i chudziutki :(
I młodziutki, może 6 - 8 miesięcy. Do tego przemiły, przytulaśny, aż się klei do rąk. Nie wie, czy najpierw jeść, czy najpierw tulić się! Pewnie miał dom i z jakiegoś powodu go stracił. Nie wygląda na kota "spacerującego", nie byłby tak chudy i tak głodny.
Kiepsko wygląda jego sytuacja na działkach - jest zbyt ufny, zeby był bezpieczny ... ludzie na działkach nie sa zbyt przychylni kotom, mogą go skrzywdzić - kopnąć, rzucić kamieniem, czy uderzyć jakimś narzędziem :( W nocy łażą lisy i kuny ...
Nie wiem, co z nim zrobić :(
Jest gotowy do wydania do domu. W przyszłym tygodniu jak dam radę zawiozę go na kastrację.

Proszę, rozpuśćcie wici - on nie może zostać na działkach! Dla jego bezpieczeństwa powinien byc stamtąd jak najszybciej zabrany ...

Oto Figaro :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy widać, jaki jest chudy? Skóra i kości :(
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Wto lip 16, 2013 10:00 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - młodziutki kocio pilnie DT/DS

Cóż za celne imię Izo. To jest Figaro!
Popytam, ale słabe nadzieje - niedobry czas dla kota...
A kiedy w ogóle był dobry?
Ciągle - dookoła gdzie nie spojrzeć - średniowiecze.
Kota tu nie lubią. :(
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Muszę się strzec przed faworyzowaniem któregoś kota. Dziś Odik wprawdzie spał ze mną, ale odwrócony tyłem i rano nie reagował na nic. FOCH jak stąd na Madagaskar. Oczywiście chodziło o Marudę - wczoraj otrzymał za dużo głasków i jeszcze wyżarł Odiemu miskę - no skandal i rebelia na pokładzie!
Trzeba sie pilnować, kocury bezjajeczne wprawdzie, ale walka o stołki jednak wre.
No cóż - samce. :wink:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A Marutek czekał długo... Bo musieliśmy się dojrzeć.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Wto lip 16, 2013 21:16 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - młodziutki kocio pilnie DT/DS

Maru sam musiał dojrzeć ... i zaufać. Musiał przemyśleć, wyciągnąc wnioski - niektórym trochę na tym schodzi ;)

Dzisiaj w oddali mignął mi na działkach kot-makowiec, tak umaszczony jak Maru. Pierwszy raz, mam nadzieje, ze spacerowicz na chwilę :( To byłby szósty obcy kot w ostatnim miesiącu :roll:

Siwy Kazik za to myśli zdecydowanie szybciej od Marudy - dziś już czekał na mnie rozwalony na schodach rudery z miną "tu mieszkam, to wszystko moje" ;) Wyglądał na wyluzowanego kota, niesamowita przemiana przez 2 tygodnie - z przemykającego lotem błyskawicy cienia kota do kota, który leży cały czas "na widoku" 8)
Leżałby tak dalej, ale przyszedł Spike, a dla niego nie ma świętości :lol: Przelazł po Siwym, prawie go rozdeptując i tylko się oglądał, czy idę z żarełkiem :lol:

Figo dziś nie było :(
Za to były występy kolejnych działkowiczów - znów moje tłumy kotów podeptały i stratowały wczoraj posianą fasolkę :evil: Za chwilę będę przemykac pod płotami jak te koty :roll: Chyba czas szukac prawników ...
Obrazek

Avian

Post » Śro lip 17, 2013 0:54 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - młodziutki kocio pilnie DT/DS

Na sianie fasolki czy innego groszku juz i tak za póżno... :mrgreen:

ale tak na serio, to moga narobic bałaganu, bo w tych - póki co obowiązujących - regulaminach o działkach , jest cos takiego , ze nie wolno posiadać zwierząt. Na wiosnę studiowałam to troszkę , bo koleżanka mieszka na działkach , na Smochowicach , ma dwa koty i małego piesa i tez ma duże problemy.
pies zaszczeka i zakłóca wypoczynek , a koty kopią , srają itp itd

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lip 17, 2013 7:30 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - młodziutki kocio pilnie DT/DS

Tak, w regulaminie oczywiście jest punkt o zakazie dokarmiania kotów - ale regulamin nie może być niezgodny z ustawą. Poza tym, inne punkty regulaminu tez w takim razie powinny być przestrzegane - np. zakaz mieszkania na działkach, zakaz mycia samochodów na parkingu, zakaz parkowania samochodów obok działki, zakaz puszczania psów "luzem" itp :twisted:

Tak w ogóle przez związek działkowców i jego regulaminy są niekonstytucyjne i istnieją jeszcze tylko do stycznia 2014. :mrgreen:
Obrazek

Avian

Post » Śro lip 17, 2013 12:10 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - młodziutki kocio pilnie DT/DS

Olać fasolkę i regulaminy "gupie".
Ej Avianko, to może zamiast fasolki kocią trawkę posiej? A fasolkę to w puszeczkach, w puszeczkach - z marketu?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A tu coś z cyklu "pozy Marutka".

Obrazek

No Claudia Schiffer po prostu. Poważnie zaczynam myśleć o wydaniu albumu p.t. "MARUDA". On jest niesamowity.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

[poprzednia][następna]